fbpx

Monitor Audio Silver 300 lattiakaiutin

VUODEN KAIUTIN.

Monitor Audio Silver 300 lattiakaiutin

Alk. 1 900 1 710  / pari

Lukuisia testimenestyksiä haalinut Monitor Audio Silver 300 tarjoaa luokkansa johtavan äänenlaadun lisäksi huippuluokan viimeistelyn joka kestää vertailun premium-luokan huonekaluihin.

Poista
Näytä ostoskori

Kuvaus

Monitor Audio Silver 300

Aitoihin koteihin, aitoihin huoneisiin – Monitor Audio Silver 300

Silver 300 on keskikokoinen lattiakaiutin jonka akustisessa suunnittelussa on huomioitu kaiuttimen toiminta lähellä huoneen rajapintoja kuten seiniä. Tosiasia kun on, että harvassa kodissa kaiuttimet voidaan asentaan 50-100cm päähän kaikista seinäpinnoista vaikka se joissain tapauksissa takaisikin parhaan äänenlaadun. Silver 300 kaiutin voidaan sijoittaa vapaammin lähelle seinäpintoja kuin valtaosaa kilpailijoiden lattiakaiuttimista, ilman kaiuttimen sointitasapainon merkittävää heikentymistä.

 

Myös kotiteatteriin

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja niin voit toteuttaa kokonaisvaltaisen kotiteatterin helposti Silver 300 kaiuttimien ympärille. Silver mallistosta löytyy kaksi potentiaalista keskikaiutinta, pienempi Silver C150 mahtuu useiden TV kalusteiden sisään, kun taas suurempi Silver C350 tarjoilee sitten tinkimätöntä äänentoistoa tilanteissa joissa keskikaiuttimen suhteellisen suuri koko ei ole ongelma. Mikäli kumpikin edellä mainituista vaihtoehdoista on edelleen liian suuri kooltaan, niin Radius 200 sarjan keskikaiutin soveltuu myös käytettäväksi Silver sarjan keskikaiuttimena.

Surroundkaiuttimena voidaan käyttää mm. Silver sarjan jalustamalleja Silver 50 ja 100, tai seinäasenteista Silver FX mallia. Mikäli nämä vaihtoehdot ovat kooltaan liian suuria, niin surroundkaiuttimen virkaa hoitamaan käy myös Radius sarjan Radius 90 ja Radius 225 mallit. Jos olet rakentamassa Dolby Atmos järjestelmää, niin kysy meiltä suosituksia mahdollisiksi kattokaiuttimiksi.

 

Lukuisten testimenestysten kaiutin.

Monitor Audio Silver 300 on kerännyt kansainvälisessä lehdistössä vakuuttavan määrän testimenestyksiä ja ”vuoden kaiutin” mainintoja. Silver 300:n suhteellisen sirosta olemuksestaan huolimatta toistossa on yllättävää auktoriteettia ja voimaa. Silver 300 erottelee musiikin pienet yksityiskohdat tarkasta, sortumatta kuitenkaan analyyttisen kylmään sointiin. Sopivaan elektroniikkaan yhdistettynä Silver 300 voi olla monen harrastajan lopullinen kaiutinvalinta.

hifi_award_2017.jpg|ma_silver_300_hifi.jpg->first->descriptionImage for product award - Silver 300 award: The Absolute Sound Product of the Year 2017  Image for product award - Silver 300 award: HiVi 'Best Buy'  Image for product award - Monitor Audio wins four TAS Editors Choice awards  Image for product award - Sound and Vision makes our Silver 300 AV a Top Pick    Image for product award - Stereophile Magazine's 2020 Recommended Components

Teknologiaa äänentoiston ehdoilla.

Silver 300 mallissa hyödynnetään Monitor Audion omaa tuotantoa olevia C-CAM elementtejä. Kyseessä on alkujaan lentokoneteollisuuden tarpeisiin kehitetty komposiittimateriaali jonka ominaisuuksia ovat erinomainen jäykkyys ja kevyt massa. Kevyt ja jäykkä elementti liikkuu nopeasti elementin kartiota ohjaavan puhekelan vaikutuksesta, ja jäykkä kartio takaa että kartion pinta pysyy stabiilina koko liikeradan sisällä. Tämän tuloksena Silver 300 kaiuttimet kykenevät napakkaan ja yllättävän dynaamiseen bassotoistoon, sekä äänitteitä läpivalaisevaan selkeyteen ja erotteluun.

 

Huippuluokan viimeistely

Monitor Audion tuotteet ovat niittäneet mainetta korkealaatuisella viimeistelyllään joka kestää vertailun kilpailijoiden huomattavasti kalliimpiin malleihin. Kaiuttimien optimaalista sijoittelua helpottaa osaltaan se, että ne eivät ole sysi rumat, jolloin niitä ei tarvitse vängän väkisin pyrkiä piilottamaan kukkaruukkujen tms taakse.

 

Vuosikymmenien kokemus

Monitor Audio aloitti kaiutinvalmistuksen vuonna 1972. Nykyään Monitor Audio on yksi palkituimmista kaiutinvalmistajista maailmassa. Kaiuttimien korkea laatu ja valmistajan panostus asiakaspalveluun on siivittänyt Monitor Audion yhdeksi Euroopan suurimmista kaiutinvalmistajista luokassaan.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

 

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kompaktit ulkomitat tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa.

  • Kokoisekseen yllättävän dynaaminen toisto.

