TESTIMENESTYS

Monitor Audio Platinum PL300 II lattiakaiutin

/ pari

Monitor Audio Platinum PL300 II on lukuisia tunnustuksia voittanut premium luokan lattiakaiutin vaativalle harrastajalle.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Platinum PL300 II

Lukuisilla tunnustuksilla palkinnoilla palkittu lattiakaiutin – Monitor Audio Platinum PL300 II

Platinum 300 II on näyttävä lattiakaiutin jonka sointia on vaikea lokeroida. Kaikenlainen materiaali toistuu ilman ärsyttäviä piirteitä, mutta kyse ei kuitenkaan ole siitä että Platinum 300 silottelisi äänitteiden yksityiskohdat kuulumattomiin. Hetken kuuntelu paljastaa, että kaikki yksityiskohdat kyllä kuuluvat selkeästi, mutta Platinum 300 II:n soinnin totaalinen säröttömyys ja puhtaus johtaa tilanteeseen jossa mikään tietty osa-alue ei varasta huomiota kokonaisuudelta – huomio kiinnittyy itse musiikkiin yksittäisten seikkojen bongailun sijaan. Stereophile lehden testissä kaiutin päätyi lopulta testaajan laitteistoon sillä hän ei ollut valmis luopumaan kaiutinparista.

Jämäkkä rakenne ja teknisiä innovaatioita.

Monitor Audio Platinum PL300 II hyödyntää juuri Platinum II sarjaa silmällä pitäen kehitettyjä RDT II ja MPD elementtejä. RDT II on uusi komposiittimateriaalista valmistettu basso/keskiäänielementti joka mahdollistaa entistä puhtaamman ja säröttömämmän toiston. RDT II on hunajakenno muotoa hyödyntävän hiilikuiturungon  ja pinnalle ruiskutetun C-CAM metalliseoksen muodostama kartio toimii optimaalisen männän tapaan. Kevyt ja jäykkä rakenne mahdollistaa dynaamisen, nopean ja säröttömän toiston myös suuria äänenvoimakkuuksia käytettäessä.

MPD diskantti on jatkokehitetty Oscar Heilin aikoinaan kehittämästä elementistä jonka toiminta perustuu äänen liikuttamiseen laskostamalla ja avaamalla elementin pintana toimivaa kalvoa – periaatetta voisi osaltaan verrata perinteisen haitarin toimintaan. Monitor Audio on entisestään kehittänyt elementin toimintaa hyödyntämällä uusia materiaaleja ja toteutustapoja joiden tuloksena tämä elementti kykenee toistamaan taajuuksia aina 100 000 Hz asti. Elementin jopa 8x suurempi pinta-ala suhteessa perinteisiin kalotti diskantteihin mahdollistaa entistä suuremmat äänenpainevarat ja dynamiikan.

Huippuluokan viimeistely ja rakenteen laatu. 

Rakenteeltaan järeä Platinum 300 II painaa 54 kg. Kaiuttimen kotelo on toteutettu monikerrosrakenteena joka eliminoi tehokkaasti kotelovärähtelyjä, näin kotelon eläminen ei pääse värittämään sointia. Piilossa olevien rakenteellisten toteutusten lisäksi, kaiuttimien näkyvä viimeistely kestää kriittisenkin tutkiskelun. Lukuisat lakkakerrokset ja yksilöittäin valikoidut puuviilut antavat kaiuttimille arvokkaan ilmeen jota kehtaa esitellä.

Myös kotiteattereihin.

Platinum II sarjasta löytyy kaikki tarvittavat komponentit myös korkealaatuisen kotiteatterijärjestelmän toteuttamiseen. Suomeenkin olemme toimittaneet kotiteatterin jonka pääkaiuttimien virkaa hoitaa kolme Platinum 500 II mallia.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Rasittamaton, puhdas ja neutraali sointi.

  • Ulottuva ja dynaaminen bassotoisto. Tämän kaiuttimen kanssa et heti kaipaa subwooferia.

  • Huippuluokan viimeistelyn ja rakenteen laatu.

