Säänkestävä

Monitor Audio AWC265-T2 uppokaiutin

455  / kpl

Monitor Audion ympärivuotiseen ulkokäyttöön soveltuva stereo uppokaiutin. AWC265-T2 soveltuu käytettäväksi luonnollisesti myös sisätiloissa – suihkut, uima-allas osastot yms.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 2-10 arkipäivää.

Kuvaus

Monitor Audio AWC265-T2

Sään armoille.

Monitor Audio AWC280 on järeästi toteutettu uppokaiutin vaihteleviin sääolosuhteisiin. Tämän uppokaiuttimen voi huoletta asentaa avoimelle terassille ympärivuotista käyttöä silmällä pitäen. AWC280 on varustettu Monitor Audion 8” C-CAM basso/keskiäänielementillä, korkeiden äänien toistosta vastaa Monitor Audion 25mm C-CAM diskantti.

AWC280:n äänenlaatu riittää äänitteiden taustakuuntelun lisäksi myös äänitteiden pienempien yksityiskohtien seuraamiseen. Kattoon upotettuna kaiuttimen bassotoisto tukevoituu ja riittää usein sellaisenaan. Tilanteissa joissa kaivataan matalampiin taajuuksiin ulottuvaa bassotoistoa suosittelemme erillisen subwooferin lisäämistä järjestelmään. AWC280:n kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa, että kyse on ns. avoimesta kaiuttimesta. Kaiutin tulisi siis asentaa pintaan joka on ilmatiivis tai vaihtoehtoisesti esim. rakolaudoituksissa kaiuttimelle tulisi valmistaa tai ostaa erillinen suljettu kotelo. Muutoin kaiuttimen bassotoisto kärsii merkittävästi.

AWC280:n diskanttielementti voidaan suunnata kohti haluttua kuuntelupistettä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Mukana toimitettava valkoinen eturitilä voidaan maalata halutun sävyiseksi spray maalia käyttäen.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Soveltuu ympärivuotiseen ulkokäyttöön.

  • Merkittävästi parempi äänenlaatu kuin useiden sähkötukkujen yms myymissä kattouppokaiuttimissa.

  • Roiskevesitiivis – voidaan käyttää myös suihku ja uima-allastiloissa.

  • Visuaalisesti kevyt ratkaisu — optiona myös neliönmuotoinen etuverkko.

  • Toimintaperiaatteensa johdosta vaatii asennusreiän tekemistä rakenteisiin.

  • Sisäseinien kaapelointi voi olla jälkiasenteisena haasteellista – uudiskohteissa ja laajoissa remonttikohteissa kaapelit on helppo vetää osana rakennustoimia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

60 – 30 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 100w

Elementit

2 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 6.5" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Asennusaukon halkaisija

211 mm

Asennussyvyys

88 mm

Mitat

Halkaisija 250 mm

Paino

2.1 kg

Viimeistely

Etuverkko maalattavissa, Valkoinen

Takuu

Elinikäinen

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.