Langaton monihuone­äänentoisto

Langaton monihuone­äänentoisto | Ideaali.fi

Langaton monihuone­äänentoisto

Helppokäyttöisillä monihuonekokonaisuuksillamme täytät kotisi musiikilla – helposti, langattomasti ja kustannustehokkaasti.

 

Langaton monihuone­äänentoisto | Ideaali.fi
Helppokäyttöisillä monihuonekokonaisuuksillamme täytät kotisi musiikilla – helposti, langattomasti ja kustannustehokkaasti.

Monihuoneäänentoistolla tarkoitetaan kokonaisuutta joka mahdollistaa useissa eri tiloissa sijaitsevien äänentoistojärjestelmien keskitetyn hallinnan ja musiikin jakelun. Suurin osa nykypäivän monihuonejärjestelmistä pohjautuu internettiin kytkettyjen lähiverkkojen hyödyntämiseen. Internet-operaattorilta hankkimasi 4G, ADSL tai kaapelimodeemi pystyy suurella todennäköisyydellä luomaan kotiisi langattoman verkon, jonka kautta sisäverkkoon rekisteröityneet laitteet kytkeytyvät internettiin.

Tarjoamme laajan valikoiman eri valmistajien verkkoon kytkeytyviä päätelaitteita, jotka sisältävät tuen netin suosituimmille musiikkipalveluille kuten Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn jne. Päätelaitteet voit kytkeä kotiverkkoosi joko langattomasti tai kaapelia hyödyntäen. Päätelaitteiden toimintojen ohjaaminen käy helposti mobiililaitteille veloituksetta ladattavan applikaation kautta – suurin osa valmistajista tukee iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiä, mutta Windows-puhelimien ja tablettien tuki on harvinaisempaa.

Applikaation kautta voidaan nimetä kunkin tilan äänentoistosta vastaavat päätelaitteet esimerkiksi sen mukaan minkä huoneen kaiuttimia päätelaite ohjaa: olohuone, keittiö jne. Kun päätelaitteet on kytketty verkkoon – tämä ei vaadi laajaa teknistä tuntemusta tietoliikenneverkoista – on järjestelmän käyttäminen varsin yksinkertaista. Musiikin toistaminen halutussa tilassa ja halutulla äänenvoimakkuudella käy helposti seuraavalla tavalla. Kaikki alla olevat toiminnot ovat suoraan säädettävissä applikaatiosta käsin.

 

  1. Valitaan tila, jossa musiikin halutaan toistuvan, esim. olohuone.
  2. Valitaan palvelu tai muu äänilähde, josta musiikkia halutaan kuunnella, esim. Spotify.
  3. Valitaan kappale, albumi tai soittolista, jota halutaan kuunnella – musiikintoisto alkaa.
  4. Säädetään haluttu äänenvoimakkuus.

Useamman huonekohtaisen päätelaitteen kokonaisuuksissa kukin perheenjäsen voi kuunnella omaa äänilähdettään toisista riippumatta. Toisin sanoen keittiössä voidaan samanaikaisesti kuunnella nettiradioiden- tarjontaa, kun taas makuuhuoneessa raikaa Spotifyn soittolista. Joidenkin palveluiden käytössä on rajoituksia yhtäaikaisten toistettavien kappaleiden määrälle. Mm. Spotifyn premium-tili mahdollistaa vain yhden kappaleen toistamisen kerrallaan. Mikäli Spotifyn kautta halutaan samanaikaisesti kuunnella useita eri kappaleita – makuuhuoneessa Barry Whitea ja autotallissa Popedaa – edellyttää Spotify erillisen perhetilin aktivoimista.

Mikäli yllä oleva sai pääsi pyörälle ja koko homma tuntuu monimutkaiselta ja vaikeilta hahmottaa, niin ei hätää: kerro meille tarpeistasi, niin luomme sinulle tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden ja halutessasi myös asennamme sen. Lupaamme, että järjestelmän käyttö on nopeasti omaksuttu.

 

Laitteet ja kustannukset

 

Olemassa olevien järjestelmien päivittäminen

Monihuoneäänentoisto voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Mikäli omistat jo äänentoistolaitteita, joissa on analoginen RCA- tai 3.5 mm stereo plugi -sisääntulo (3.5mm sisääntulo on samanlainen mihin valtaosassa älypuhelimista kytkisit kuulokkeesi), niin voit päivittää nykyisen laitteistosi tukemaan internetin yleisimpiä musiikkipalveluita kytkemällä järjestelmääsi kompaktin musiikin suoratoistoon suunnatun päätelaitteen. Lisäksi tarvitset toimivan internetyhteyden. Tämän päätelaitteen kautta voit toistaa musiikkia eri suoratoistopalveluista: Spotify, Tidal, TuneIn Radio jne. sekä hyödyntää monihuoneominaisuuksia, mikäli omistat useampia järjestelmän kanssa yhteensopivia päätelaitteita tai kaiuttimia. Edullisin tarjoamamme vaihtoehto maksaa vain hiukan yli 100€.

 

Langaton monihuone­äänentoisto | Ideaali.fi
Valikoimissamme on useiden eri valmistajien päätelaitteita jotka mahdollistavat musiikin suoratoiston internetin suosituimmista musiikkipalveluista, sekä keskitetysti hallittujen monihuonejärjestelmien luomisen. Voit lisätä nämä ominaisuudet ulkoisella päätelaitteella myös olemassa oleviin äänentoistojärjestelmiisi, edellyttäen että kyseisissä laitteissa on vapaana oleva analoginen (RCA) tai digitaalinen (optinen) sisääntulo.

