40 %

Monitor Audio Gold 200 lattiakaiutin MYYMÄLÄDEMO

Original price was: 4 620 €.Current price is: 2 750 €. / pari

Monitor Audio Gold 200 kaiutin huokuu arvokkuutta. Tämä tyylikkäästi viimeistelty referenssiluokan lattiakaiutin toistaa äänitteiden pienimmätkin yksityiskohdat sortumatta kliinisen elottomaan toistoon.

Hi-FI Rahoitus

Mikäli maksat ostoksen 30-60 päivän sisällä, ei sinulle muodostu ylimääräisiä kuluja.

Osamaksuhinta: 236,87  / kk (12 kk)

Kokonaishinta: 2 842,40 

Lue lisää HiFi rahoituksesta tästä.

Saatavuus: Varastossa

Kuvaus

Monitor Audio Gold 200

Äänenlaatua ja näyttävyyttä – Monitor Audio Gold 200

Myymälän siistikuntoinen valkoinen esittelypari. Alkuperäispakkauksia ei ole enää tallessa – 5v takuu.

Lukuisia palkintoja voittanut Gold 200 on niin äänen- kuin viimeistelyn laadultaan huippuluokan tuote.

Monitor Audion Platinum II lippulaivamallistoon kehitetty uusi MPD diskantti on löytänyt tiensä myös 5-sukupolven Gold kaiuttimiin. Tämän lisäksi kaiuttimissa hyödynnetään niin ikään Platinum II -sarjaan kehitettyjä RDT II bassoelementtejä. Kokonaisuuden kruunaa uusi 2.5″ C-CAM keskiäänielementti jonka fyysinen ja sähköinen sovitus uuteen MPD diskanttielementtiin on toteutettu esimerkillisesti. Diskanttielementin eteen suunniteltu uusi suuntain takaa entistä johdonmukaisemman toiston kaiuttimen keskiakselilta selvästi sivusta kuunneltaessa.

Monitor Audio Gold 200 tarjoaa läpileikkauksen äänitteiden pienimpiinkin yksityiskohtiin, mutta ei silti sorru kliinisen kovasävyiseen ja elottomaan toistoon. Gold 200 on huippuluokan kaiutinratkaisu joka soveltuu yhtälailla niin musiikinkuunteluun kuin kotiteatterin pääkaiuttimeksi.

Gold 200:ssa ylä-äänet toistuvat erottelevina, mutta eivät viiltävän päällekäyvinä, keskialue soi puhtaasti ja erottelevasti ja basso tukee toistoa napakalla ja ulottuvalla toistollaan. Tällä kaiuttimella voit löytää äänitteistäsi uusi ulottuvuuksia joiden olemassaolosta et aikaisemmin ollut tietoinen.

Kaiuttimen korkea resoluutio paljastaa myös käytettävän vahvistimen mahdolliset puutteet, siksi suosittelemmekin panostamaan laatuun määrän sijasta myös elektroniikan osalta.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi korkean äänenlaatunsa lisäksi tuotteiden erinomaisesta viimeistelystä. Gold 200:n tyylikäs ja tinkimättömästi toteutettu kotelo kerää varmasti hyväksyviä katseita. Useat pintaviimeistelyvaihtoehdot tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisen helpommaksi. Näkymättömillä magneeteilla varustettu etukangas kruunaa kokonaisuuden.

Myös kotiteattereihin.

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja voit luoda Gold 200 mallin ympärille kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän täydentämällä järjestelmää Gold sarjan keskikaiuttimella ja käyttötarpeisiisi soveltuvilla surroundkaiuttimilla. Mikäli huoneesi on hyvin suuri tai kaipaat elokuviin myös tuntoelämyksiä voit lisätä järjestelmään vielä jonkin edustamistamme subwoofereista.

Kokonaisuutena Gold 200 on upeasti soiva ja tinkimättömästi viimeistelty kaiutinratkaisu niin musiikinkuunteluun kuin kotiteatterin pääkaiuttimeksi.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Tinkimätön viimeistely ja useita pintaviimeistelyvaihtoehtoja.

  • Neutraali ja erotteleva toisto ilman ilman kuunteluväsymystä aiheuttavaa kylmää sointisävyä.

