EISA Voittaja!

Monitor Audio Gold 100 “EISA luokkansa paras” jalustakaiutin

Alk. 2 135 1 700  / pari

Monitor Audio Gold 100 on EISA-palkittu kompakti premium luokan jalustakaiutin, jonka äänenlaatu ei jätä kylmäksi vaativampaakaan harrastajaa.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Gold 100 jalustakaiutin

Läpileikkaus äänitteeseen – Monitor Audio Gold 100

Gold 100 on mallisarjan ainut jalustakaiutin. Gold 100 tarjoaa läpileikkauksen äänitteen pienimpiinkin yksityiskohtiin, mutta ei silti sorru kliinisen kovasävyiseen ja elottomaan toistoon. Gold 100 onkin huippuluokan kaiutinratkaisu niin musiikinkuunteluun kuin kotiteatterin pääkaiuttimeksi. Gold 100 soveltuu asennettavaksi joko jalustalle tai tasolle.

Monitor Audion Platinum II lippulaivamallistoon kehitetty uusi MPD diskantti on löytänyt tiensä myös 5-sukupolven Gold kaiuttimiin. Tämän lisäksi kaiuttimissa hyödynnetään niin ikään Platinum II -sarjaan kehitettyä RDT II basso/keskiäänielementtiä.  Diskanttielementin eteen suunniteltu uusi suuntain takaa myös entistä johdonmukaisemman toiston kaiuttimen keskiakselilta selvästi sivusta sointia kuunneltaessa.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi korkean äänenlaatunsa lisäksi tuotteiden erinomaisesta viimeistelystä. Gold 100:n tyylikäs ja tinkimättömästi toteutettu kotelo kertoo jo itsessään valmistajan asenteesta valmistamiaan tuotteita kohtaan. Useat pintaviimeistelyvaihtoehdot tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa. Näkymättömillä magneeteilla varustettu etukangas kruunaa kokonaisuuden.

Myös kotiteattereihin.

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja voit luoda Monitor Audio Gold 100 mallin ympärille kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän hankkimalla Gold sarjan keskikaiuttimen ja käyttötarpeisiisi soveltuvat surroundkaiuttimet Monitor Audion laajasta valikoimasta. Mikäli huoneesi on hiukan kookkaampi tai kaipaat elokuviin myös tuntoelämyksiä voit lisätä järjestelmään vielä jonkin edustamistamme subwoofereista.

Gold 100 on upeasti soiva, tinkimättömästi viimeistelty ja erinomaisen hinta/laatusuhteen tarjoava jalustakaiutin, joka tarjoaa korkealaatuisia kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Tinkimätön viimeistely ja useita pintaviimeistelyvaihtoehtoja.

  • Mukaansatempaava ja erotteleva mutta rasittamaton sointi.

  • Napakka ja dynaaminen bassotoisto.

  • Kaiuttimen korkea resoluutio paljastaa sitä syöttävän vahvistimen puutteet, joten valitun vahvistimen tulisi olla korkealaatuinen ja tehoiltaan vähintään 50w RMS.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

40 – 50 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

86 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 150w

Elementit

1 x MPD diskantti, 1 x 6.5" RDT II basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

360 x 195 x 330.6 mm (kork x lev x syv)

Paino

9.1 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Gold 100 "EISA luokkansa paras" jalustakaiutin | Ideaali.fi

Paras tuote 2019-2020 - EISA

Building on decades of success in speakers both small and large, the Monitor Audio Gold 100 is a bookshelf/standmount design with a big sound that belies its compact dimensions. Featuring the latest version of the company’s C-CAM driver technology, using a composite ceramic/aluminium magnesium construction for lightness and rigidity, it sounds fast, detailed and powerful, with excellent integration between the drive units, and surprisingly deep and tuneful bass. Add in Monitor Audio’s meticulous construction and beautiful choice of finishes, and you have a truly superior compact speaker design.

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Gold-tuotesarja

Viidennen sukupolven Gold sarja sai ensi-iltansa vuoden 2019 alussa. Seitsemän kaiuttimen vahvuinen mallisto sisältää tarvittavat komponentit niin perinteisen 2-kanava järjestelmän kuin kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän luomiseksi.

Kehitystyön tuloksena Gold-sarjaa on parannettu useilla osa-alueilla. Uuden sarjan basso- ja keskiäänet on päivitetty Platinum II sarjasta tutuilla RDT II-teknologiaa hyödyntävillä C-CAM kartioilla. Korkeiden äänten toistosta huolehtii MPD diskantti.

Muutosten ansiosta Gold-sarjan kaiuttimien sointi on entistä läpikuultavampi, dynaamisempi ja äänikuvaltaan jäsentyneempi sekä suurempi.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Gold-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja kiiltovalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Gold sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion Platinum sarjan kehityksessä tehdyistä teknisistä läpimurroista ja havainnoista. Näin kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

RDT-II kartiot

RDT-II kartiot saivat ensi-iltansa Monitor Audion lippulaivamallisto Platinum II kaiuttimissa. Nyt sama teknologia on otettu käyttöön uusissa Gold sarjan kaiuttimissa. Kyseessä on komposiittimateriaali, jossa hyödynnetään C-CAM materiaalia elementin päällimmäisenä kerroksena. C-CAM pinnan taustana toimii kerros hiilikuitua ja tämän rakenteen tukirankana toimii hunajakennon muotoon toteutettu NOMEX:sta valmistettu kartio.

C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

RDT-II komposiittirakenteen ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. RDT-II kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

MPD diskantti

Korkeiden taajuuksien toistosta huolehtii Monitor Audion omaa suunnittelua oleva MPD diskanttielementti. Ääntä tuottavan C-CAM elementin pinta-ala on kahdeksan kertaa suurempi kuin perinteisen kalottidiskantin, elementin massan pysyessä silti pienempänä. Diskanttielementin nopeus ja dynamiikantoisto on tämän ansiosta omaa luokkaansa. Tuloksena on huippuluokan transienttitoisto, joka avaa uusia ulottuvuuksia musiikin pienimpiin yksityiskohtiin.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.