Ovatko Genelec kaiuttimet parempia kuin perinteiset kaiuttimet?

Genelec valmistaa korkealaatuisia kaiuttimia, joita käytetään myös lukuisissa studioissa ympäri maailman. Ne ovat tunnettuja myös luotettavuudestaan. Ovatko ne sitten parempia kuin perinteiset kaiuttimet, tähän kysymykseen voit vastata vain sinä kuuntelemalla avoimin mielin eri valmistajien tuotteita ja valitsemalla kuuntelujen pohjalta sen, joka miellytti omaa korvaasi eniten. Olethan kuitenkin hankkimassa kaiuttimia omaksi iloksesi, etkä muita miellyttääksesi?

Miksi Genelec kaiuttimet ovat keskimäärin niin kalliita?

Genelecin kaiuttimet ovat aktiivikaiuttimia joka käytännössä tarkoittaa sitä, että kaiutin ei vaadi erillistä ulkoista vahvistinta, koska vahvistin on rakennettu osaksi itse kaiutinta. Tämä nostaa kaiuttimen hintaa, toisaalta perinteisten passiivikaiuttimien kanssa tarvitset kaiuttimien lisäksi niille soveltuvan erillisen vahvistimen joka osaltaan taas nostaa näiden kokonaisuuksien hintaa. Todellisuudessa Genelec kaiuttimet eivät ole laatuunsa nähden sen kalliimpia kuin lukuisat kilpailijoidenkaan tuotteet – laatu vain yksinkertaisesti maksaa. Lisäksi Genelec kaiuttimien hintaan vaikuttaa varmasti myös Suomessa tapahtuva valmistus.

Mistä tiedän mikä malli sopii minulle?

Oikean mallin valintaan vaikuttaa tilasi koko, kuunteluetäisyys kaiuttimista, haetut maksimi äänenpaineet ja tietysti budjetti ja käyttötarkoitus. Me autamme mielellämme oikean mallin ja kokonaisuuden valinnassa on sitten kysymyksessä stereo tai Genelec kotiteatteri kokonaisuus.