Kotiteatterit

langattomat kotiteatterikaiuttimet | ideaali.fi

Kotiteatterit

Kotiteatteria suunnittelemassa? Oikeat laitevalinnat, huolellinen tuotteiden asennus ja säätö, sekä tilan akustiikan riittävä optimoiminen takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Termillä kotiteatteri voidaan tarkoittaa monenlaisia kokonaisuuksia. Alun perin termiä käytettiin kuvaamaan kokonaisuuksia, joissa käyttötarkoitukseen räätälöityyn tilaan toteutettiin korkealaatuinen AV-järjestelmä.

Nykyisin termillä voidaan viitata muutaman satelliittikaiuttimen ja television yhdistelmästä, aina suuriin käyttötarpeeseen räätälöityihin tiloihin joissa kuva heijastetaan satojen tuumien kokoiselle valkokankaalle.

Koostuupa järjestelmäsi sitten TV:stä johon on kytketty kompaktit kotiteatterikaiuttimet tai korkealaatuisesta käyttötarpeeseen tilaan rakennetusta AV-järjestelmästä on ensiarvoisen tärkeää, että valitut tuotteet ovat oikein asennettu ja säädetty. Samalla tulee muistaa, että tilan akustiikka näyttelee merkittävää osaa lopputuloksen kannalta.

Oikeat laitevalinnat, huolellinen tuotteiden asennus ja säätö, sekä tilan akustiikan riittävä optimoiminen takaavat, että saat hankkimasi laitteiston täyden potentiaalin hyödynnettyä – samalla varmistat, että saat sijoittamallesi pääomalle mahdollisimman hyvän vastineen.

 

Mitä tämä kaikki maksaa – pitääkö minun nostaa toinen asuntolaina, jos haluan kotiini laadukkaan kokonaisuuden?

Kuten kaikilla elämän osa-alueilla myös kotiteattereita toteutettaessa mahdollinen hintahaarukka on laaja. Korkealaatuisia ja elokuvan tapahtumiin vahvasti katsojan mukaansa tempaavia kokonaisuuksia pystytään toteuttamaan jo muutamien tuhansien eurojen budjeteilla. Yksi merkittävimmistä seikoista onnistuneen lopputuloksen näkökulmasta on riittävä panostus tilan akustiikkaan. Tämän lisäksi tilan ominaisuuksiin ja kunkin henkilökohtaisiin tarpeisiin suhteutetut oikeat laitevalinnat ja niiden oikeaoppiset säädöt ovat avain asemassa. Näennäisesti pienillä muutoksilla on monesti yllättävän suuri vaikutus järjestelmän lopulliseen suorituskykyyn.

Suuremman budjetin kohteissa kyetään panostamaan luonnollisesti enemmän niin käytetyn laitteiston laatuun, kuin tilan akustiikan ja visuaalisten tekijöiden optimointiin.

Korkealaatuisia kokonaisuuksia voidaan toteuttaa hyvinkin eri kokoisiin tiloihin. Olemme toteuttaneet järjestelmiä 9 neliön kokoisista tiloista aina useiden kymmenien neliöiden kokoisiin tiloihin asti, niin yksityis- kuin yrityskohteissa.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi
Kotiteatteritilat toimivat usein perheen yleisinä viihdetiloina joissa elokuvien ja TV-ohjelmien lisäksi monesti pelataan konsolipelejä ja kuunnellaan musiikkia. Hyvin akustoituihin tiloihin on hyvä myös vetäytyä rauhoittumaan ja tekemään vaikka töitä.

 

Suunnittelu- ja toteutuspalvelut

Projektit alkavat aina tarvekartoituksella jossa kartoitamme asiakkaamme tarpeet, sekä tilan ominaisuudet johon kotiteatteri halutaan toteuttaa. Kartoitettavia asioita ovat mm.

 

 •  Tilan nykyinen akustiikka.
 •  Tilan koko ja muoto.
 •  Tilan käyttötarkoitus ( puhdas teatteri vai yleinen viihdetila ).
 •  Tarve äänieritykselle.
 •  Käytettävissä oleva budjetti.
 •  Kuinka monta istumapaikkaa tilaan halutaan.
 •  Ilmanvaihto, sähköt, valaistus, järjestelmän ohjaus.
 •  Visuaaliset tekijät.
 •  Jne…

Kartoituksen pohjalta siirrymme tarjouksen tekoon, sekä esittelemme ensimmäisen raakavedoksen järjestelmän rungosta ja toteuttamisesta. Raakavedoksen pohjalta lähdetään muokkaamaan lopullista versiota keskinäisten keskustelujen pohjalta. Tässä vaiheessa keskustelut laajenevat usein kattamaan myös muita mukana olevia tahoja — arkkitehti, sisustussuunnittelija jne.

