Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat

Korkealaatuisen äänentoiston ja tilan estetiikan ei tarvitse olla toisiaan poissulkevia asioita. Esteettisesti toimivat tilat on helpointa toteuttaa, kun huoneen visuaaliseen ilmeeseen vaikuttavat tekijät ja äänentoiston edellytykset voidaan huomioida jo suunnit-teluvaiheessa.

 

”Musiikki vaikuttaa terveyteen kuin ihmelääke ja terapia.” -Helsingin Sanomat 12.11.2015

Musiikilla on tutkittu ja kulttuurista riippumaton vaikutus ihmiseen. Musiikki vaikuttaa muun muassa mielialaamme ja vireystasoomme. Mitä olisivat mm. elokuvat ja tv-sarjat ilman tapahtumia tukevaa musiikkia — elämys jäisi merkittävästi ohuemmaksi. Konsertit vetävät kerta toisensa jälkeen stadionin täyteen ihmisiä ja suosittujen artistien esitykset saavat YouTubessa osakseen satojamiljoonia kuuntelukertoja. Yhä useampi koti ja toimisto varustetaan jonkinlaisella äänentoistojärjestelmällä. Usein tilan estetiikka ja erilaisten äänentoistoratkaisujen sovittaminen nähdään ongelmallisena. Tästä syystä äänentoistoratkaisut on monesti sivuutettu kokonaan, tai niiden toteutuksessa on tehty äänenlaadun kannalta merkittäviä kompromisseja. Pääsääntöisesti tällaiset ratkaisut voitaisiin välttää oikeaoppisen toteutuksen, suunnittelun ja luovien tuotevalintojen kautta, tilan estetiikan siitä kärsimättä.

 

Esteettiset kestävät äänentoistoratkaisut

 

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi
Tämän huoneen äänentoisto on toteutettu seinäasenteisella taulukaiuttimella. Seinäasenteiset taulukaiuttimet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun ja ovat esteettisesti toimiva ratkaisu monenlaisiin tiloihin. Kaiuttimen ilmeen päivittäminen käy helposti etukangasta vaihtamalla.

Huomioimalla äänentoistoratkaisut jo suunnittelun alkuvaiheessa, vältytään useilta tilan visuaaliseen ilmeeseen negatiivisesti vaikuttavilta tekijöiltä, jotka aiheuttavat järjestäen päänsärkyä jälkiasenteisia järjestelmiä toteutettaessa – johtoröykkiöt, pinta-asenteiset listat jne. Rakennusvaiheessa kaapelit ja jopa itse kaiuttimet voidaan usein piilottaa rakenteiden sisään.

 

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi
Rakenteisiin integroitavat uppokaiuttimet mahdollistavat huomaamattomat äänentoistoratkaisut.

Esteettisten tekijöiden lisäksi suunnitteluvaiheessa olisi hyvä paneutua tilan akustiikkaan, sekä käytettävien kaiutintyyppien ja niiden sijoittelun optimointiin.

Nämä tekijät huomioimalla ja käyttötarkoitukseen optimaalisesti soveltuvia tuotteita hyödyntämällä saavutetaan niin esteettisesti, kuin äänenlaadultaan toimiva lopputulos, joka tarjoaa miellyttäviä kuuntelukokemuksia vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi
Huoneen värimaailmaan sovitettu Artcoustic taulukaiutin huolehtii tämän tilan musiikkitoistosta.

 

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi
Artcoustic taulukaiutin asiakkaan kuvamateriaalilla varustettuna.

 

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi
Taulukaiuttimet ovat erinomainen ja muunneltava äänentoistoratkaisu myös julkisiin tiloihin.

 

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi
Kun ratkaisut suunnitellaan hyvissä ajoin voidaan kaapeloinnit toteutettaa rakenteiden sisällä — lopputulos on siisti ja huoliteltu.

 

Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat | Ideaali.fi
Toteuttamamme tyylikkäät ja akustisesti optimoidut kotiteatteritilat vetävät vertoja parhaiden elokuvateattereiden saleille. Asiakkaanne voivat nauttia huippuluokan elokuvakokemuksista oman kotinsa rauhassa kenenkään häiritsemättä ja aina laadusta tinkimättä.

 

Kiinnostunut yhteistyöstä?

Toimimme yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa. Yhteistyökumppaneihimme lukeutuu sähkö-, rakennus- ja AV-alojen toimijoita sekä suunnittelu- ja arkkitehtitoimistoja.

Yhteistyössä yrityksemme kanssa voitte tarjota asiakkaillenne luovia ratkaisuja projektin koosta ja kohteesta riippumatta. Yrityksellämme on yli 18 vuoden kokemus korkealuokkaisten kohteiden toteutuksesta, niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tavoista joilla yrityksenne liikevaihto kasvaa ja asiakkaanne saavat kokonaisvaltaisempaa apua tarpeisiinsa.

 

    Ota yhteyttä

    Ideaali