Emotiva XMC-2 AV-esivahvistin

2 400 

Emotiva XMC-2 on referenssiluokan 16-kanavainen AV-esivahvistin DIRAC huonekorjaimella.

Hi-FI Rahoitus

Mikäli maksat ostoksen 30-60 päivän sisällä, ei sinulle muodostu ylimääräisiä kuluja.

Osamaksuhinta: 206,72  / kk (12 kk)

Kokonaishinta: 2 480,64 

Lue lisää HiFi rahoituksesta tästä.

Saatavuus: Varastossa

Kuvaus

Emotiva XMC-2

Myyntitilissä oleva asiakkaan laite.

Emotiva XMC-2 on Emotivan vastaus mm. Marantzin AV-8805 prosessorille. Emotiva XMC-2 on 16-kanavainen AV-etuvahvistin jonka äänenlaatu saa hymyn leviämään kasvoille. XMC-2:n balansoitu rakenne, huippuluokan D/A-muuntimet, yksi markkinoiden tehokkaimmista DSP-alustoista ja DIRAC huonekorjain tekevät tästä esivahvistimesta referenssiluokan kotiteatterin keskuksen.

XMC-2 tukee kattavasti markkinoiden uusimpia ääni- ja kuvaformaatteja. Tehokas DSP-alusta mahdollistaa uusien ääniformaatti tukien lisäämisen tulevaisuudessa julkaistujen firmware päivitysten muodossa.

2-kanavaisen musiikin ystäviä on huomioitu mm. “Reference stereo” tilalla joka ohittaa kaikki digitaaliset prosessoinnit esivahvistimen sisällä. Näin signaalitie pidetään mahdollisimman lyhyenä, eikä sisääntulevaa signaalia käsitellä digitaalisesti missään vaiheessa.

DIRAC huonekorjain tasoittaa tehokkaasti huoneakustiikasta johtuvia taajuusvasteen mutkia. Huomautamme kuitenkin, että tilan akustisesta optimoimisesta on aina hyötyä käytetäänpä sitten erillisiä huonekorjaimia tai ei, sillä paras lopputulos saavutetaan mitä vähemmän erillisen huonekorjaimen täytyy pyrkiä muokkaamaan signaalia.

Kokonaisuutena Emotiva XMC-2 tarjoaa mm. Maranzille tässä hintaluokkassa vaihtoehdon, jota ei kannata jättää kokematta.

Emotiva XMC-2 AV-esivahvistin | Ideaali.fi

16-kanavaa, prosessointi aina 9.1.6 kokoonpanoihin saakka, Dolby Atmos, DTS-X..

Emotiva XMC-2 pohjautuu lippulaiva RMC-1:n pohjalle. XMC-2:n ideana on tarjota huippuluokan äänenlaatu lippulaiva RMC-1 mallia edullisemmassa hintaluokassa. XMC-2 kykenee käsittelemään 16 diskriittiä kanavaa kuten malliston lippulaiva RMC-1. Jotta XMC-2:n hinta on saatu merkittävästi edullisemmaksi kuin RMC-1/1L:n hinta on XMC-2:n D/A-muuntimien toteutuksessa päädytty edullisempaan ratkaisuun. Kaikki kanavat ovat täysin balansoituja ja jokaisella kanavalla on oma D/A-muuntimensa. Kolme pääkaiutinta – vasen, keski ja oikea, toimivat täysin balansoituina hyödyntäen AKM:n D/A-muuntimia mono konfiguraatiossa. Näin saavutetaan paras mahdollinen kanavaerotus ja äänenlaatu. Muiden kanavien osalta hyödynnetään stereo konfiguraation D/A-muunnoksia.

Esivahvistimen toimintoja ohjaa Emotivan oma Linux pohjainen käyttöjärjestelmä. Sharcin 450MHz:n tupla-ytimiset DSP:t huolehtivat laskentatehosta – tulevaisuuden firmware päivityksillä Emotiva XMC-2 pysyy ajanmukaisena vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Tulot ja lähdöt

Balansoitujen lähtöjen lisäksi takapaneelista löytyy lajitelma digitaalisia sisääntuloja niin optisena kuin koaksiaalisena, sekä AES / EBU formaatissa. Näiden lisäksi löytyy myös asynkroninen USB-B tulo joka kykenee käsittelemään myös korkean resoluution DSD tiedostoja, mikäli haluat kytkeä tietokoneesi prosessoriin USB portin kautta. Etupaneelista löytyy 3.5mm kuulokelähtö, sekä 3.5mm stereo sisääntulo ja USB. Jos sinulla on useita triggerillä liipaistavia päätevahvistimia tms. niin takapaneelista löytyy neljä trigger lähtöä.

Maailmanluokan huonekorjain

Emotiva XMC-2 sisältää yhden markkinoiden parhaista huonekorjaimista – DIRAC. Emotivan mukana toimitetaan korkealaatuinen mikrofoni mittausten suorittamiseksi. Lisää DIRAC Live kalibroinnista voit lukea täältä.

DIRAC ei ainoastaan pyri tasoittamaan huoneakustiikan puutteista johtuvia taajuusvasteen vääristymiä vaan se myös muokkaa järjestelmän impulssi vastetta. DIRAC kuten ei mikään muukaan kalibrointijärjestelmä voi vaikuttaa järjestelmän jälkikaiunta-aikoihin. Eli kylpyhuoneen tai heikosti akustoidun tilan kaikua ei DIRAC kykene eliminoimaan. Lisäksi mitä pienemmillä signaalin muokkauksilla DIRAC (ja mikä tahansa muu huonekorjain) selviää, sen paremmalta lopputulos yleisesti kuulostaa, tästä syystä huoneen akustinen optimointi on aina suositeltavaa tilanteen niin salliessa.

Mikäli haluat tehdä säädöt itse käsin, voit hyödyntää vahvistimen sisältämää parametristä EQ:ta. Jokaiselle kanavalle on oma 11-alueinen EQ. Voit myös tuoda EQ filttereitä XMC-2:een esim. Room EQ Wizard ohjelmasta.

HDMI

Emotiva XMC-2 sisältää tuen HDMI 2.0b ja HDCP 2.2:lle. Näin ollen se kykenee käsittelemään signaaleja 18Gb / 4K / 60Hz / 12bit /4:4:4 saakka. HDR ja Dolby Vision tuet kuuluvat myös asiaan. Emotivan HDMI lauta pohjautuu Panasonicin piirisarjoille.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Laaja tuki uusimmille kuva- ja ääniformaateille.

  • 16-kanavainen prosessointi aina Dolby Atmos 9.1.6 formaattiin saakka.

  • Täysin balansoitu rakenne ja DIRAC huonekorjain.
  • Jäätävän hyvä äänenlaatu.
  • Ei laajennuspaikkoja uusille lisäkorteille.

Lisätiedot

Mitat

430 x 146 x 395 mm

Paino

10kg

Viimeistely

Musta