JVC DLA-N7 kotiteatteriprojektori

8 599 

JVC DLA-N7 on natiivi 4K- projektori joka tarjoaa luokkansa kärkeä edustavan kuvanlaadun, hiljaisen käyntiäänen ja monipuoliset ominaisuudet.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

JVC DLA-N7 4k projektori.

JVC:n DLA-N7 tarjoaa erinomaisen 4K kuvanlaadun lisäksi hiljaisen käyntiäänen ja monipuoliset ominaisuudet. Korkealaatuinen optiikka, erinomainen kontrastitoisto ja yksi markkinoiden parhaista HDR- käsittelyistä mitä projektoreihin tulee tekevät tästä projektorista erinomaisen vaihtoehdon premium luokan kotiteatterin projektoriksi.

Nyt kun JVC on julkaissut uudet NZ-sarjan mallit jää N7 malli pois mallistosta. Tämä on sääli, sillä N7 tarjoaa hintaluokassaan jatkossakin huikean hyvän kuvanlaadun jolle ei toistaiseksi ole tässä hintaluokassa löytynyt haastajaa. Uudet NZ-mallit nousevat hinnassa merkittävästi ja tästä mallistosta korvaava malli on pitkälti NZ8, joka maksaa 16 999€.

Kysy pakettitarjous N7 projektorista ISF-kalibroinnin kera. Linkki valmistajan tuotesivuille.

 

Päivitetty vaihtoehto JVC:lle

Tutustu myös N7:aan pohjautuvaan DreamVision EOS-2 projektoriin jonka optimoitu kotelorakenne tekee projektorin käyntiäänestä vielä astetta hiljaisemman, projektorissa on myös DreamVisionin optimoima firmware. EOS-2:n saat halutessasi myös minkä värisenä haluat. Vakiovärit valkoinen ja musta, optioina koko RAL värikartta. Klikkaa tästä tuotteeseen.

 

Erot uuteen NZ- sarjaan

Suurin ero on ehdottomasti siirtyminen lampusta laser valolähteeseen. Laser valolähteen elinikä on noin 20 000 tuntia ja sen kirkkaus pysyy stabiilimpana sen elinajan läpi kun perinteisesti käytetyllä UHP lampulla on tapana alkaa himmenemään aikaisemmin mentäessä kohti lampun maksimi käyttötunteja. Toisaalta projektorien välisellä hinta erolla ostaa jo melkoisen läjän vaihtolamppuja.

Uudet NZ-sarjalaiset tukevat HDR10+ formaattia kun N-sarjalaisissa tuki jää HDR10 formaattiin. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö N-sarjalaisilla voisi katsella HDR10+ materiaalia, sillä HDR10+ on taaksepäin yhteensopiva HDR10 formaatin kanssa. N7 omaa valmistajan ilmoituksen mukaan suuremman väriavaruuden kuin NZ7, N7 ilmoitettu kontrastitoisto on myös parempi kuin NZ7:n. NZ7 tukee 8K hdmi sisääntuloa ja 4k/120Hz formaattia joiden kun N7 tuki jää 4K 60Hz tasolle. Toisaalta uusi NZ7 ei tue monia HDMI 2.1 formaatin ominaisuuksia kuten VRR, QMS, ALLM, QMT. Näillä ominaisuuksilla voi olla merkitystä etenkin hard core pelaajien parissa, toisaalta mikään toinenkaan projektori ei tietojemme mukaan tällä hetkellä tue kyseisiä ominaisuuksia.

Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että NZ7 tuo uusia ominaisuuksia, pitkän käyttöiän ilman lampunvaihtoa ja tuen 8K ja 4k/120Hz sisääntulolle ja HDR10+ tuen. Numeroiden valossa N7 taas tarjoaa laajemman väriavaruuden, paremman kontrastitoiston ja on merkittävästi edullisempi.

Onko siis NZ7 korkeampi hinta mielestämme perusteltu? Vastaus riippuu monien asioiden summasta, mutta sanotaan näin, itse ostaisin N7 / DreamVision EOS-2:n ja pistäisin erotuksen huoneen akustiikan, valkokankaan tai muun järjestelmän laadulliseen parantamiseen. Jos siis löydät vielä N7 / DreamVision EOS-2:n ja se istuu budjettiisi, niin sitä ei kannata sivuuttaa olankohautuksella.

 

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Loistava kuvanlaatu.

  • Kenties tämän hetken paras HDR materiaalin käsittely projektoreista puhuttaessa (HDR10 ja HLG)

  • Laaja zoom ja optinen kuvansiirto tekee projektorin asentamisesta helpompaa.

  • Hiljainen käyntiääni projektorin “eco” ja “medium” tiloissa.

  • Tuottaa varsin hyvin valotehoa myös kalibroituna.

  • Aito 18GBS HDMI sisääntulo ja pieni latenssi.

  • Kykenee toistamaan laajemman väriavaruuden kuin edullisempi DLA-N5 malli.
  • Parempi kontrastitoisto kuin edullisemmassa DLA-N5 mallissa.
  • Melko kookas.

Lisätiedot

Tuotemerkki

JVC

Tekniikka

UHD 4K – DILA

Paneelin resoluutio

4K

Valolähde

NSH Lamppu 265 W

Valoteho

1900 lumenia

Melutaso

Alle 20dB ECO tilassa

Optiikka

Moottoroitu zoom & focus. Heittosuhde: 1.4:1 – 2.8:1

HDR tuki

HDR 10, HDR HLG

Sisääntulot

2x HDMI 2.0b / HDCP 2.2, RS-232 (Dsub 9) / LAN RJ45 / 12V Trigger (lähtö)

Mitat

(K x L x S): 50 × 23,4 × 49,5 cm

Paino

19.6 kg

Viimeistely

Musta, Valkoinen

Takuu

3 vuotta / lampulla: 36 kk tai 3000 tuntia riippuen siitä kumpi tulee ensin täyteen.