fbpx

Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin

Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin

Alk. 950  / pari

Monitor Audio Silver 100 on sarjan suurempi jalustakaiutin, se on niittänyt lukuisia testimenestyksiä kansainvälisessä lehdistössä.

Poista
Näytä ostoskori

Kuvaus

Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin

Jalan tamppaamaan saavaa menoa – Monitor Audio Silver 100

Silver 100 on suhteellisen kookas jalusta/hyllykaiutin jonka akustisessa suunnittelussa on huomioitu kaiuttimen toiminta lähellä huoneen rajapintoja kuten seiniä. Tosiasia kun on, että harvassa kodissa kaiuttimet voidaan asentaan 50-100cm päähän kaikista seinäpinnoista vaikka se joissain tapauksissa takaisikin parhaan äänenlaadun. Silver 100 kaiutin kestää sijoituksen hyvinkin lähelle seinäpintoja ilman kaiuttimen sointitasapainon merkittävää heikentymistä.

Kaiuttimen 8″ basso/keskiäänielementti tuottaa varsin napakan ja vakuuttavan bassotoiston hiukan suuremmissakin tiloissa. Jalka alkaa huomaamatta naputtamaan musiikin tahdissa Silver 100:sta kuunnellessa.

 

Myös kotiteatteriin

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja niin voit toteuttaa kokonaisvaltaisen kotiteatterin helposti Silver 100 kaiuttimien ympärille. Silver mallistosta löytyy kaksi potentiaalista keskikaiutinta, pienempi Silver C150 mahtuu useiden TV kalusteiden sisään, kun taas suurempi Silver C350 tarjoilee sitten tinkimätöntä äänentoistoa tilanteissa joissa keskikaiuttimen suhteellisen suuri koko ei ole ongelma. Mikäli kumpikin edellä mainituista vaihtoehdoista on edelleen liian suuri kooltaan, niin Radius 200 sarjan keskikaiutin soveltuu myös käytettäväksi Silver sarjan keskikaiuttimena.

Surroundkaiuttimena voidaan käyttää mm. Silver sarjan jalustamalleja Silver 50 ja 100, tai seinäasenteista Silver FX mallia. Mikäli nämä vaihtoehdot ovat kooltaan liian suuria, niin surroundkaiuttimen virkaa hoitamaan käy myös Radius sarjan Radius 90 ja Radius 225 mallit. Jos olet rakentamassa Dolby Atmos järjestelmää, niin kysy meiltä suosituksia mahdollisiksi kattokaiuttimiksi.

 

Lukuisten testimenestysten kaiutin.

Monitor Audio Silver 100 on kerännyt kansainvälisessä lehdistössä useita testimenestyksiä. Silver 100:n toistossa on roimasti auktoriteettia, voimaa ja menevyyttä. Silver 100 erottelee musiikin pienet yksityiskohdat tarkasta, sortumatta kuitenkaan analyyttisen kylmään sointiin. Tämä kaiutin on todella hauska kuunneltava niin musiikilla kuin elokuvien ääniraidoilla.

Best Buy    Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin | Ideaali.fi    Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin | Ideaali.fi

 

Teknologiaa äänentoiston ehdoilla.

Monitor Audio Silver 100 mallissa hyödynnetään Monitor Audion omaa tuotantoa olevia C-CAM elementtejä. Kyseessä on alkujaan lentokoneteollisuuden tarpeisiin kehitetty komposiittimateriaali jonka ominaisuuksia ovat erinomainen jäykkyys ja kevyt massa. Kevyt ja jäykkä elementti liikkuu nopeasti elementin kartiota ohjaavan puhekelan vaikutuksesta, ja jäykkä kartio takaa että kartion pinta pysyy stabiilina koko liikeradan sisällä. Tämän tuloksena Silver 100 kaiuttimet kykenevät napakkaan ja yllättävän dynaamiseen bassotoistoon, sekä äänitteitä läpivalaisevaan selkeyteen ja erotteluun.

