Tilasuunnittelu

Tilasuunnittelu | Ideaali.fi

Tilasuunnittelu

 Kaipaatko apua kotiteatteri- tai mediahuoneesi suunnitteluun? Meiltä saat yksityiskohtaiset mittakuvat, 3D mallinnukset ja kirjalliset ohjeistukset projektisi toteuttamiseksi.

Räätälöidyt tilat

 Yrityksemme henkilökunnalla on yli 20v kokemus erilaisten kuunteluhuoneiden -ja kotiteatterien suunnittelusta. Olemme olleet mukana toteuttamassa lukuisia tiloja niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Käyttötarkoitukseen räätälöityjä tiloja, kuten kotiteatterihuoneita suunnitellessa, tulee paneutua lukuisiin käytettävyyteen ja suorituskykyyn vaikuttavaan yksityiskohtaan. Yksi tärkeimmistä huomioitavista seikoista on huoneakustiikka. Paraskaan äänentoistojärjestelmä ei soi tyydyttävästi, mikäli tilan akustiikka on heikko. Toisaalta hyvin kohtuuhintainen järjestelmä voi kuulostaa varsin hyvältä akustisesti optimoidussa toimivassa tilassa.

Tilasuunnittelu | Ideaali.fi
3D mallinnus asiakkaalle toteutetusta mediahuoneesta.

Huoneakustiikan lisäksi huomioon otettavia seikkoja ovat esimerkiksi äänieristys, valaistus, katselukulmat sekä ikkunoiden sijainti suhteessa näyttölaitteeseen, ilmanvaihto, pintojen värisävyt ja ohjausjärjestelmät.

Akustisten ratkaisujen merkittävyyttä järjestelmän kokonaissoinnin kannalta ei voi liikaa korostaa. Perinteisissä huoneissa kuullusta äänestä jopa yli 60 % koostuu huoneen eri pintojen kautta muodostuneista heijastumista. Tästä syystä onkin tärkeää kartoittaa huoneen akustiset ominaisuudet ja niihin mahdollisesti tehtävät muutokset ennen laitekokonaisuuden valintaa. Akustisesti heikossa tilassa ei korkealaatuinenkaan järjestelmä pääse oikeuksiinsa. Oikeilla tuotevalinnoilla voidaan tiettyyn pisteeseen asti kompensoida heikon akustiikan vaikutuksia, mutta paraskaan aktiivinen huonekorjain ei todellisuudessa pysty eliminoimaan kuin murto-osan ongelmista joita heikko huoneakustiikka aiheuttaa.

Lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että huoneakustiikkaan panostaminen ei mene koskaan hukkaan, sillä akustiikalla on merkittävä vaikutus myös yleiseen asumisviihtyvyyteen.

Tilasuunnittelu | Ideaali.fi
Räätälöityjä kotiteatteritiloja suunniteltaessa tulee ottaa huomioon lukuisia järjestelmän suorituskykyyn ja käyttöön liittyviä seikkoja – valaistus, pintojen värit ja matetiaalit, akustiikka, istuinten sijoittelu, katselukulmat, äänieristys, ilmanvaihto, ohjausjärjestelmät jne…

Yleiset asuintilat

Toimivan akustiikan merkitystä yleiseen asumisviihtyvyyteen ei usein täysimääräisesti ymmärretä. Akustisia ongelmia esiintyy etenkin pelkistetysti kalustetuissa, korkeita olohuonetiloja sisältävissä asunnoissa. Pinta-alaltaan suuret, vastakkaiset ja tasaiset kovat pinnat ovat yleinen hälyisään ja kaikuisaan tilaan johtava resepti.

Pitkät kaiunta-ajat hankaloittavat puheen ymmärtämistä, tekevät tilasta helposti meluisan ja tuhoavat korkealaatuisenkin äänentoistojärjestelmän äänenlaadun. Oikein mitoitetuilla ja toteutetuilla akustiikkaratkaisuilla tämän kaltaiset ongelmat on suhteellisen helposti ratkaistavissa varsin kohtuullisin kustannuksin. Jälkikäteen tehdyt laajamittaiset asennukset ja korjaukset ovat pääsääntöisesti hankalampia ja kalliimpia toteuttaa.

Tilasuunnittelu | Ideaali.fi
Asuintilojen kattopintojen akustointi voidaan toteuttaa täysin saumattomana ja haluttuun sävyyn viimeisteltynä. Tämän huoneen kaiuttimena toimii Monitor Audio SoundFrame taulukaiutin.

Pitkän linjan ammattitaitoa

 Yrityksellämme on yli 20 vuoden kokemus erilaisten tilojen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tarjoamme palveluitamme niin yrityksille kuin yksityishenkilöille. Henkilökuntaamme kuuluu ainoana Suomessa THX Home Theater Specialist Level 2, Image Science Foundation Level 2, Home Acoustic Alliance Calibrator ja SMT Tuner sertifikaatit omaava asiantuntija.

Ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voimme olla avuksi.

 

    Ota yhteyttä

    Ideaali