72 %

Monitor Audio Silver RX 1 jalustakaiuttimet KÄYTETTY

Original price was: 650 €.Current price is: 180 €. / pari

Monitor Audio Silver RX 1 on puhtaasti ja uskottavasti soiva kaiutinpari, nyt käytettynä erittäin edulliset.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Silver RX 1

Monitor Audio Silver RX 1 – läpikuultavuutta ja selkeyttä edullisesti

Monitor Audio Silver RX1 -jalustakaiutinpari soi oleellisesti paremmin, mitä sen hinta uutena antoi uskoa. Ja nyt meillä on kaksi erittäin siistikuntoista käytettyä paria RX1-kaiuttimia!

RX1:n bassokeskiääninen on 6-tuumainen RST-kartioinen. Pintakuvio auttaa kartiota olemaan mahdollisimman jäykkä, kevyt ja resonanssiton, mikä auttaa yhtä lailla keskialueen puhtauteen kuin basson napakuuteen ja sävykyyteenkin. Elementin runko on mahdollisimman avoin ja magneettisesti reagoimaton. Diskantti on valmistajalle tutusti kullanhohtoinen C-CAM eli keraamisesti pinnoitettu magnesiumin ja alumiin seosta oleva tuumainen kalotti. HiVe II -refleksiputken luvataan vähentävän putken aiheuttamia sivuääniä bassoiskuissa.

Erinomaisen hienosti viimeistelty RX1 on soundiltaan dynaaminen ja erotteleva piirtäen ison stereokuvan. Bassolla on sopivasti auktoriteetia, mutta ei tarpeetonta pulleutta. Tämän kokoisiksi ja hintaisiksi kaiuttimiksi RX1:t soivat puhtaasti ja läpikuultavasti.

Kaksi myynnissä olevaa paria mahdollistaa näiden käyttämisen myös isomman kotiteatterin surround- tai Atmos-kanavissa.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hieno viimeistely.

  • Selkeä, puhdas ja bassotoistoltaan riittävän uskottava soundi.

  • Hyvin laadukkaista osista rakennettu.

  • Kompakti koko helpottaa sijoittamista.

  • Eivät ole valkoiset.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Vienna Acoustics

Taajuusalue

30 – 22 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 200 W

Elementit

1.1"-tekstiilikalottidiskantti, 6"-keskiääni ja 6"-basso

Kaiutin tyyppi

2 1/2-tie

Mitat

216 x 972 x 343 mm (L x K x S), mitat sisältävät pohjalevyn

Paino

52,6 kg / pari

Viimeistely

Kiiltovalkoinen

Monitor Audio Silver RX 1 jalustakaiuttimet KÄYTETTY | Ideaali.fi

The Absolute Sound - USA

“Eräät kaiuttimet ovat syntyneet tanssimaan, se on osa niiden perintötekijöitä. Ne toistavat musiikin selkeän kevyellä ja ketterällä tavalla pitkälti samaan tyyliin kuin Fred ja Ginger tuntuivat uhmaavan painovoiman lakia leijuessaan elokuvien tanssilattioiden poikki. Vienna Acousticsin kaiuttimet saavat aikaan tämän elävän musiikin läsnäolon tunteen tavalla, joka jättää muut kaiuttimet varjoonsa.”

“Soinnillisesti ensimmäiset asiat, jotka tulevat mieleen kaiutinta kuunnellessa, ovat nopeus ja yhtenäisyys.”

“Mozart Grand SE on monien vahvuuksien kaiutin, mutta sillä on kompaktien kaiuttimien sielu ja notkeus. Erinomainen hinta-laatusuhteeltaan.”

Lue testi

Monitor Audio Silver RX 1 jalustakaiuttimet KÄYTETTY | Ideaali.fi

SoundStage! Access - USA

“Vaikka yleensä suosinkin tarkkuutta, pidin enemmän Mozart Grand SE:n yleissoinnista – ei ainoastaan bassotoiston täyteläisyyden ja auktoriteetin takia, vaan myös sen silkinpehmeän korkeidenäänten toiston ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä sen ultra-sulavan ja varsin vahvasti läsnä olevan keskiäänten toiston ansiosta, joka saa musiikin elämään.”

“Henkilöt, jotka lukevat kirjoittamiani testejä tasaiseen tahtiin tietävät, että toiston tarkkuus on hyvin lähellä listani kärkeä puhuttaessa kaiuttimien toivottavista ominaisuuksista. Kuten yllä olevasta tekstistä voi päätellä Vienna Acoustics Mozart Grand SE ei kulje millintarkasti tarkkuuden väylällä, mutta se on kokonaisuutena riittävän hyvin balanssissa ja sen aitoihin vahvuuksiin kuuluvat:
-Täyteläinen ja ulottuva bassotoisto joka uhmaa kaiuttimien kompakteja ulkomittoja.
-Silkinpehmeä ja ulottuva korkeiden äänien toisto.
-Pehmeä ja aistillinen keskialue, joka antaa soinnille todellisen läsnäolon tunnun ja tekee kaiuttimesta todella mukavan kuunneltavan kaikenlaisella musiikilla.”

