Monitor Audio Studio 89 jalustakaiutin

2 350  / pari

Monitor Audio Studio 89 on todella suorituskykyinen kaiutin kompaktissa koossa. Uskottavaa, elävää ja tunteita herättävää ääntä.

Hi-FI Rahoitus

Mikäli maksat ostoksen 30-60 päivän sisällä, ei sinulle muodostu ylimääräisiä kuluja.

Osamaksuhinta: 202,41  / kk (12 kk)

Kokonaishinta: 2 428,96 

Lue lisää HiFi rahoituksesta tästä.

Saatavuus: Varastossa (nouto tai toimitus)

Kuvaus

Monitor Audio Studio 89

Monitor Audio Studio 89 – kunnianosoitus 1980-luvun radikaalille individudalismille

Monitor Audio Studio 89:n radikaali muotokieli saa inspiraationsa 1980-luvun, Studio-sarjan synnyn vuosikymmenen, itseilmaisusta ja induvidualismista, pop-kulttuurun vuosikymmenestä.

Kaiuttimen rakenne on viimeisintä hitechiä, valmistajan hiottua ja teknisesti edistynyttä pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Kaiutinelementit ovat lippulaivatasoa ja ainoat, jotka Monitor Audio tarjoaa kullansävyisinä. Ne yhdessä kiiltävän pianomustan erittäin hienosti viimeistellyn kotelon kanssa nostavat tuotteen eleganssin aivan omaan luokkaansa.

Kompakti kaiutin on koostaan huolimatta todella kompromissiton suorituskyvyn suhteen. Täydellisyys on toki subjektiivista, mutta Studio 89 vie sinut lähemmäs sitä.

Ratkaisun perinteet nykypäivään päivitettynä

Alkuperäinen Studio-sarja on legendaarinen Monitor Audion mallistossa. Studio 89 pohjautuu akustiseen laadukkuuteen ja alkuperäiseen henkeen, mutta viimeisen päälle tämän päivän osaamisella ja teknisillä mahdollisuuksilla.

Kaiutinelementtien rakenne on suoraan Hyphn ja Platinum 3G -mallistoista lainattu: Kaksi 4,5-tuumaista RDT III -bassokeskiäänistä ja tiheästi laskostettuun nauhaan perustuva MPD III -diskantti pienellä suuntaimella. Tulos on hyvin lähellä optimaalista pistesäteilijää, kuuntelupaikalta katsottuna (kuunneltuna) ääni lähtee yhdestä pisteestä, mikä auttaa pitämään stereokuvan mahdollisimman koherenttina ja epäkaiutinmaisena.

Bassoelementtien magneettien halkaisija on hurja 85 mm, enemmän kuin kartion halkaisija! Suuri moottorin voima tarkoittaa tarkkaa kontrollia kartioon ja underhang-tyyppinen halkaisijaltaan 25-milinen puhekela pysyy koko lineaarisen liikepoikkeamansa matkan ilmaraon sisällä ja minimoi särökomponenttien muodostumisen.

Vastaavasti poikkeuksellisen tiheästi laskostettu nauha diskanttielementissä auttaa toistoa ylettymään normaalien AMT-elementtien 40 kilohertsiä ylemmäs 60 kilohertsiin asti. Tämä auttaa pitämään toiston erinomaisen puhtaana niin kuuloalueella kuin ultraäänilläkin. Optimoitu takakammio estää ei-toivottujen heijastuksien osumisen laskostetun nauhan takapuolelle ja neliömuoto sekä suuntain diskanttinauhan edessä pitävät säteilykuvion symmetrisenä vaaka- ja pystyakselilla. Suuntain myös auttaa hallitun suuntaavuuden aikaansaamisessa ja parantaa diskanttielementin herkkyyttä.

Värähtelyn vaimennus monessa osassa

Kaiutinelementtien ja kotelon lisäksi Studio 89:n rakenteessa on vielä yksi oleellinen osa, etulevyn alumiininen levy, johon kaiutinelementit on kiinnitetty. Alumiinilevyn takapinnalla on kerros jäykkää vaahtoa ja kun elementtien kiinnityspultit kiristetään oikein, tulos on tiukka, mutta bassoelementeistä resonansseja mahdollisimman vähän koteloon välittävä rakenne.

HiVe II -refleksikanavat ja ennestäänkin hyvin elotonta koteloa vielä lisää jäykistävät elementtien kiinnitykset takalevyn kautta läpipulteilla tekevät kompaktikokoisesta kaiuttimesta poikkeuksellisen suorituskykyisen. Monitor Audio Studio 89 istuu erinomaisesti valmistajan läpinäkyvän suunnittelun strategiaan, Transparent Design Philosophy. Parhaimmillaan kaiutin häviää esityksen tieltä ja jäljelle jää vain musiikki, jota kuunnellessa hifilaitteisto poistuu välistä.

Hienoimmillaan ja myös äänellisesti edullisimmillaan Monitor Audio Studio 89 on omalla erikseen myytävällä Studio 89 Stand -jalustallaan. Jalustan keskiputki on täytettävissä massan lisäämiseksi ja näin saadaan sekä vielä tyhjää jalustaa vakaampi kokonaisuus että poistettua viimeisetkin lattiaan johtuvat resonanssit. Studio 89 Stand -jalustassa on myös elegantti kaapelikanava, jottei kaiutinkaapeli vain roiku vapaana ilmassa. Jalusta toimitetaan piikkien ja kumitassujen kanssa, voit valita omalle lattiallesi sopivimman vaihtoehdon.