 

Kompaktit ratkaisut.

Kompakteihin monihuoneratkaisuihin lukeutuvat aktiivikaiuttimet, joissa on sisäänrakennettu tuki monihuoneominaisuuksille ja internetin musiikkipalveluille. Tällaiset ratkaisut ovat kustannustehokkaita tilanteissa, joissa erillislaitteisiin pohjautuvat korkealaatuiset järjestelmät ylittävät budjetin tai vievät yksinkertaisesti liikaa tilaa.

 

Langaton monihuone­äänentoisto | Ideaali.fi
Denon HEOS 1 tarjoaa langattoman Bluetooth- & AirPlay-tuen lisäksi myös sisäänrakennetun tuen useille internetin musiikkipalveluille, mm. Spotify, TuneIn yms.

Kauttamme saat mm. Yamahan, Denonin, Bluesoundin ja iEASTin monihuonetoistoon kykeneviä malleja.

 

Langaton monihuone­äänentoisto | Ideaali.fi
Useilta valmistajilta löytyy myös ns. soundbase ja sounbar-kaiuttimia. Näiden tuotteiden pääasiallinen käyttötarkoitus musiikkipalveluiden kuuntelemisen lisäksi liittyy taulutelevisioiden usein heikon äänenlaadun parantamiseen ulkoista kaiutinta käyttäen. Useat mallit sisältävät laajan tuen langattomille äänensiirtotekniikoille: Bluetooth, AirPlay, DLNA/UnPn ja internetin musiikkipalvelut.

 

Huomaamatonta äänentoistoa

Rakennus- ja peruskorjauskohteissa monihuoneäänentoisto voidaan usein toteuttaa myös rakenteisiin upotettavia kaiuttimia hyödyntäen. Upottamalla kaiuttimet katto- tai seinäpintoihin saavutetaan visuaalisesti kevyt lopputulos, jonka lisäksi lattiapinta-ala säästyy muuhun käyttöön.

 

Langaton monihuone­äänentoisto | Ideaali.fi
Rakenteisiin upotetut kaiuttimet ovat huomaamaton ja lattiapinta-alaa säästävä vaihtoehto huonekohtaisen äänentoiston toteutukseen.

Upotettujen kaiuttimien kaapeloinnit voidaan vetää rakenteiden sisällä keskitetysti yhteen tekniseen tilaan tai huonekohtaiseen seinärasiaan. Vaikka kaiuttimia ei heti jokaiseen huoneeseen asennettaisikaan, niin suosittelemme tekemään rakenteisiin kaapelivaraukset mahdollisille tulevaisuuden laajennuksille. Kunkin huoneen kaiuttimille määritellään huonekohtainen päätelaite, jonka toimintoja voidaan ohjata mobiililaitteiden applikaatiosta käsin. Kun tarvittavat kytkennät kaiuttimiin ja mahdolliseen muuhun elektroniikkaan on tehty, voidaan järjestelmän käyttäminen aloittaa.

 

Äänenlaatu #1 kriteerinä

Langattomasti ohjattava järjestelmä, helppo käytettävyys ja huippuluokan äänenlaatu eivät ole toisiaan poissulkevia tekijöitä. Korkealuokkaiset tuotteet, oikeaoppisesti toteutettu asennus ja tilan ominaisuuksien huomioon ottaminen mahdollistavat huippuluokan äänenlaadun toteuttamisen käytettävyydestä tinkimättä. Langaton ei siis aina tarkoita muutaman kympin Bluetooth-kaiuttimia ja niiden välttävää äänenlaatua.

 

Langaton monihuone­äänentoisto | Ideaali.fi
Langattomasti ohjattavat järjestelmät, internetin musiikkipalvelut ja huippuluokan äänentoisto eivät ole toisiaan poissulkevia tekijöitä.

 

Pyydä tarjous

Autamme mielellämme, onpa tarpeesi minkä kokoinen tahansa. Edullisestakin kokonaisuudesta voidaan saada varsin korkealaatuista ääntä tunnistamalla ja välttämällä suurimmat sudenkuopat. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinun tarpeitasi vastaava kokonaisuus.

* Tiettyjen palveluiden käyttäminen edellyttää palvelutarjoajan maksullisten kuukausilisenssien hankintaa. Normaali veloitus vaihtelee 5 € ja 20 € välillä palvelusta riippuen.

** Tietyt palvelut mahdollistavat vain yhden yksittäisen kappaleen toistamisen saman palvelun ja siihen kytketyn järjestelmän sisällä. Mm. Spotify tarjoaa erillistä perhelisenssiä käyttäjille, jotka haluavat kuunnella eri musiikkia eri tiloissa samanaikaisesti yhtä Spotify-tiliä käyttämällä. Mikäli valittuna on eri musiikkilähteet – esim. makuuhuoneessa kuunnellaan Spotifytä ja keittiössä TuneIn-palvelua – erillisiä perhe- tms. tilejä ei tarvita, koska äänilähteinä toimivat kaksi eri palvelua.

 

    Ota yhteyttä

    Ideaali