“Kokonaisuutena Mozart Grand SE:ssä on kyse korkeasta musikaalisuudesta kuin armottomasta tarkkuudesta, eikä tätä seikkaa pyydellä anteeksi – eikä siihen ole tarvettakaan. Vaikka arvostankin oppikirjan mukaista tarkkuutta, niin olen ensimmäisenä sanomassa, että minun huoneessani Mozart Grand SE kuulosti erinomaiselta ja että kuuntelin niiden kautta enemmän musiikkia kuin olisi ikinä kuvitellut kuuntelevani.”

“Sitten on vielä kaiuttimen visuaalinen ilme ja rakenne, jotka voivat jäädä huomiotta tai sivuutettua. Niille jotka ovat sisustustietoisia ja haluavat esitellä laitteistoaan sen piilottamisen sijasta Mozart Grand SE tarjoaa harvinaisen korkealuokkaisen käsityöleiman ja vanhan maan charmin, jotka antavat tälle kohtuuhintaiselle kaiuttimelle todellisen luksusilmeen. Kaiken kaikkiaan Vienna Acoustics Mozart Grand Symphony Edition miellyttävä kaiutin niin visuaalisesti kuin soinnillisesti – 3 500 dollarin hinnalla se ei ole ainoastaan erittäin hyvä kaiutin, se myös tarjoaa erinomaisen hintalaatusuhteen.”

Lue testi

Monitor Audio Silver RX 1 jalustakaiuttimet KÄYTETTY | Ideaali.fi

TONEAudio - USA

“Mozartit antavat yksinkertaisesti musiikin puhua puolestaan jättäen sinut analysoinnin sijaan vain nautiskelemaan.”

“Tärkeä seikka Mozarteihin liittyen on niiden kyky saada heikkolaatuisemmatkin äänitykset soimaan mukaansatempaavasti, merkittävä seikka meille jotka elämme todellisessa maailmassa.”

“Kaiuttimien tuottama bassotoisto oli vakuuttava.”

“Näiden kaiuttimien soinnilliset meriitit ovat häkellyttävät kun ottaa huomioon kaiuttimen 3 500 dollarin hinnan.”

“Vienna Acoustics Mozart Grand SE:t eivät ole ainoastaan ansainneet Exceptional Value 2012 -palkintoamme vaan ne ovat ne ovat hintalaatusuhteeltaan yhdet parhaista kaiuttimista mitä tämä testaaja on pitkiin aikoihin kohdannut.”

Lue lisää

Monitor Audio Silver RX 1 jalustakaiuttimet KÄYTETTY | Ideaali.fi

Vienna Acoustics

Itävalta

Vienna Acoustics sai alkunsa Itävallassa 1989 jolloin Viennassa asuva Peter Gansterer perusti yrityksen pitkäaikaisen harrastuksen innoittamana. Viennassa sijaitsee eräät maailman kuuluisimmista konserttitaloista joiden penkkejä Peter on kuluttanut jo nuoruus vuosinaan. Näissä konserttisaleissa kuullut esitykset ovat sittemmin toimineet Vienna Acousticsin suunnittelutiimin innoittajina. Konserteissa kuultu soinnin auktoriteetti ja kokonaisvaltaisuus sai Peterin aloittamaan kaiuttimien suunnittelun joiden tavoitteeksi asetettiin konserteissa koetun elämyksen toistaminen kotiolosuhteissa.

Toisin kuin monet muut valmistajat jotka ovat siirtäneet tuotantonsa Euroopan ulkopuolelle Vienna Acoustics valmistaa edelleen kaikki tuotteensa Itävallassa, ainoastaan upeasti viimeistellyt kotelot tulevat Itävallan kokoonpanolinjalle italialaiselta luksus luokan huonekaluvalmistajalta.

Vienna Acoustics tuotteiden suunnittelun pohjana käytetään niin mittauksia kuin kuuntelukokeita, mutta kaiuttimien lopullinen toisto perustuu aina kuuntelukokeille ja niissä hyviksi koetuille ratkaisuille. Vienna Acousticsin sointia kuvaavat hyvin sanat rikas, täyteläinen, läsnä oleva, miellyttävä ja musiikille uskollinen.

Vienna Acousticsin toiminnassa avain asemassa on tunne – nöyryydestä muusikkojen työtä ja sen autenttista toistamista kohtaan ja ylpeydestä tuotteiden tinkimättömästä teknisestä toteutuksesta ja viimeistelystä.

Kokonaisuutena Vienna Acousticsin tuotteiden voidaan sanoa olevan soivia taideteoksia jotka tarjoavat miellyttäviä hetkiä musiikin parissa vuosikymmeniksi eteenpäin.