Monitor Audio Monitor 200 kaiutinsetti

Palkittu kotiteatterikaiutinsarja tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Elokuvien ja pelien äänimaailmat uudelle tasolle, musiikinkuuntelua unohtamatta.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Monitor 200 kaiutinsetti

Monitor Audio Monitor 200 pääkaiuttimiin pohjautuva 5.1 kotiteatterisetti on erinomainen ensi askel korkealaatuiseen monikanavaäänentoistoon. Tämä järjestelmä on sama kuin AVForums julkaisun testissään kehuma sillä erotuksella, että olemme päivittäneet subwooferin kertaluokkaa järeämpään malliin.

Järjestelmän takakaiuttimien virkaa ajavat Monitor 50 mallit voidaan asentaa tason lisäksi seinälle Monitor Audion omilla seinäkiinnikkeillä. AVForums kehui testissään järjestelmän musikaalisuutta ja sitä kuinka mukavaa järjestelmällä oli kuunnella erilaisia äänitteitä. Ja tämä onkin setin yksi suurista vahvuuksista, sillä on hauska kuunnella eri tyylilajien musiikkia, jonka lisäksi se suoriutuu erinomaisesti myös elokuvien, pelien yms ääniraitojen toistosta.

Setin voit hankkia kolmella eri viimeistelyllä – musta, pähkinä ja valkoinen.

Järjestelmän komponentit:

Monitor Audio Monitor 200 lattiakaiuttimet
Monitor Audio Monitor C150 keskikaiutin
Monitor Audio Monitor 50 surroundkaiuttimet
Monitor Audio Bronze W10 subwoofer

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Sointitasapaino joka sopii monenlaiselle materiaalille.

  • Erinomainen hinta-laatusuhde. Suurin osa kaiuttimien suunnitteluun ja toteutukseen käytetystä budjetista on mennyt seikkoihin jotka vaikuttavat suoraan äänenlaatuun.

  • Paketin päivitetty Monitor Audio Bronze W10 subwoofer tarjoaa enemmän dynamiikkaa, voimaa ja kontrollia kuin sarjan vakiomalli Monitor W10 subwoofer.

  • Kaiuttimet ovat helppo kuorma vahvistimelle, joten perustason AV-vahvistin jaksaa syöttää näitä kaiuttimia ongelmitta.

  • Kaiuttimien oranssit elementit jakavat varmasti mielipiteitä. Onneksi nämä saa halutessaan kankaisen etuverkon taakse piiloon…

  • Järjestelmän subwoofer on varustettu 10″ elementillä. Jos tavoitteena on saada puntit lepattamaan ja rintalasta luhistumaan sisään, niin järjestelmään kannattaa miettiä vielä paria astetta järeämpää subwooferia.

Lisätiedot

Kaiuttimien viimeistely

Musta, Pähkinä, Valkoinen

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.