fbpx

Monitor Audio Bronze FX surroundkaiutin

15 %
15 %
15 %
15 %
15 %

Monitor Audio Bronze FX surroundkaiutin

430 365  / pari

Korkealaatuinen surroundkaiutin joka soveltuu asennettavaksi niin seinälle kuin jalustalle.

Poista
  • Tuotekuvaus
  • Tekniset tiedot
  • Monitor Audio
  • Bronze-sarja

Tuotekuvaus

Monitor Audio Bronze FX surroundkaiutin

Kansainvälisen lehdistön palkitsema.

Bronze FX on lukuisia palkintoja voittaneen Bronze sarjan surroundkaiutin jonka voit asentaa niin seinälle kuin jalustalle. Kaiuttimen pieni syvyys tekee seinäasennuksesta visuaalisesti kevyemmän ratkaisun. Sointisävyltään kaiutin on sovitettu muihin Bronze sarjan kaiuttimiin.

Teknisiä ratkaisuja äänenlaadun ehdoin.

Bronze FX hyödyntää uutta C-CAM diskanttia, joka mahdollistaa ylä-äänten toiston aina 30kHz asti.  Myös Bronze 2:n basso/keskiäänielementti hyödyntää materiaalinaan C-CAMia. Elementin geometrian ja materiaalin lisäksi erityistä huomiota on kiinnitetty elementtien ripustuksiin. Tuloksena näistä toimenpiteistä on saatu puhtaampi, dynaamisempi ja paremmalla resoluutiolla varustettu sointi. Näiden uudistuneiden elementtien keskinäisestä sovituksesta huolehtii korkealuokkainen jakosuodin, joka varmistaa aukottoman siirtymän korkeista taajuuksista mataliin.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Monitor Audio on valmistajana tullut tunnetuksi tuotteiden korkean äänenlaadun lisäksi korkealaatuisesta viimeistelystä. Kaiuttimen kotelon pyöristykset ja elementtien sovitukset on tehty hyvin tiukoin toleranssein ja mm. kaiuttimen etukankaan ja elementtien kiinnitys on toteutettu siten, että etupaneelissa ei näy ruuveja tai etukankaan kiinnikkeitä. Viimeistelyvaihtoehtoina on musta tammi, pähkinä, ruusupuu ja valkoinen tammi.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Yleispätevä ja neutraali sointi joka toimii monenlaisella aineistolla.
  • Erinomainen hinta-laatusuhde.

  • 5v takuu.

  • Useita viimeistelyvaihtoehtoja.

  • Viimeistely ei ole aitoa puuviilua.

Tekniset tiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

65 – 30000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

40 – 130w

Elementit

2 x 25mm C-CAM kalotti, 1 x 6.5" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

287 x 280 x 118mm (kork x lev x syv)

Paino

3.2 kg

Viimeistely

Musta, Pähkinä, Ruusupuu, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Bronze-tuotesarja

Neljännen sukupolven Bronze-kaiutinsarja sai ensi-iltansa kesäkuussa 2015. Mallisto sisältää seitsemän kaiutinmallia. Kaksi jalustakaiutinta, kaksi lattiakaiutinta, keskikaiuttimen, surroundkaiuttimen ja aktiivisen subwooferin. Valikoimasta löytyy helposti soveltuva kaiutin erinäisiin tarpeisiin, perinteisestä 2-kanava järjestelmästä kokonaisvaltaiseen kotiteatterijärjestelmään.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Bronze-sarjassa viimeistelyvaihtoehtoja on neljä: pähkinä, ruusupuu, valkoinen tammi ja mattamusta puukuviointi. Huoliteltu yleisilme jatkuu myös kaiuttimen etulevyyn. Kaiutinelementit on upotettu etulevyyn, eikä etulevyssä näy ainuttakaan kiinnitysruuvia tms. Pienetkin yksityiskohdat otetaan siis huomioon kaiuttimen ulkoasua ja rakennetta luotaessa.

Tekniset ratkaisut

Useat Bronze-sarjan teknisistä ratkaisuista on tuotu Monitor Audion kalliimpien kaiutinsarjojen innovaatioista. Näin kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartio

Monitor Audio hyödyntää kaiuttimiensa elementeissä C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

Ideaali