Monitor Audio Platinum PL100 II jalustakaiutin

/ pari

Monitor Audio Platinum PL100 II on sarjan jalustakaiutin joka uhmaa kompakteja ulkomittojaan räjähtävän dynaamisella ja aina kontrollissa pysyvällä soinnillaan.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Platinum PL100 II

Ilman kompromisseja – Monitor Audio Platinum PL100 II

Platinum 100 II on ulkomitoiltaan kompakti jalustakaiutin jonka sointia on lokeroida. Kaikenlainen materiaali toistuu ilman ärsyttäviä piirteitä, mutta kyse ei kuitenkaan ole siitä että Platinum 100 silottelisi äänitteiden yksityiskohdat kuulumattomiin. Hetken kuuntelu paljastaa, että kaikki yksityiskohdat kyllä kuuluvat selkeästi, mutta Platinum 100 II:n soinnin totaalinen säröttömyys ja puhtaus johtaa tilanteeseen jossa mikään tietty osa-alue ei varasta huomiota kokonaisuudelta – huomio kiinnittyy itse musiikkiin yksittäisten seikkojen bongailun sijaan.

Jämäkkä rakenne ja teknisiä innovaatioita.

Platinum 100 II hyödyntää juuri Platinum II sarjaa silmällä pitäen kehitettyjä RDT II ja MPD elementtejä. RDT II on uusi komposiittimateriaalista valmistettu basso/keskiäänielementti joka mahdollistaa entistä puhtaamman ja säröttömämmän toiston. RDT II on hunajakenno muotoa hyödyntävän hiilikuiturungon  ja pinnalle ruiskutetun C-CAM metalliseoksen muodostama kartio toimii optimaalisen männän tapaan. Kevyt ja jäykkä rakenne mahdollistaa dynaamisen, nopean ja säröttömän toiston myös suuria äänenvoimakkuuksia käytettäessä.

MPD diskantti on jatkokehitetty Oscar Heilin aikoinaan kehittämästä elementistä jonka toiminta perustuu äänen liikuttamiseen laskostamalla ja avaamalla elementin pintana toimivaa kalvoa – periaatetta voisi osaltaan verrata perinteisen haitarin toimintaan. Monitor Audio on entisestään kehittänyt elementin toimintaa hyödyntämällä uusia materiaaleja ja toteutustapoja joiden tuloksena tämä elementti kykenee toistamaan taajuuksia aina 100 000 Hz asti. Elementin jopa 8x suurempi pinta-ala suhteessa perinteisiin kalotti diskantteihin mahdollistaa entistä suuremmat äänenpainevarat ja dynamiikan.

Huippuluokan viimeistely ja rakenteen laatu. 

Kompaktista koostaan huolimatta Platinum 100 II painaa 15 kg. Kaiuttimen kotelo on toteutettu monikerrosrakenteena joka eliminoi tehokkaasti kotelovärähtelyjä, näin kotelon eläminen ei pääse värittämään sointia. Kaiuttimien viimeistely kestää kriittisenkin tutkiskelun. Lukuisat lakkakerrokset ja yksilöittäin valikoidut puuviilut antavat kaiuttimille arvokkaan ilmeen jota kehtaa esitellä.

Myös kotiteattereihin.

Platinum II sarjasta löytyy kaikki tarvittavat komponentit myös korkealaatuisen kotiteatterijärjestelmän toteuttamiseen. Suomeenkin olemme toimittaneet kotiteatterin jonka pääkaiuttimien virkaa hoitaa kolme Platinum 500 II mallia.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Rasittamaton, puhdas ja neutraali sointi.

  • Jalustakaiuttimeksi varsin ulottuva ja dynaaminen bassotoisto.

  • Huippuluokan viimeistelyn ja rakenteen laatu.

  • Eihän tätä halvaksi kaiuttimeksi voi kutsua.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

40 – 100 000 Hz

Impedanssi

6 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 150w

Elementit

1 x MPD diskantti, 1 x 6.5" RDT II basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

372 x 225 x 325 mm

Paino

15 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Ruusupuu

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Platinum PL100 II jalustakaiutin | Ideaali.fi

AV Forums - Englanti

“PL100 II:n toisto on niin vaivatonta, että voi viedä tovin huomata ja arvostaa kuinka hyvästä kaiuttimesta on kyse, koska mikään yksittäinen seikka ei kiinnitä itseensä huomiota.”

“Monitor Audio PL100 II tarjoaa poikkeuksellisen bassotoiston ulottuvuuden… Vietä hetki PL 100 II:n kanssa ja huomaat kuinka jo itsessään poikkeuksellisen vakuuttava bassotoisto ei ole tämän kaiuttimen suurin vahvuus. PL100 II toistan ylä-äänien sensaatiomaisen hienosti, ja mitä pidempään kuuntelet kaiutinta sen enemmän opit arvostamaan sitä.”

“Kyseessä on näyttävä, rakenteellisesti vakuuttava ja hyvin yleispätevä kaiutin joka tarjoaa todella vakuuttavan suorituskyvyn. PL100 ansaitsee lämpimimmät suosituksemme..”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.