Kun lopullinen kokonaisuus ja toteutustapa on lyöty lukkoon, edetään projektissa varsinaiseen toteutusvaiheeseen. Koko urakka voidaan jättää yrityksemme hoidettavaksi, voimme sopia osaurakasta tai asiakkaanamme voit päättää toteuttaa urakan täysin itse.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi
Valmisteilla oleva 3D-sijoittelukartta asiakkaan akustiikkapaneeleille ja kotiteatterituoleille. Istumapaikkojen määrittelyssä on otettu huomioon huoneen moodikäyttäytyminen, kulmat kaiuttimiin, sekä katselukulmat suhteessa valkokankaaseen.

 

Tilan visuaalinen ilme

Puhtaan teknisen suorituskyvyn lisäksi tilan visuaalisen ilmeen merkitys on usein suuri. Siellä täällä näkyvillä lojuvat kaapeloinnit ja laitteet tuskin miellyttävät monenkaan käyttäjän silmää. Valikoimissamme olevat kymmenet akustisestiläpäisevät verhoilukankaat ja kankaiden pingotusjärjestelmät mahdollistavat kaiuttimien, kaapelointien ja akustiikkaratkaisujen piilottamisen, niin olemassa olevissa, kuin uudiskohteissakin. Meillä on myös järjestelmät joilla voimme värjätä akustisestiläpäisevää kangasta toimitetun värimallin pohjalta. Näin voit sovittaa kankaan sävyn esim. kotisi seinämaalin värisävyn mukaan.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi
Kotiteatterin visuaalinen ilme ei ole sivuseikka. Puhtaasti kuvanlaadun kannalta on hyvä suosia hyvin vaaleita sävyjä tummempia sävyjä ja mattapintaisia heijastamattomia materiaaleja, etenkin jos tilan kuvantoisto pohjautuu valkokankaan ja projektorin yhdistelmälle.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi
Kymmenien vakiovärimallien lisäksi voimme toteuttaa akustisestiläpäiseviä verhoilukankaita toimitetun värimallin pohjalta. Kykenemme myös painamaan kankaisiin minkä tahansa sähköisessä muodossa toimitetun kuva-aineiston. Kankaan pingottamiseen käyttämämme listat mahdollistavat suurten yhtenäisten ja saumattomien akustisestiläpäisevien, sekä akustoivien pintojen toteuttamisen. Vanhoissa tiloissa kankaiden takana on helppo vetää kaapelivedot, eikä kankaiden taustalle piiloon jäävien seinäpintojen ja muiden rakenteiden visuaalisella ilmeellä ole merkitystä, olemmekin muuttaneet useita lämpimiä autotalleja näyttäviksi kotiteatteritiloiksi kyseistä metodia hyödyntäen. Käytännön ratkaisuihin pääset tutustumaan toimitiloissamme Tikkurilassa.

 

Ammattitaito

Yrityksellämme on yli 22 vuoden kokemus eri tasoisten ja kokoisten järjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Vuosien varrella olemme olleet mukana toteuttamassa kaiken kokoisia järjestelmiä, niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Yrityksemme henkilökuntaan kuuluu Home Acoustic Alliance, THX Level 2 Home Theater Professional, SMT Acoustic Tuner ja Image Science Foundation Level 2 Calibrator– sertifikaatit omaavat henkilöt.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi

 

Oletko toteuttamassa tai suunnittelemassa omaa kotiteatteria?

Esittelytiloissamme Vantaan Porttipuistossa (100m IKEAsta) pääset tutustumaan käytännössä erinäisiin käytännön toteutusmalleihin ja ratkaisuihin. Oletpa sitten hakemassa budjettiluokan ratkaisua opiskelija-asuntoon tai tinkimätöntä maailmanluokan kotiteatterijärjestelmää, niin saat kauttamme tarvitsemasi tuotteet, sekä suunnittelu- ja toteutuspalvelutkin rautaisella kokemuksella ja ammattitaidolla. Halutessasi voimme hoitaa projektisi suunnittelusta toteutukseen, avaimet käteen -periaatteella.

Kysy rohkeasti tarjousta myös meiltä, onpa kyse sitten pienistä budjettiluokan sovelluksista, tai maailmanluokan kokonaisuuksista.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi
Oikein toteutettu tilan äänieristys mahdollistaa järjestelmän täysipainoisen käytön perheen muita jäseniä ja naapureita häiritsemättä. Kauttamme saat tarvittaessa yksityiskohtaiset ja selkeät ohjeet äänieristyksen toteuttamiseen, tai vaihtoehtoisesti voit tilata projektin avaimet käteen periaatteella.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi
Asiakkaamme tilasi vähälle käytölle jääneen autotallin muutostyön kotiteatteriksi. Ohessa tilasta asiakkaalle ennen projektin aloitusta tekemämme 3D-mallinnus. Projekti toteutettiin MkSound-kaiuttimin, Integra-elektroniikalla ja akustisesti läpäisevällä ScreenExcellencen valkokankaalla. Akustiset elementit asennettiin seinille pingotettujen kankaiden taakse.

 

Kotiteatterit | Ideaali.fi

Mallinnus kotiteatterista ennen toteutusta.

  Ota yhteyttä

  Ideaali