Monitor Audio Platinum PL500 II lattiakaiutin

/ 3kpl setti

Monitor Audio Platinum PL500 II on sarjan suurin lattiakaiutin, kyseessä on upeasti viimeistelty High-End kaiutin jonka koko ja äänenlaatu pistää hymyilyttämään.

Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Platinum PL500 II

Yksi markkinoiden parhaista kaiuttimista hintaluokasta riippumatta – Monitor Audio Platinum PL500 II

Kolme kappaletta pianomustia Monitor Audio PL500 II lattiakaiuttimia nyt saatavilla asiakkaamme päivittäessä laitteistoaan. Näistä teet todella järeän etupään kotiteatteriin, lisää vain akustisestiläpäisevä valkokangas ja käytössäsi on todellinen referenssiluokan etupää mitä kaiuttimiin tulee. Kaiuttimen suuren koon johdosta kysy meiltä kuljetus mahdollisuuksista.

End game kaiutin

Platinum 500 II on näyttävä lattiakaiutin jonka sointia on vaikea lokeroida. Kaikenlainen materiaali toistuu ilman ärsyttäviä piirteitä, mutta kyse ei kuitenkaan ole siitä että Platinum 500 silottelisi äänitteiden yksityiskohdat kuulumattomiin. Hetken kuuntelu paljastaa, että kaikki yksityiskohdat kyllä kuuluvat selkeästi, mutta Platinum 500 II:n soinnin totaalinen säröttömyys ja puhtaus johtaa tilanteeseen jossa mikään tietty osa-alue ei varasta huomiota kokonaisuudelta – huomio kiinnittyy itse musiikkiin yksittäisten seikkojen bongailun sijaan.

Platinum 500 II:n mittava elementti pinta-ala antaa tälle kaiuttimelle melkein rajattomalta tuntuvan dynamiikan toistokyvyn. Toistonon salaman nopeaa ja basson potku tuntuu rintalastassa. Pienetkin yksityiskohdat toistuvat elävästi ilman minkäänlaista ylimääräistä viileää sävyä. Platinum 500 on todellinen monitaituri jolla kuuntelet mieliksesi niin hyvin äänitetyt audiofiili äänitteet kuin hiukan kehnommin tuotetut autotalli tuotokset.

Jämäkkä rakenne ja teknisiä innovaatioita.

Monitor Audio Platinum 500 II hyödyntää juuri Platinum II sarjaa silmällä pitäen kehitettyjä RDT II ja MPD elementtejä. RDT II on uusi komposiittimateriaalista valmistettu basso/keskiäänielementti joka mahdollistaa entistä puhtaamman ja säröttömämmän toiston. RDT II on hunajakenno muotoa hyödyntävän hiilikuiturungon  ja pinnalle ruiskutetun C-CAM metalliseoksen muodostama kartio toimii optimaalisen männän tapaan. Kevyt ja jäykkä rakenne mahdollistaa dynaamisen, nopean ja säröttömän toiston myös suuria äänenvoimakkuuksia käytettäessä.

MPD diskantti on jatkokehitetty Oscar Heilin aikoinaan kehittämästä elementistä jonka toiminta perustuu äänen liikuttamiseen laskostamalla ja avaamalla elementin pintana toimivaa kalvoa – periaatetta voisi osaltaan verrata perinteisen haitarin toimintaan. Monitor Audio on entisestään kehittänyt elementin toimintaa hyödyntämällä uusia materiaaleja ja toteutustapoja joiden tuloksena tämä elementti kykenee toistamaan taajuuksia aina 100 000 Hz asti. Elementin jopa 8x suurempi pinta-ala suhteessa perinteisiin kalotti diskantteihin mahdollistaa entistä suuremmat äänenpainevarat ja dynamiikan.

Huippuluokan viimeistely ja rakenteen laatu.

Rakenteeltaan järeä Platinum 500 II painaa 99 kg. Kaiuttimen kotelo on toteutettu monikerrosrakenteena joka eliminoi tehokkaasti kotelovärähtelyjä, näin kotelon eläminen ei pääse värittämään sointia. Piilossa olevien rakenteellisten toteutusten lisäksi, kaiuttimien näkyvä viimeistely kestää kriittisenkin tutkiskelun. Lukuisat lakkakerrokset ja yksilöittäin valikoidut puuviilut antavat kaiuttimille arvokkaan ilmeen jota kehtaa esitellä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Äärimmäisen upeasti soiva kaiutin jonka soinnista ei puutu auktoriteettia.

  • Ulottuva ja dynaaminen bassotoisto. Tämän kaiuttimen kanssa et heti kaipaa subwooferia.

  • Huippuluokan viimeistelyn ja rakenteen laatu.

  • Ei mikään pieni kaiutin fyysisesti – eli ihan pienimpään 9m2 huoneeseen näitä ei kannata koittaa sijoittaa.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

22 – 100 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

91 dB

Suositeltu vahvistinteho

150 – 400w

Elementit

1 x MPD diskantti, 2 x 4" RDT II keskiääninen, 4 x 8" RDT II bassoelementtiä

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1802 x 503 x 625 mm (kork x lev x syv)

Paino

99 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Ruusupuu

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Platinum PL500 II lattiakaiutin | Ideaali.fi

The Absolute Sound - USA

“Mikä ikinä onkaan mieltymyksesi musiikin suhteen niin et voi astua harhaan näiden kaiuttimien kanssa.. Platinum 500 tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Näin monen osa-alueen oikein toteuttaminen on vaatinut merkittäviä ponnistuksia ja aikaa. Ja ennen kaikkea, onpa musiikki makusi mikä tahansa niin nämä mörssärit takaavat hauskat kuuntelutuokiot..”

Lue testi tästä

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.