fbpx

Monitor Audio Bronze 100 jalustakaiutin

EISA - LUOKKANSA PARAS!

Monitor Audio Bronze 100 jalustakaiutin

455  / pari

Monitor Audio Bronze 100 on 8″ bassoelementillä varustettu jalustakaiutin joka on palkittu mm. Hi-Fi News lehden ”Outstanding Product” tunnustuksella, sekä EISA palkinnolla.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Bronze 100

Palkittua äänenlaatua, EISA ”luokkansa paras” – Monitor Audio Bronze 100

Uuden 6-sukupolven Bronze malliston suurempi jalustakaiutin Bronze 100 on saavuttanut lyhyessä ajassa jo mm. HiFi News julkaisun ”Outstanding Product” tunnustuksen, sekä saksalaisen LowBeats julkaisun 4.7/5 pisteen lopputuloksen. Loppukaneetissaan LowBeats totesi mm. ”tässä hintaluokassa on tarjolla jo muutamia oikein mainioita jalustakaiuttimia: täyteläinen Dali Oberon 3, eläväinen Magnat Signature 503, voimakas bassoinen Nubert nuBox 383. Bronze 100 on mielestämme kuitenkin tämän hintaluokan paras.. ”

Tule ja muodosta itse oma mielipiteesi Bronze 100 mallin kyvyistä. Kaiutin on pysyvässä demossa toimitiloissamme Vantaalla.

Teknisiä ratkaisuja.

Monitor Audio Bronze 100 on melko kookas 2-tie jalustakaiutin jossa hyödynnetään kalliimmista mallisarjoista tuttuja C-CAM pohjaisia elementtejä, sekä uudella akustisella suuntaimella varustettua diskanttielementtiä jonka avulla kaiuttimen toistovaste pysyy entistä johdonmukaisempana myös kaiuttimen keskilinjalta sivusta kuunneltaessa. 8″ C-CAM basso/keskiäänielementtinsä avustuksella Bronze 100 kykenee varsin ulottuvaan ja dynaamiseen bassotoistoon joka riittää sellaisenaan hiukan suurempienkin tilojen tarpeisiin, tämä yhdistettynä puhtaaseen ja tasapainoiseen keski- ja ylä-äänten toistoon tekevät Bronze 100:sta yhden hintaluokkansa ehdottomista kärkivalinnoista onpa sitten kyse 2-kanava tai kotiteatterijärjestelmistä.

Viimeistely ei ole sivuseikka

Kaiuttimen tärkein ominaisuus on toki sen äänenlaatu, mutta visuaaliset tekijät painavat myös vaakakupissa. Uuden Bronze sarjan viimeistely voisi helposti kuulua hintaluokkaa korkeammille kaiuttimille. Etupaneeli on tyylikkäästi toteutettu ilman näkyviä ruuvinkantoja ja takapaneelin liittimet ovat kunnolliset naparuuvit joihin saat mahtumaan hiukan suuremmallakin poikkipinta-alalla varustetut kaiutinkaapelit. Kaiuttimen värivaihtoehtoja on tarjolla neljä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustava suorituskyky ja viimeistelyn laatu.
  • Neutraali ja erotteleva toisto ilman ilman kuunteluväsymystä aiheuttavaa kylmää sointisävyä.

  • Kokoonsa nähden ulottuva ja dynaaminen bassotoisto.

  • Melko kookas jalustakaiutin, joten aivan pieneen hyllyyn kaiutin ei mahdu.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

37 – 30 000 Hz – tyypillisesti huoneessa

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

87 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 150w

Elementit

1 x C-CAM diskantti, 1 x 8" C-CAM basso/keskiääninen

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

376 x 231 x 325mm (kork x lev x syv)

Paino

8 kg

Viimeistely

Urban grey, Musta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Hifi News - Englanti

”Ennen kaikkea ne suoriutuvat niin monella osa-alueella oikein, että on mahdotonta pitää niitä minään muuna kuin löytönä.. Outstanding product.”

 

Paras tuote 2020-2021 - EISA

 

Bronze 100 valittiin EISA järjestön toimesta parhaaksi jalustakaiuttimeksi luokassaan.

 

LowBeats - Saksa

 

”Bronze 100 on testaamistamme vaihtoehdoista paras..”
Lue testi

 

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Ideaali