  • Toimii akustisesti perinteisiä lattiakaiuttimia paremmin lähellä huoneen rajapintoja kuten seiniä.

  • Kotelon viimeistelyn laatu kestää vertailun moniin premium luokan huonekaluihin.

  • Toistaa yksityiskohdat selkeästi myös hyvin pieniä äänenvoimakkuuksia käytettäessä. Elokuvien ja TV-sarjojen dialogit erottuvat selkeästi vaikka joutuisitkin kuuntelemaan pienillä voimakkuuksilla muiden perheenjäsenten mentyä jo nukkumaan.

  • Kaiuttimen kompakti koko rajoittaa aivan matalimpien bassotaajuuksien voimakkuutta ja ulottuvuutta.

  • Hyvin suurissa tiloissa äänenpainevarat voivat loppua kesken mikäli tavoitteena on konserttitason äänenpaineet. Tällöin suosittelemme tutustumista malliston 300 ja 500 malleihin.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

32 – 35 000Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 200w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 4" C-CAM keskiääninen, 2 x 6.5" C-CAM bassoelementtiä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1000 x 185 x 329 mm (kork x lev x syv)

Paino

20 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Musta, Pähkinä, Ruusupuu, Tammi, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Silver 300 lattiakaiutin | Ideaali.fi

AudioVideo.fi – Suomi

“Billie Holidayn Lady In Satin -levyn I’m A Fool To Want You, yli puoli vuosisataa vanha ja minullakin ainakin parikymmentä vuotta pyörinyt kappale avautuu, no, miten tämän sanoisi… Jos sanoisin, että täydellisesti niin te ette uskoisi. Ja jos rahaa on reippaasti enemmän ja tilaan mahtuu selvästi isommat pömpelit, on tietysti olemassa kaiuttimia, jotka voivat välittää levyn tunnelman vielä vahvemmin. Mutta toisinpäin siis, en keksi äänessä oikein mitään, josta osaisin valittaa. En keksi yhtään mitään, josta voisi suoraan sanoa “kylläpäs tuo virhe osaa ärsyttää”. Silver 300 on hyvällä tavalla neutraalin tasapainoinen kaiutin.”

“Silver 300 on kuin naispuolinen mustan vyön karateka. Sorjasta ulkomuodosta ei kukaan uskoisi, miten lujaa se potku rintalastaan jysähtää, jos yhtään yllyttää. Bassoilla ei ole tippaakaan löysyyttä, vain jäntevää voimaa ja huomattavan hyvin ulottuvuutta.”

“Lyhyesti: Tyylikkäästi viimeistellyt ja hyvin tasapainoisesti soivat “kompaktijärkäleet”.”

Monitor Audio Silver 300 lattiakaiutin | Ideaali.fi

Hifi+ - Englanti

“High-End äänentoiston perimmäisen idean ei tulisi olla tuotteen korkeassa hinnassa, massiivisessa painossa tms. Sen pitäisi koskea vain tuotteen äänenlaatua, ja tällä alueella Monitor Audio Silver 300 todistaa kykynsä.”

“Silver 300:t ovat uskomattoman joustavat sijoittelun ja oheislaitteiston suhteen, ne kykenevät olemaan samanaikaisesti äänitteitä läpileikkaavat ja anteeksiantavat, ne ovat soinniltaan elävät, dynaamiset ja ennen kaikkea hauskat kuunneltavat.”

“Monitor Audio Silver 300:t ovat toistoltaan nopeat, siis todella nopeat.”

“Silver 300 ansaitsee lämpimimmät suosituksemme.”

Monitor Audio Silver 300 lattiakaiutin | Ideaali.fi

Stereophile - USA

“Nautin Silver 300 kaiuttimista koska ne eivät tehneet mitään väärin. Riippumatta toistetun musiikin tyylilajista Silver 300:t tekivät musiikille oikeutta.”

Monitor Audio Silver 300 lattiakaiutin | Ideaali.fi

The Absolute Sound - USA

“Monitor Audio Silver 300 on erittäin pätevä kaiutin jonka tarjoama äänenlaatu pääsee yllättämään tässä hintaluokassa.”

“Olin ennen kaikkea vakuuttunut siitä kuinka tasapainoinen ja valmis Silver 300 tuotteena on.”

“Jopa verrattaessa edellisen asuntoni mega-järjestelmään pidän Silver 300:sta musikaalisesti läsnäolevana, avoimena ja miellyttävänä. Useiden edullisten kaiuttimien kanssa nousee mieleen tarve kuunnella jonkin tietyn pintaan nousevan virheen ohitse joka vie huomiota itse toistettavasta musiikista. Tällaista ei päässyt tapahtumaan Silver 300 kanssa.”

Monitor Audio Silver 300 lattiakaiutin | Ideaali.fi

Ljud & Bild - Ruotsi

“Monitor Audio on onnistunut tekemään loistavasta kaiuttimesta entistä paremman. Silver 300 on todella yleispätevä kaiutin jonka kautta toistettuna eri musiikkityylit yksinkertaisesti toimivat..”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Silver-tuotesarja

Kuudennen sukupolven Silver-sarjassa yhdistyy tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty ulkoasu, huippuluokan äänenlaatu, sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Yli neljänkymmenenvuoden kokemus kaiutinvalmistuksesta ja intohimo korkealaatuista äänentoistoa kohtaan ovat kantavia voimia Monitor Audion kaiutinsuunnittelun takana.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Silver-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja mattavalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Silver-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot

Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

Ideaali