 

Testimenestyksiä

What HiFi 5-tähteä. Lue testi klikkaamalla tästä.

StereoNet “Applause Award”. Lue testi klikkaamalla tästä.

TechRadar 5-tähteä. Lue testi klikkaamalla tästä.

Tekniset ominaisuudet

1 RDT III C-CAM -kartio bassokeskiäänisessä
Studio 89:n bassokeskiäänisten kartiot on tehty kolmesta ultraohuesta kerroksesta, jotta varmistetaan jäykkyyden maksimointi mahdollisimman kevyellä rakenteella. C-CAM ulkokerros on keraamisesti pinnoitettua alumiinia ja magnesiumia, ytimenä on Nomex-hunajakenno ja taaimmaisena kaksi suorassa kulmassa toisiinsa olevaa hiilikuitukerrosta. Tulos on superkevyt ja hyvin hyvin vahva kartio.

2 MPD III -diskanttielementti

MPD III (micro-pleated diaphragm) -diskanttielementti tuottaa täsmällisen ja elävän aidon korkeiden taajuuksien toiston vaivattomasti. Sen palkeena toimiva laskostettu nauha pystyy reagoimaan supernopeasti signaaliin ja liikuttaa ilmaa tuottaen taajuusalueeltaan laajan ja hyvin puhtaan sekä herkkäliikkeisen diskanttitoiston. Erittäin kevyt liikkuva massa varmistaa sävykkyyden ja artikulaation, saumattomasti bassokeskiääniseen liittyvän toiston.

3 RDT II C-CAM -bassokeskiääninen
Hyvin kevyen RDT III C-CAM -kartion takana on erittäin vahva moottori. Uudet optimoidut kaiutinelementit tarjovat oleellisesti enemmän tehonkestoa, herkkyyttä ja suuntaavuutta. Näin saadaan sulavammin ja yhtenevämmin MPD III -diskanttielementtiin liittyvä toisto.

4 Uusi jakosuodinsuunnittelu

Monien kuuntelutuntien tuloksena Studio 89:n jakosuodin sisältää premium-tasoiset varta vasten valityt polypropyleeni- ja polyesteri-kondensaattorit maksimaalisen hyvän signaalin välittymisen ja minimaalisen särön varmistamiseksi. Keloissa on sekä laminoidulla rautaytimellä olevia että ilmasydänmalleja, kukin omassa kohtaa optimaalisen tuloksen tarjoava.

5 Kotelosuunnittelu

Kompaktikokoinen kotelo on erittäin kapea. Studio 89:n suunnittelu optimoi akustiset ominaisuudet ja tuottaa mahdollisimman laajan äänikuvan kuuntelualueelle. Kotelo on myös huolellisesti jäykistetty sisäisillä tuilla jäykkyyden maksimoimiseksi.

6 MTM-elementtiasettelu

Kaiutinelementtiasetteluna MTM, mid-tweeter-mid eli keskiääni-diskantti-keskiääni, tuottaa pystysuuntaisen symmetrian. Lisäksi se tuplaa bassopinta-alan ja puhekelat parantaen sekä dynamiikkaa että kaiuttimen toimintaa lattia- ja kattoheijastusten suhteen. Pistemäisenä säteilylähteenä Studio 89:n tuottama stereokuva on ilmavan avara ja kuuntelijan ympäröivä.

7 Lisätuenta läpipulteilla

Kahden bassokeskiäänisen kiinnitys akustisesti kuolleeseen koteloon on kriittisen tärkeää kun ottaa huomioon, mikä määrä liikevoimia niihin liittyy. Kaiutinelementtien kiinnitys pitkillä läpipulteilla takalevyltä kruunaa kotelorakenteen, näin saadaan vielä sidottua etu- ja takalevy toisiinsa värähtelemättömäksi paketiksi.

8 Kaksi HiVe II -refleksikanavaa

Studio 89:n kotelo on viritetty kahdella litteällä takalevyn kautta avautuvalla refleksikanavalla, jotka on sijoitettu symmetrisesti kotelon ylä- ja alareunaan. Näin saadaan kaksinkertainen poikkipinta-ala vapaata ja turbulenssitonta ilman virtausta varten sekä molempien bassokeskiäänisten yhtälainen kuormitus. Puhdas ja häiriötön virtaus refleksikanavissa kuuluu tarkkana ja uskottavan voimakkaana bassotoistona.

Klikkaa tästä katsoaksesi lisätiedot valmistajan esitteestä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Erinomainen yksityiskohtien erottelukyky.

  • Mallissa hyödynnetään useita Monitor Audio lippulaiva Hyphn kaiuttimeen kehitettyjä teknisiä innovaatioita. Tämä kaiutin kannattaa kokea itse.

  • Studio toistaa kokoisekseen bassoa varsin vakuuttavasti, mutta mikäli etsit pohjamutiin ulottuvaa dynaamista bassotoistoa, niin suosittelemme kaiuttimen kumppaniksi korkealaatuista subwooferia.

  • Sointi saavuttaa lopullisen tasonsa noin 100-150 tunnin käyttöiän jälkeen kun elementtien jäykät ripustukset hiukan notkistuvat.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

48 – 60 000 Hz

Impedanssi

6 ohm

Herkkyys

86 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 300 W

Elementit

1 x MPD III diskantti, 2 x 4,5" RDT III bassokeskiääninen

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

340 x 157 x 361 mm (kork x lev x syv)

Paino

7.6 kg

Viimeistely

Kiiltomusta

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.