Huippuluokan viimeistely

Monitor Audion tuotteet ovat niittäneet mainetta korkealaatuisella viimeistelyllään joka kestää vertailun kilpailijoiden huomattavasti kalliimpiin malleihin. Kaiuttimien optimaalista sijoittelua helpottaa osaltaan se, että ne eivät ole sysi rumat, jolloin niitä ei tarvitse vängän väkisin pyrkiä piilottamaan kukkaruukkujen tms taakse.

Vuosikymmenien kokemus

Monitor Audio aloitti kaiutinvalmistuksen vuonna 1972. Nykyään Monitor Audio on yksi palkituimmista kaiutinvalmistajista maailmassa. Kaiuttimien korkea laatu ja valmistajan panostus asiakaspalveluun on siivittänyt Monitor Audion yhdeksi Euroopan suurimmista kaiutinvalmistajista luokassaan.

Linkki valmistajan tuotesivulle

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Selkeä, puhdas ja napakka sointi. Kaiutin toimii monenlaisella materiaalilla musiikista elokuviin.
  • Upeasti viimeistellyt kotelot.
  • Toimii poikkeuksellisen hyvin myös lähellä huoneen rajapintoja, kuten seiniä.

  • Sarjaan saatavissa myös soinniltaan sovitetut keski- ja surroundkaiuttimet kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän luomiseksi.

  • Toistaa yksityiskohdat selkeästi myös hyvin pieniä äänenvoimakkuuksia käytettäessä. Elokuvien ja TV-sarjojen dialogit erottuvat selkeästi vaikka joutuisitkin kuuntelemaan pienillä voimakkuuksilla muiden perheenjäsenten mentyä jo nukkumaan.

  • Melko kookas jalustakaiuttimeksi.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

40 – 35 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

40 – 150w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 8" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

375 x 230 x 329mm (kork x lev x syv)

Paino

9.3 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Musta, Pähkinä, Ruusupuu, Tammi, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin | Ideaali.fi

WhatHiFi? - Englanti

“Kaiuttimien täyden potentiaalin esiin puhkeaminen vaatii hiukan pidemmän parin vuorokauden soittoajan, mutta lopputulos on odotuksen arvoinen.”

“Silver 100 soinnin iskevyys ja dynaaminen vaivattomuus asettaa ne omaan luokkaansa verrattuna useisiin kilpailijoihin.”

“Negatiivista sanottavaa: Ei mitään mainitsemisen arvoista.”

Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin | Ideaali.fi

AV Forums - Englanti

“Ennen kaikkia Silver 100 on hauska kuunneltava… Silver 100 on kaiutin joka kykenee koskettamaan kuuntelijaa tunteen tasolla. Mikä parasta tämä ominaisuus ei estä kaiutinta erottelemasta äänitteen yksityiskohtia uskottavasti.”

“Monitor Audio Silver 100 on loistava kaiutin… sen bassotoisto on yksinkertaisesti luokassa johon monet kilpailijat eivät kykene.”

Kokonaispisteet 9/10 – Best Buy

Monitor Audio Silver 100 jalustakaiutin | Ideaali.fi

Home Theater Review - USA

“Olin yllättynyt Silver 100:ten omaamasta keskiäänten ja keskibasson auktoriteetista. Silmät suljettuina voisi helposti kuvitella kuuntelevansa kohtuullisen kokoisia lattiakaiuttimia.”

“Kun Silver 100:n sovitus muuhun laitteistoon osuu kohdalleen ja niiden sijoittelu saadaan optimaaliseksi, niin tuloksena saavutetaan sointi josta voin sanoa, että nämä ovat yhdet parhaiten soivista jalustakaiuttimista mitä olen tässä hintapisteessä tai sen yli kuullut.”

“Yhteenvetona voin vain sanoa “WOW”. 5/5 tähteä suorituskyvystä.”

Lue testi tästä

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Silver-tuotesarja

Kuudennen sukupolven Silver-sarjassa yhdistyy tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty ulkoasu, huippuluokan äänenlaatu, sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Yli neljänkymmenenvuoden kokemus kaiutinvalmistuksesta ja intohimo korkealaatuista äänentoistoa kohtaan ovat kantavia voimia Monitor Audion kaiutinsuunnittelun takana.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Silver-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja mattavalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Silver-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot

Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

Ideaali