EISA AWARD - LUOKKANSA PARAS!

Monitor Audio Bronze 100 “EISA luokkansa paras” jalustakaiutin

550 467  / pari

Monitor Audio Bronze 100 on 8″ bassoelementillä varustettu jalustakaiutin joka on palkittu mm. Hi-Fi News lehden “Outstanding Product” tunnustuksella, sekä EISA:n “luokkansa paras” palkinnolla.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Bronze 100

Palkittua äänenlaatua, EISA “luokkansa paras” – Monitor Audio Bronze 100

Uuden 6-sukupolven Bronze malliston suurempi jalustakaiutin Bronze 100 on saavuttanut lyhyessä ajassa jo mm. HiFi News julkaisun “Outstanding Product” tunnustuksen, sekä saksalaisen LowBeats julkaisun 4.7/5 pisteen lopputuloksen. Loppukaneetissaan LowBeats totesi mm. “tässä hintaluokassa on tarjolla jo muutamia oikein mainioita jalustakaiuttimia: täyteläinen Dali Oberon 3, eläväinen Magnat Signature 503 ja voimakas bassoinen Nubert nuBox 383. Bronze 100 on mielestämme kuitenkin tämän hintaluokan paras.. ” Samaan lopputulokseen päätyi myös Euroopan laajuinen AV-alan järjestestö EISA, joka nimesi Bronze 100:n luokkansa parhaaksi kaiuttimeksi äänestyksen lopputuloksena.

Tutustu testiraportteihin “tuotearvostelut” välilehden alta.

Lopulta kuitenkin vain sinun oma mielipiteesi merkitsee ja siksi voitkin halutessasi tulla ja kuunnella kyseisen mallin omin korvin toimitiloissamme Vantaalla.

Andrew Robinsonin testiraportti

Teknisiä ratkaisuja.

Monitor Audio Bronze 100 on melko kookas 2-tie jalustakaiutin jossa hyödynnetään kalliimmista mallisarjoista tuttuja C-CAM pohjaisia elementtejä, sekä uudella akustisella suuntaimella varustettua diskanttielementtiä jonka avulla kaiuttimen toistovaste pysyy entistä johdonmukaisempana myös kaiutinta sen keskilinjalta sivusta kuunneltaessa. 8″ C-CAM basso/keskiäänielementtinsä avustuksella Bronze 100 kykenee varsin ulottuvaan ja dynaamiseen bassotoistoon joka riittää sellaisenaan hiukan suurempienkin tilojen tarpeisiin, tämä yhdistettynä puhtaaseen ja tasapainoiseen keski- ja ylä-äänten toistoon tekee Bronze 100:sta varsin mainion kaiuttimen niin 2-kanava kuin kotiteatterikäyttöön.

C-CAM kartiot

Bronze sarjan kaiutinelementtien kartioissa hyödynnetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti aikoinaan suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin. Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen, joka luonnollisesti on asia joka ei kuulu alkuperäiseen äänitteeseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

Viimeistely ei ole sivuseikka

Kaiuttimen tärkein ominaisuus on toki sen äänenlaatu, mutta visuaaliset tekijät painavat myös vaakakupissa. Uuden Bronze sarjan viimeistely voisi helposti kuulua hintaluokkaa korkeammille kaiuttimille. Etupaneeli on tyylikkäästi toteutettu ilman näkyviä ruuvinkantoja ja takapaneelin liittimet ovat kunnolliset naparuuvit joihin saat mahtumaan hiukan suuremmallakin poikkipinta-alalla varustetut kaiutinkaapelit. Kaiuttimen värivaihtoehtoja on tarjolla neljä.

Tule ja muodosta itse oma mielipiteesi Bronze 100 mallin kyvyistä. Kaiutin on pysyvässä demossa toimitiloissamme Vantaalla.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustava suorituskyky ja viimeistelyn laatu.
  • Neutraali ja erotteleva toisto ilman ilman kuunteluväsymystä aiheuttavaa kylmää sointisävyä.

  • Kokoonsa nähden ulottuva ja dynaaminen bassotoisto.

  • Melko kookas jalustakaiutin, joten aivan pieneen hyllyyn kaiutin ei mahdu.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

37 – 30 000 Hz – tyypillisesti huoneessa

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

87 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 150w

Elementit

1 x C-CAM diskantti, 1 x 8" C-CAM basso/keskiääninen

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

376 x 231 x 325mm (kork x lev x syv)

Paino

8 kg

Viimeistely

Musta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Bronze 100 "EISA luokkansa paras" jalustakaiutin | Ideaali.fi

Hifi News - Englanti

“Ennen kaikkea ne suoriutuvat niin monella osa-alueella oikein, että on mahdotonta pitää niitä minään muuna kuin löytönä.. Outstanding product.”

 

Monitor Audio Bronze 100 "EISA luokkansa paras" jalustakaiutin | Ideaali.fi

Paras tuote 2020-2021 - EISA

 

Bronze 100 valittiin EISA järjestön toimesta parhaaksi jalustakaiuttimeksi luokassaan.

 

Monitor Audio Bronze 100 "EISA luokkansa paras" jalustakaiutin | Ideaali.fi

LowBeats - Saksa

 

“Bronze 100 on testaamistamme vaihtoehdoista paras..”
Lue testi

 

ma_fwd_bronze_1.jpg|ma_bronze_1.jpg->first->description

“Monitor Audio Bronze 100:n tuottama selkeä ja yksityiskohtainen toisto ei muistuta yleensä edullisista kaiuttimista saatavaa sointia. Bronze 100 toistossa on piirteitä jotka yhdistetään yleisesti kalliimpiin audiofiili tuotteisiin.”

Lue testi

ma_bronze_100_0.jpg|ma_bronze_100_1.jpg->first->description

“Monitor Audio Bronze 100 on kaiutin josta on helppo pitää. Se suoriutuu asioista huomattavasti paremmin kuin hinnan perusteella siltä voisi odottaa… Bronze 100 ansaitsee lämpimät suosituksemme.”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.