Rakentajalle

Rakentajalle | Ideaali.fi

Rakentamassa tai remontoimassa?

Huomioi AV-ratkaisut ajoissa, niin säästyt jälkiasenteisten järjestelmien johtoröykkiöiltä ja pinta-asenteisilta kaapelilistoilta.

 

Suunnittele ajoissa

Oletko rakentamassa uutta kotia tai peruskorjaamassa vanhempaa? AV- ja akustiikkaratkaisujen huomioiminen hyvissä ajoin jo suunnitteluvaiheessa mahdollistaa tarkoituksenmukaisten, visuaaliselta ilmeeltään huoliteltujen ja akustiikaltaan toimivien tilojen toteuttamisen kustannustehokkaasti.

Jälkiasenteisissa akustiikka- ja AV-asennuksissa joudutaan usein tekemään kompromisseja, jotka vaikuttavat niin saavutettuun suorituskykyyn kuin tilan yleiseen ilmeeseen – pinta-asenteiset kaapelikanavat, johtoröykkiöt yms. harvoin kohentavat tilan yleistä ilmettä.

Meiltä saat tuotteiden lisäksi kattavat suunnittelu- ja toteutuspalvelut.

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
Helppokäyttöisillä monihuonekokonaisuuksillamme täytät kotisi musiikilla – helposti, langattomasti ja kustannustehokkaasti.

Monihuoneäänentoistolla tarkoitetaan kokonaisuutta, joka mahdollistaa useissa eri tiloissa sijaitsevien äänentoistojärjestelmien keskitetyn hallinnan ja musiikin jakelun.

Internet-operaattorilta hankkimasi 4G, ADSL tai kaapelimodeemi pystyy suurella todennäköisyydellä luomaan kotiisi kaapeloitavan tai langattoman verkon, jonka kautta tähän verkkoon rekisteröityneet laitteet kytkeytyvät internetiin.

Tarjoamme laajan valikoiman eri valmistajien verkkoon kytkeytyviä päätelaitteita, jotka sisältävät tuen internetin suosituimmille musiikkipalveluille kuten Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn jne. Päätelaitteet voit kytkeä kotiverkkoosi joko langattomasti tai kaapelia hyödyntäen.

Päätelaitteiden toimintojen ohjaaminen käy helposti mobiililaitteille veloituksetta ladattavan applikaation kautta – suurin osa valmistajista tukee iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiä, mutta Windows-puhelimien ja tablettien tuki on harvinaisempaa.

Applikaatio mahdollistaa verkkoon kytkettyjen päätelaitteiden uudelleen nimeämisen esimerkiksi sen mukaan minkä huoneen kaiuttimia päätelaite ohjaa: olohuone, keittiö jne.

Kun päätelaitteet on kytketty verkkoon – ei vaadi laajaa teknistä tuntemusta tietoliikenneverkoista – on järjestelmän käyttäminen hyvin yksinkertaista.

Musiikin toistaminen halutussa tilassa ja halutulla äänenvoimakkuudella käy helposti seuraavalla tavalla. Kaikki alla mainitut toiminnot ovat suoraan säädettävissä applikaatiosta.

 

  1. Valitaan tila, jossa musiikin halutaan toistuvan, esim. olohuone
  2. Valitaan palvelu tai muu äänilähde, josta musiikkia halutaan kuunnella, esim. Spotify
  3. Valitaan kappale, albumi tai soittolista, jota halutaan kuunnella – musiikintoisto alkaa.
  4. Säädetään haluttu äänenvoimakkuus.

Useamman huonekohtaisen päätelaitteen kokonaisuuksissa kukin perheenjäsen voi kuunnella omaa äänilähdettään toisista riippumatta. Toisin sanoen keittiössä voidaan samanaikaisesti kuunnella TuneIn palvelun tarjontaa, kun taas makuuhuoneessa raikaa Spotifyn soittolista.

Jotkin palvelut rajoittavat yhtäaikaisesti toistettavien kappaleiden määrää. Mm. Spotifyn premium-tili mahdollistaa yhden kappaleen toistamisen kerrallaan. Mikäli Spotifyn kautta halutaan samanaikaisesti kuunnella useita eri kappaleita – makuuhuoneessa Barry Whitea ja autotallissa Popedaa – edellyttää Spotify erillisen perhetilin aktivoimista.

