Monitor Audio Platinum PLC350 II keskikaiutin

/ kpl

Monitor Audio Platinum PLC350 II on sarjan pääkaiuttimiin sovitettu keskikaiutin tinkimättömiin kotiteatterijärjestelmiin.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Platinum PLC350 II

Tinkimättömästi toteutettu keskikaiutin referenssi kohteisiin – Monitor Audio Platinum PLC350 II

Platinum C350 II on näyttävä keskikaiutin jonka sointia on vaikea lokeroida. Kaikenlainen materiaali toistuu ilman ärsyttäviä piirteitä, mutta kyse ei kuitenkaan ole siitä että Platinum C350 silottelisi äänitteiden yksityiskohdat kuulumattomiin. Hetken kuuntelu paljastaa, että kaikki yksityiskohdat kyllä kuuluvat selkeästi, mutta Platinum C350 II:n soinnin totaalinen säröttömyys ja puhtaus johtaa tilanteeseen jossa mikään tietty osa-alue ei varasta huomiota kokonaisuudelta – huomio kiinnittyy itse musiikkiin tai elokuvan tapahtumiin yksittäisten seikkojen bongailun sijaan.

C350:n 3-tie rakenne pitää kaiuttimen soinnin johdonmukaisena myös keskiakselilta selvästi sivulta kuunneltaessa.

Jämäkkä rakenne ja teknisiä innovaatioita.

Platinum C350 II hyödyntää juuri Platinum II sarjaa silmällä pitäen kehitettyjä RDT II ja MPD elementtejä. RDT II on uusi komposiittimateriaalista valmistettu basso/keskiäänielementti joka mahdollistaa entistä puhtaamman ja säröttömämmän toiston. RDT II on hunajakenno muotoa hyödyntävän hiilikuiturungon  ja pinnalle ruiskutetun C-CAM metalliseoksen muodostama kartio toimii optimaalisen männän tapaan. Kevyt ja jäykkä rakenne mahdollistaa dynaamisen, nopean ja säröttömän toiston myös suuria äänenvoimakkuuksia käytettäessä.

MPD diskantti on jatkokehitetty Oscar Heilin aikoinaan kehittämästä elementistä jonka toiminta perustuu äänen liikuttamiseen laskostamalla ja avaamalla elementin pintana toimivaa kalvoa – periaatetta voisi osaltaan verrata perinteisen haitarin toimintaan. Monitor Audio on entisestään kehittänyt elementin toimintaa hyödyntämällä uusia materiaaleja ja toteutustapoja joiden tuloksena tämä elementti kykenee toistamaan taajuuksia aina 100 000 Hz asti. Elementin jopa 8x suurempi pinta-ala suhteessa perinteisiin kalotti diskantteihin mahdollistaa entistä suuremmat äänenpainevarat ja dynamiikan.

Huippuluokan viimeistely ja rakenteen laatu. 

Rakenteeltaan järeä Platinum C350 II painaa 43 kg. Kaiuttimen kotelo on toteutettu monikerrosrakenteena joka eliminoi tehokkaasti kotelovärähtelyjä, näin kotelon eläminen ei pääse värittämään sointia. Piilossa olevien rakenteellisten toteutusten lisäksi, kaiuttimien näkyvä viimeistely kestää kriittisenkin tutkiskelun. Lukuisat lakkakerrokset ja yksilöittäin valikoidut puuviilut antavat kaiuttimille arvokkaan ilmeen jota kehtaa esitellä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Rasittamaton, puhdas ja neutraali sointi joka toimii yleispätevästi monenlaisella materiaalilla.

  • Ulottuva ja dynaaminen bassotoisto.

  • Huippuluokan viimeistelyn ja rakenteen laatu.

  • 3-tie rakenne varmistaa perinteisiä M-T-M 2-tie ratkaisuja paremman akustisen toimivuuden myös keskilinjalta sivusta kuunneltaessa.

  • Eihän tätä halvaksi kaiuttimeksi voi kutsua.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

32 – 100 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

100 – 250w

Elementit

1 x MPD diskantti, 1 x 4" RDT II keskiääninen, 2 x 8" RDT II bassoelementti

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

290 x 800 x 403 mm (kork x lev x syv)

Paino

43 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Ruusupuu

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.