  • Eihän tätä halvaksi kaiuttimeksi voi kutsua.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

28 – 100 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 300w

Elementit

1 x MPD diskantti, 1 x 4" RDT II keskiääninen, 2 x 8" RDT II bassoelementtiä

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1075 x 432 x 517 mm (kork x lev x syv)

Paino

54 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Ruusupuu

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Platinum PL300 II lattiakaiutin | Ideaali.fi

Stereophile - USA

“Lempi instrumenttini on artistin ääni ja oma näkemykseni on, että vahvoja vokalisteja sisältävät äänitteet ovat omiaan paljastamaan ‘kaiuttimen ominaissoinnin’. Enemmän kuin millään aikaisemmin testaamallani kaiuttimella koin, että Platinum 300 II toisti ihmisäänet puhtaasti, ilman kaiuttimen kotelon tai elementtien mukanaan tuomia värittymiä.”

“Monitor Audio on onnistunut eliminoimaan säröarvot ja muut musiikkiin kuulumattomat resonanssit niin kokonaisvaltaisesti, että oli helpompi uskoa kuuntelevansa paikalla olevaa laulajaa.”

“Se, että PL300 II soi miellyttävästi myös monilla heikommin tuotetuilla äänitteillä ei tapahtunut resoluution kustannuksella. Sointi on hyvin erotteleva, tuttuja äänitteitä soittaessani kuulin toistuvasti yksityiskohtia joita en aikaisemmin ollut kuullut.”

“Olen kirjoittanut Stereophileen vuoedsta 1991 .. noina 25 vuotena olen omistanut vain kolme eri kaiutinparia: QUAD ESL-57 + Cizek MG27 subwooferit, Dunlavy SC-IV/SC-IVA ja Avantgarde Uno.”

“Tämän ajanjakson aikana olen testannut lukuisia huippuluokan kaiuttimia.. tähän mennessä olen monesti luopunut testipareista haikein mielin, mutta kertaakaan en ole ollut riittävän motivoitunut kaivamaan lompakkoani testanut parin hankkimiseksi. Tämä muuttui Monitor Audio Platinum 300 II kohdalla, tästä kaiuttimesta en luovu… tämä on uusi referenssini.”

Lue testi tästä

Monitor Audio Platinum PL300 II lattiakaiutin | Ideaali.fi

SoundStage! Access - USA

“Monitor Audio Platinum 300 II kuulosti häkellyttävän hyvältä soitettaessa pienillä ja keskivoimakkuuksilla, mutta olivat todelliset pedot kovaa soitettaessa – ja minkälaisiin äänenvoimakkuuksiin nämä kaiuttimet kykenevätkään..”

“Monitor Audio Platinum 300 II:t eivät ainoastaan äänikuvaltaan ‘kadonneet’ huoneestani vaan ne venyttivät äänikuvan yli seinien asettamien rajojen.. jopa huoneeni katto tuntui katoavan — lopputuloksena luotu illuusio tilasta oli enemmän linjassa sellaisten kaiuttimien kanssa kuten Rockport Atria (n. 29 900€). Istuin alas kuuntelemaan ‘In This Life’ kappaletta tehdäkseni muutamia muistiinpanoja, mutta muistiinpanot jäivät tekemättä. Sen sijaan laskin tietokoneeni alas, himmensin valot ja kuuntelin koko albumin alusta loppuun.”

“Mikäli minulla olisi mahdollisuus tällä hetkellä sijoittaa kaiuttimiin 14995$ ja samalla pitää omat Rocport kaiuttimeni, niin ostaisin nämä kaiuttimet seitsemänä päivänä viikossa ja kahdesti sunnuntaina.”

Lue testi tästä

Monitor Audio Platinum PL300 II lattiakaiutin | Ideaali.fi

Hifi Pig - Englanti

“En voi kehua näitä kaiuttimia tarpeeksi, ja mikäli minulla olisi niiden hankkimiseen tarvittavat rahat olisin helposti valmis maksamaan niistä pyydetyn hinnan.”

Monitor Audio Platinum PL300 II lattiakaiutin | Ideaali.fi

NOVO - Kanada

“Kuluneen vuosikymmenen ajan Merlin Music VSM on ollut kaiutin jonka suorituskykyyn olen verrannut jokaisen alle 20000$ maksavan kaiuttimen suorituskykyä. Merlin Musicin omistajan kuoleman jälkeen tapahtuneen yrityksen alas ajon jälkeen olen etsinyt uutta referenssiä tässä hintaluokassa. 17 995$ hintaan Monitor Audio Platinum 300 II on vahva ehdokas kruunun perijäksi. Jos markkinoilla on toinen kaiutin joka tarjoaa tämän tason äänen- ja viimeistelylaadun niin minä en ole kyseiseen kaiuttimeen törmännyt.”

Lue testi tästä

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.