33 %

Epson EH-LS11000W 4K laser kotiteatteriprojektori

Original price was: 5 190 €.Current price is: 3 500 €.

Epson EH-TW11000W on laser valolähteellä varustettu korkealaatuinen 4K yhteensopiva kotiteatteriprojektori Epsonilta.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 5-10 arkipäivää

Kuvaus

Epsonin uusi avaus laser kotiteatteriprojektoreihin – Epson EH-LS11000W

Epsonin uusi laser projektoreiden sarja sisältää kaksi mallia – Epson EH-LS11000W ja EH-LS12000B. Kyseiset projektorit tarjoavat pitkäikäisen laser valolähteen ja entisestään kehitetyn HDR prosessoinnin joiden ansiosta suorituskyky on noussut uudelle tasolle suhteessa Epsonin EH-TW9400 malliin.

Kirkas projektori laser valolähteellä

Toisin kuin muissa Epsonin kotiteatterisarjan projektoreissa on Epson valinnut EH-LS11000w valolähteeksi laser pohjaisen ratkaisun. Tämä mahdollistaa jopa 20 000 tunnin käyttöiän ilman valolähteen vaihtotarvetta, eli voit katsella tämän osalta ohjelmia 5 tuntia päivässä 10 vuoden ajan.

EH-LS11000W pohjautuu kolmelle 0.74 tuuman LCD C2 kennolle jotka ovat natiivi resoluutioltaan FullHD (1080) paneeleita, Epson ei siis ole “aito” 4K projektori vaan se hyödyntää uutta Eshift tekniikkaa joka liikuttaa kuvaa neljässä vaiheessa salaman nopeasti jonka tuloksena saavutetaan silmän havaitsemana 4K tason resoluutio. Hiljainen käyntiääni, vain 22dB ECO tilassa varmistaa että huomio kiinnittyy elokuvan tapahtumiin vieressä humisevan projektorin sijaan.

Epson EH-LS11000W 4K laser kotiteatteriprojektori | Ideaali.fi

 

Optimi ominaisuuksia pelaajille

Epson on yksi ensimmäisistä projektoreista joka tukee 4K/120Hz formaattia. Tästä ominaisuudesta hyötyvät etenkin HardCore pelaajat joiden pelikonsolit kuten Xbox X ja PS5 kykenevät syöttämään kyseistä formaattia. Myös useat PC koneiden näytönohjaimet kykenevät kyseisen formaatin toistoon.

 

Epson EH-LS11000W 4K laser kotiteatteriprojektori | Ideaali.fi

 

Laaja tuki HDR formaateille.

HDR kuvan toisto projektoreilla on aina haastavampaa kuin televisioita käytettäessä. Projektori voi valkokankaalle kyetä tuottamaan keskimäärin 100-150 nitsin valotehon kun elokuvat on voitu tuottaa pääsääntöisesti 1000 / 4000 nitsin dynaamiselle alueelle. Näin ollen projektoreiden tulee pyrkiä sovittamaan laaja dynaaminen alue pienempään dynaamiseen alueeseen tavalla joka tuottaisi silti katsojaa tyydyttävän lopputuloksen, tämä edellyttää projektorilta monimutkaisten algoretmien suorittamista joiden avulla tämä prosessi saadaan toteutettua mahdollisimman pienin kompromissein.

Epson EH-LS11000W tukee HDR10+ formaattia joka tukee dynaamisen metadatan käyttöä jonka pohjalta projektori säätää toistetun kuvan ominaisuuksia lähdetiedoston sisältämän metadatan mukaan.

 

Epson EH-LS11000W 4K laser kotiteatteriprojektori | Ideaali.fi

 

Adaptiivinen gamma korjaus

Toinen projektorin sisältämä kuvanoptimointi tekniikka on Epsonin adaptiivinen gamma korjaus joka analysoi sisääntulevaa HDR signaalia aktiivisesti ja muokkaa kuvan gamma toistoa optimaalisen kontrastitoiston varmistamiseksi. Tällä ominaisuudella pyritään parempaan yksityiskohtien toistoon niin kirkkaissa kuin tummissa kohtauksissa. Projektoreiden ja televisioiden kalibrointeihin erikoistuneena tahona joudumme kuitenkin toteamaan, että toisinaan nämä ominaisuudet toimivat ja toisinaan ei, mutta onneksi kyseiset ominaisuudet ovat yleensä asetettavissa päälle tai pois päältä sen mukaan mikä parhaiten kussakin tilanteessa toimii.

 

Epson EH-LS11000W 4K laser kotiteatteriprojektori | Ideaali.fi

 

Moottoroitu linssi muistipaikoilla

Epson EH-TW9400 mallin suuria vahvuuksia oli sen optiikan yleinen joustavuus. Kaikki nämä ominaisuudet ovat löytäneet tiensä myös uusiin laser malleihin. Moottoroitu zoom, focus ja linssinsiirto tekevät tämän projektorin asentamisesta vaivatonta. 10 paikkainen linssimuisti mahdollistaa useiden muistipaikkojen tallentamisen riippuen toistettavasta kuvaformaatista. Tämä on etenkin hyödyllinen ominaisuus harrastajille joilla on 2.35:1 kuvasuhteen valkokangas.

Kokonaisuutena Epson on mielenkiintoinen vaihtoehto korkealaatuista projektoria etsivälle, se ei saavuta kalliimpien JVC ja DreamVision D-ILA mallien kuvanlaatua, mutta tarjoaa omassa hintaluokassaan monipuoliset ominaisuudet, pitkän käyttöiän ilman lampunvaihtoja sekä erittäin korkealaatuisen kuvantoiston.

Autamme mielellämme juuri sinun tarpeisiisi vastaavan projektorin valinnassa. Meiltä saat myös asennus ja kalibrointipalvelut, ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään myymälässämme, niin kartoitetaan sinulle toimiva projektori ratkaisu.

 

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Pitkäikäinen laser valolähde.

  • Laaja zoom ja optinen kuvansiirto tekee projektorin asentamisesta helpompaa.

  • Hiljainen käyntiääni.

  • Tuottaa varsin hyvin valotehoa myös kalibroituna.

  • 4K / 120Hz tuki. HDR10+ tuki.

  • Melko kookas.

  • Paneelit eivät ole natiiveja 4K paneeleja.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Epson

Tekniikka

LCD 4K eShift

Paneelin resoluutio

FullHD

Valolähde

Laser

Valoteho

2500 lumenia

Melutaso

Noin 22dB ECO tilassa

Optiikka

Moottoroitu zoom & focus. Heittosuhde: 1.35:1 – 2.84:1

HDR tuki

HDR 10/10+, HDR HLG

Sisääntulot

2x HDMI 2.1 / HDCP 2.2, RS-232 (Dsub 9) / LAN RJ45 / 12V Trigger (lähtö)

Mitat

520 x 193 x 447 mm

Paino

12,7 kg

Viimeistely

Valkoinen

Takuu

5 vuotta / lampulla: 5 vuotta tai 12000 tuntia riippuen siitä kumpi tulee ensin täyteen.