fbpx

Sisustusystävällistä äänentoistoa

Sisustusystävällistä äänentoistoa

Yksi yleisimmistä eteemme nousevista kysymyksistä koskee äänentoistojärjestelmien ja sisustuksen sovittamista. 

 

Artcousticsin SL-sarjan taulukaiutin asennettuna asuntoveneen olohuoneeseen.

Yksi yleisimmistä eteemme nousevista kysymyksistä koskee äänentoistojärjestelmien ja sisustuksen sovittamista. Usein äänentoistojärjestelmät nähdään sisustukseen vaikeasti sovitettavina komponentteina, jotka ovat välttämätön paha tavoiteltaessa korkealaatuista musiikintoistoa.

Meillä on tarjota tähän ”ongelmaan” useita ratkaisuvaihtoehtoja, joilla korkealaatuisen äänentoiston toteuttaminen onnistuu sisustusystävällisesti ja äänenlaadusta tinkimättä.

 

Seinä- ja taulukaiuttimet

Taulukaiuttimilla tarkoitetaan sanan mukaisesti kaiuttimia, jotka visuaalisesti muistuttavat tauluja.

 

Artcoustic SL-sarjan seinäkaiuttimet toimivat tämän järjestelmän pääkaiuttimina.

Valikoimistamme löytyy kahden eri valmistajan, tanskalaisen Artcousticin ja englantilaisen Monitor Audion, seinä- ja taulukaiuttimia. Taulukaiuttimien etu perinteisiin kaiutinratkaisuihin verrattuna on vapautuneen lattiapinta-alan lisäksi myös niiden visuaalinen muunneltavuus.

Kaiuttimen ilmettä on helppo päivittää vaihtamalla siihen uusi etukangas, joka on varustettu halutulla kuvalla, grafiikalla tai värillä. Etukankaan vaihto vie vain muutaman sekunnin, ja uusia etukankaita voi tilata aina tarpeen mukaan. Näin kaiuttimien ilme voi elää huoneen muun ilmeen mukana.

Korkealaatuiset seinä- ja taulukaiuttimet eivät ole vain visuaalisia elementtejä, vaan niiden äänenlaatu kamppailee tasaväkisesti perinteisten kaiutinratkaisujen kanssa.

Kodit eivät ole ainoita seinä- ja taulukaiuttimien käyttökohteita. Kaiuttimia hyödynnetään myös hotelleissa, ravintoloissa ja useissa muissa julkisissa tiloissa.

Taulukaiuttimet ovatkin erilainen, pirteä ja oivaltava tapa toteuttaa julkisten tilojen äänentoisto.

 

Keittiön äänentoistoa toteutettuna Monitor Audio SoundFrame 1 -kaiuttimin. Kaiuttimen etukankaan ilme on vapaasti räätälöitävissä.

 

Monitor Audio SoundFrame 1 -taulukaiutin eteisaulan seinällä.

 

Artcoustic SL-sarjan seinäkaiutin sävytettynä kattoparrujen väriin.

 

Artcoustic-kaiuttimien kotelon ja etukankaan värin voit valita sadoista eri vaihtoehdoista. Etukankaan kuvaksi voidaan painaa mikä tahansa digitaalisessa muodossa oleva kuva. Artcousticin oma kuvapankki sisältää satoja kaiuttimien mittoihin valmiiksi sovitettuja malleja. Tarpeen vaatiessa kaiuttimien mitat voidaan myös sovittaa yksilöllisiin tarpeisiin.

 

Uppokaiuttimet

Valikoimiimme kuuluu laaja skaala erilaisia rakenteisiin upotettavia katto- ja seinäkaiuttimia.

 

Rakenteiden mahdollistaessa pintoihin upotettavilla kaiuttimilla voidaan toteuttaa huomaamattomat äänentoistojärjestelmät.

Uppokaiuttimia voidaan yleisesti hyödyntää silloin, kun kaiuttimien asennus on mahdollista suorittaa jo rakennusvaiheessa.

 

Kohteissa, joissa kaiuttimia ei voida upottaa valmiisiin seinäpintoihin, voidaan hyödyntää seinäuppokaiuttimia rakentamalla olemassa olevien pintojen päälle uusi koolaus ja levytys. Tällainen rakenne mahdollistaa kaiuttimien upotuksen lisäksi myös kaapeleiden siistit vedot rakenteiden sisällä. Näin myös seinälle mahdollisesti asennettavan television signaalikaapelit saadaan piiloon.

Kuten perinteisissä kaiuttimissa, myös uppokaiuttimissa on merkittäviä laadullisia eroja. Autamme mielellämme kuhunkin käyttötarkoitukseen soveltuvien mallien valinnassa.

 

Kompaktit kotelokaiuttimet

 

Anthony Gallo Acousticsin pyöreät pallokaiuttimet voidaan asentaa tasolle, seinälle tai kattoon. Myös roikotus kattopinnasta on mahdollinen. Malliston kaiuttimien fyysinen koko vastaa suunnilleen isoa appelsiinia. Vakiomallisto on saatavilla useissa eri värivaihtoehdoissa, ja tilauksesta kaiuttimien kotelot voidaan maalauttaa mihin tahansa värisävyyn.

Kompakteilla satelliittikaiuttimilla voidaan toteuttaa korkealaatuiset äänentoistojärjestelmät, kun järjestelmän bassotoisto ohjataan erillisen bassokaiuttimen eli subwooferin hoidettavaksi. Erinäisten kotelokaiuttimien etu suhteessa upotettaviin kaiuttimiin on niiden helppo siirrettävyys vaikkapa huonejärjestyksen muuttuessa tai muuton yhteydessä.

 

Anthony Gallo Acousticsin kaiuttimiin saa myös pelkistetyn tyylikkään lattiajalustan.

 

Monitor Audion valikoimissa on useita minimalistisen tyylikkäitä kompakteja kotelokaiuttimia.

 

Nurkka- ja kulmakaiuttimet

 

Tämän kodin äänentoisto on toteutettu katonrajaan asennetuin kulmakaiuttimin, joiden akustiset ominaisuudet on optimoitu tämänkaltaiseen sijoitukseen.

Nurkka- ja kulmakaiuttimet ovat kaiutinmalleja, joiden toiminta ja muotoilu on optimoitu nurkka- ja kulmasijoitukseen. Näiden kaiuttimien käyttö on yleistä mm. kerrostalokohteissa, joissa kaiuttimen upottaminen rakenteisiin ei monesti ole mahdollista.

 

Maksimoi järjestelmän suorituskyky

Järjestelmän lopulliseen suorituskykyyn vaikuttavia tekijöitä ovat mm. oikeanlaisen kaiutintyypin valinta, kaiuttimien oikeanlainen sijoittelu ja suuntaus, sekä tilan yleiset akustiset ominaisuudet. Neuvomme mielellämme oikean kaiutintyypin valintaan, sijoitteluun ja suuntaukseen liittyvissä tekijöissä.

Voit myös halutessasi jättää projektin yrityksemme hoidettavaksi suunnittelusta aina toteutukseen saakka. Kysy rohkeasti lisätietoja.

 

Ota yhteyttä

Ideaali