  • Kokoonsa nähden ulottuva ja dynaaminen bassotoisto.

  • Ei edellytä suuria vahvistintehoja soidakseen avoimesti.

  • Voi aiheuttaa pitkäksi venyneitä kuuntelutuokioita.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

35 – 50 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

80 – 200w

Elementit

1 x MPD diskantti, 1 x 2.5" C-CAM keskiääninen, 2 x 6.5" RDT II bassoelementtiä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

997 x 282.8 x 387.8mm (kork x lev x syv)

Paino

22.2 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

ma_gold-200_hifi_1.jpg|ma_gold-200_hifi_2.jpg->first->description

Hi-Fi+ julkaisu palkitsi Gold 200:t vuosittain luokkansa ehdotonta kärkeä edustaville tuotteille jaettavalla “Editors Choice” palkinnolla. Kaiutin sai kehuja dynaamisesta ja tasapainoisesta soinnistaan joka pysyi hallinnassa myös suurilla äänenvoimakkuuksilla. Kaiutinta kehuttiin myös erinomaisesta rytmin toistavuudesta, sekä pienten yksityiskohtien, että yleisen sävytoiston hienoudesta. Testi julkaistiin Hi-Fi+ lehden numerossa 182.

Monitor Audio Gold 200 lattiakaiutin MYYMÄLÄDEMO | Ideaali.fi

Revel Performa F206 kaiuttimet (4350€) ovat toimineet jo pitkään referenssi kaiuttiminani – en tähän mennessä ole testannut toisia lattiakaiuttimia jotka olisivat saaneet minut miettimään kaiuttimien päivitystä. Mutta nyt kuultuani Monitor Audio Gold 200:t tähän on tullut muutos… Mielestäni Gold 200 kykenee tasaväkisesti kamppailemaan jopa 3x kertaa kalliimpien kaiuttimien kanssa. Minun näkökulmastani Gold 200 on muuttanut käsitykseni siitä mitä tähän hintaan voi kaiuttimelta odottaa.

Lue testi tästä

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Gold-tuotesarja

Viidennen sukupolven Gold sarja sai ensi-iltansa vuoden 2019 alussa. Seitsemän kaiuttimen vahvuinen mallisto sisältää tarvittavat komponentit niin perinteisen 2-kanava järjestelmän kuin kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän luomiseksi.

Kehitystyön tuloksena Gold-sarjaa on parannettu useilla osa-alueilla. Uuden sarjan basso- ja keskiäänet on päivitetty Platinum II sarjasta tutuilla RDT II-teknologiaa hyödyntävillä C-CAM kartioilla. Korkeiden äänten toistosta huolehtii MPD diskantti.

Muutosten ansiosta Gold-sarjan kaiuttimien sointi on entistä läpikuultavampi, dynaamisempi ja äänikuvaltaan jäsentyneempi sekä suurempi.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Gold-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja kiiltovalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Gold sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion Platinum sarjan kehityksessä tehdyistä teknisistä läpimurroista ja havainnoista. Näin kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

RDT-II kartiot

RDT-II kartiot saivat ensi-iltansa Monitor Audion lippulaivamallisto Platinum II kaiuttimissa. Nyt sama teknologia on otettu käyttöön uusissa Gold sarjan kaiuttimissa. Kyseessä on komposiittimateriaali, jossa hyödynnetään C-CAM materiaalia elementin päällimmäisenä kerroksena. C-CAM pinnan taustana toimii kerros hiilikuitua ja tämän rakenteen tukirankana toimii hunajakennon muotoon toteutettu NOMEX:sta valmistettu kartio.

C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

RDT-II komposiittirakenteen ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. RDT-II kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

MPD diskantti

Korkeiden taajuuksien toistosta huolehtii Monitor Audion omaa suunnittelua oleva MPD diskanttielementti. Ääntä tuottavan C-CAM elementin pinta-ala on kahdeksan kertaa suurempi kuin perinteisen kalottidiskantin, elementin massan pysyessä silti pienempänä. Diskanttielementin nopeus ja dynamiikantoisto on tämän ansiosta omaa luokkaansa. Tuloksena on huippuluokan transienttitoisto, joka avaa uusia ulottuvuuksia musiikin pienimpiin yksityiskohtiin.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.