Menikö pääsi jo pyörälle ja koko homma tuntuu monimutkaiselta ja vaikeilta hahmottaa? Ei hätää: kerro meille tarpeistasi, niin kokoamme sinulle niihin vastaavan kokonaisuuden ja halutessasi myös asennamme sen. Lupaamme, että järjestelmän käyttö on nopeasti omaksuttu.

Useiden huoneiden laajuiset monihuonejärjestelmät ovat kustannustehokasta toteuttaa jo rakennusvaiheessa.

Uppokaiuttimiin pohjautuvien huonekohtaisten ratkaisujemme hinnat alkavat 330 eurosta, sisältäen 2 kpl Monitor Audio -uppokaiuttimia, päätelaitteen ja 2 x 40 W vahvistimen. Monihuonejärjestelmät voidaan yhtälailla toteuttaa myös perinteisiä kaiuttimia hyödyntäen, ratkaisujen hinnat alkavat 179 eurosta.

 

Rakenteisiin integroitavat uppokaiuttimet

Kun rakenteet antavat myöten ja tavoitteena on tilankäytöltään ja visuaaliselta ilmeeltään mahdollisimman kevyt ratkaisu, suosittelemme tutustumista tarjoamiimme katto- ja seinäuppokaiuttimiin.

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
Katto- ja seinäpintoihin upotettavilla kaiuttimilla pystytään luomaan visuaalisesti kevyet äänentoistoratkaisut.

Kuten perinteisissä kaiuttimissa, niin myös uppokaiuttimista löytyy monen näköisiä, kokoisia ja laatuisia vaihtoehtoja. Oikein toteutettu, korkealaatuisia uppokaiuttimia hyödyntävä järjestelmä kykenee huippuluokan äänenlaatuun.

Uppokaiuttimia valittaessa ja sijoittelua mietittäessä huomioon otettavia seikkoja ovat mm. rakenteiden mahdollistama kaiuttimen upotussyvyys, tilan akustiset ominaisuudet, tilan olosuhteet (pesuhuone/olohuone), tilan koko, mahdolliset pääasialliset kuuntelualueet ja tietysti budjetti.

Tarjoamme Suomen laajimman uppokaiuttimien valikoiman sekä mahdollisuuden tutustua käytännössä useisiin malleihin liiketiloissamme Vantaan Tikkurilassa.  Meiltä saat myös kokonaisvaltaiset suunnittelu- ja asennuspalvelut.

 

Kotiteatteri

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
Remonttikohteissa vähälle käytölle jäänyt autotalli voidaan herättää henkiin tyylikkäänä kotiteatterina. Elokuvat ja konsolipelit saavat uusia ulottuvuuksia, kun ne toistetaan akustisesti optimoidussa tilassa korkealaatuisen laitteiston kautta.

Asunnosta löytyvä näyttävä, hyvin soiva ja helppokäyttöinen kotiteatteri on varmasti monien tupaantuliaisten puheenaihe. Elokuvat, urheilutapahtumat ja konsolipelit heräävät aivan uudella tavalla henkiin, kun ne toistetaan korkealaatuisen AV-järjestelmän kautta akustiikaltaan optimoidussa tilassa. Tällaisten tilojen toteuttaminen on helpointa rakennusvaiheessa.

Vaikka kodin eri tiloihin ei heti oltaisikaan toteuttamassa kotiteatteri- tai äänentoistojärjestelmää, kannattaa mahdolliseen päivitykseen varautua jo pintojen sisällä kulkevin varauksin. Rakennusvaiheessa tehdyt varaukset ovat kustannustehokas tapa valmistautua mahdollisiin tulevaisuuden tarpeisiin ja laajennuksiin.

 

Kotiteatteri vanhaan autotalliin, kellariin…

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
Kevyt sisärunko yhdistettynä tarjoamiimme kankaan pingotuslistoihin ja akustisiin kankaisiin mahdollistaa näyttävien ja nopeasti toteutettavien akustisten seinäpintojen luomisen. Kevyen rungon takana juoksevat kaapelit, akustiikkapaneelit ja vanhan autotalliseinän tahrat jäävät tyylikkäiden, pingotettavien kankaiden taakse.

