BASSAN60 bassoansa

396  / kpl

50 hertsin alueen huonekorostumien poistamiseen suunniteltu tehokas suomalainen bassoansa.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

BASSAN60 bassoansa

Bassoansalla tarkoitetaan tilaan sijoitettavaa ääntä absorboivaa tuotetta, johon alataajuuksien pidemmät ääniaallot imeytyvät. Mikäli huoneeseen ei laiteta bassoansoja, pitkät ääniaallot heijastuvat pinnoilta takaisin ja aiheuttavat vaihekumoutumia ja -korostumia. Tämä johtaa hyvin epätarkkaan taajuusvasteeseen, eli toistoon alle 200 Hz alueella.
Kuuntelussa tämä tarkoittaa sitä, että jotkin bassotaajuudet korostuvat luonnottomasti ja jotkin taas katoavat. Pitkillä ääniaalloilla on suhteellisen paljon energiaa ja ne vaativat ainakin kaksi bassoansaa sijoitettavaksi kaiutinlinjan taakse nurkkiin.
Yleissääntönä voi sanoa, että mitä useampi ansa, sitä parempi äänentoisto. Neljästä kahdeksaan bassoansalla saat liian bassokuminan tasoitettua miellyttäväksi toistoksi ja keskialueenkin toisto toimii paremmin.

Suomessa valmistetun BASSAN60-bassoansan vaimennus alataajuuksilla on parhaimmillaan 50-60 Hz:n alueella. Vaimennus alkaa jo 25 Hz:ssa, jatkuen kohtuullisena 250 Hz:iin asti.  Parhaaseen liian bassoenergian vaimennukseen päästään, kun BASSANit sijoitetaan kaiutinlinjan taakse nurkkiin. Mitä enemmän BASSANEITA laitetaan, sitä suurempi liian bassoenergian vaimennus. Näin ollen musiikki ja elokuvien äänet toistuvat selkeämmin ja kuuntelukokemus paranee ja muuttuu ennen kaikkea mukavammaksi.

Kahdella BASSAN:illa saavutetaan yleensä jo hyvä tulos mm. normaalikokoisessa kuuntelutilassa, jolloin voit nauttia paremmasta ja elävämmästä toistosta, kun bassot soivat napakasti ja ylimääräinen bassokorostus ei sotke keskialuetta.

Materiaali: MDF
Vaimenninaine: Suomalaisen Ewonan valmistama
Pintakäsittely: maalattu puolikiiltävä valkoinen (tilauksesta muita värejä)
Koko: 597 x 597 x 232 mm
Paino: 16,4 kg
Paloluokka: B, s2-d0
Testattu: Turku University of Applied Sciences Acoustics laboratory
Allergiaturvallinen, kuituhiukkasia ei irtoa

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Luokkansa kärkeä edustava äänenlaatu.

  • Yleispätevä ja neutraali sointi joka toimii monenlaisella aineistolla.

  • Erinomainen hinta-laatusuhde.

  • Kompakti fyysinen koko asettaa rajoitteita maksimi äänenpaineelle ja bassotoiston ulottuvuudelle.

  • Kaiuttimen viimeistelyyn käytetty viilu ei ole aitoa puuviilua.

Lisätiedot

Tuotemerkki

BASSAN

Mitat

597 x 597 x 232 mm

Viimeistely

Valkoinen