Onko autotalli, kellarihuone tai kotoa pois muuttaneen lapsen huone jäänyt vähälle käytölle? Tilan muuttaminen tyylikkääksi kotiteatteriksi käy helposti tarjoamillamme kankaan pingotuslistoilla ja akustisilla kankailla. Pystytät vain kevyen sisärungon, jonka takana voit toteuttaa tarvittavat kaapelivedot ja akustiset ratkaisut niiden ulkonäöstä välittämättä. Runkopuiden pintaan asennetaan kankaan pingotuslista, johon pingotetaan jokin kymmenistä tarjoamistamme akustisista kankaista.

Lopputuloksena on siisti ja akustisesti toimiva ympäristö ilman olemassa olevien pintojen uudelleen maalausta, pakkelointia tai tapetointia. Halutessasi saat meiltä tilastasi täysivaltaisen 3D-mallinnuksen rungon rakenteesta ja akustiikkasuunnitelman, sekä tarvittavat tuotteet.

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
Järjestelmän pääkaiuttimet voidaan asentaa akustisesti läpäisevän valkokankaan taakse optimaalisille paikoilleen. VAROITUS: markkinoilla on paljon valkokankaita, joita mainostetaan akustisesti läpäisevinä, mutta joiden akustiset ominaisuudet ovat todellisuudessa välttävät. Kaikista tarjoamistamme kankaista on saatavissa täydet taajuusvastemittaukset 20 – 20000 Hz ja ne ovat 4K yhteensopivia.

Onpa kyseessä sitten pienimuotoinen olohuoneeseen toteutettava kotiteatterijärjestelmä tai kotiteatterikäyttöön varattuun tilaan räätälöity huippuluokan kokonaisuus, niin saat tuotteiden lisäksi kauttamme myös kattavat suunnittelu- ja toteutuspalvelut – akustiikka, katselukulmat, kaiutinsijoittelut jne.

 

TV seinälle

Taulutelevision tyylikäs asennus seinälle on periaatteessa yksinkertaista, mutta käytännössä toteutukset jättävät usein visuaaliselta ilmeeltään toivomisen varaa. Virran ja signaalikaapelien tuominen TV:lle edellyttää usein erillisten pintaan asennettavien kaapelilistojen käyttöä tai kevyen väliseinän rei’ittämistä, mikäli kaapelit halutaan viedä TV:lle seinän sisällä.

Edustamamme Sync Box -seinärasia on tyylikäs ratkaisu tähän ongelmaan. Sync Box mahdollistaa TV:n asennuksen suoraan seinäpintaan. Kyseessä on seinään asennettava kytkentärasia, johon voidaan valita useita eri liitinvaihtoehtoja. Rasia sisältää vakiona yhden virtapistokepaikan, ja muut liittimet voit valita laajasta valikoimasta: HDMI, Cat, F-liitin jne.

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
SyncBox on seinäpintaan upotettava asennusrasia. Näin voit asentaa esim taulutelevision suoraan rasian eteen. Seinärasia ja liittimet eivät enää työnnä televisiota irti seinäpinnasta.

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
Siistin lopputuloksen takaa päälle liukuva kansilevy. Kansilevyjä saa useissa eri väreissä ja tilauksesta myös omalla kaiverruksella.

 

Rakentajalle | Ideaali.fi
Mikäli TV:tä ei välittömästi asenneta paikoilleen, peittää Sync-Boxin pelkistetty peitelevy liittimet näkyvistä.

 

Kokonaisvaltaiset AV-, sähkö- ja taloautomaatioratkaisut.

Yhteistyökumppaneidemme kanssa voimme toteuttaa kattavat kokonaisratkaisut jotka sisältävät AV-, akustiikka, sähkö- ja ohjausjärjestelmät. Kiinnostunut kokonaisvaltaisesta ratkaisusta kotisi sähkö-, AV- ja taloautomaatioratkaisuksi? Ota yhteyttä.

Yhteistyökumppaneitamme sähkö- ja automaatiourakoinnissa:
Sähkö Pietikäinen
Digisähkö

Lataa kotitalouksien tarvekartoituslomake

    Ota yhteyttä

    Ideaali