Monitor Audio C380-FX uppokaiutin

435  / kpl

Monitor Audio C380-FX on kotiteatterijärjestelmien surroundkaiuttimeksi optimoitu korkealaatuinen 2-tie kattouppokaiutin.

Saatavuus: Varastossa (nouto tai toimitus)

Kuvaus

Monitor Audio C380-FX

Korkealaatuinen uppokaiutin kotiteatterijärjestelmien surroundkaiuttimeksi – Monitor Audio C380-FX

Monitor Audio C380-FX on C300 malliston surroundkaiuttimeksi optimoitu malli kotiteatteri käyttöön. C380-FX:n suuntakuvio voidaan valita dipolaarisen ja bipolaarisen väliltä omien mieltymysten ja kaiuttimen asennuspaikan mukaan.

C380-FX:een ääntä laajalti levittävä suuntakuvio luo kotiteatterikäytössä kuuntelupaikan ympäröivän laajan äänikentän johon on helppo uppoutua.

C380-FX sisältää säädöt diskantin tasolle. Näin kaiuttimen soinnin kirkkautta voidaan hienosäätää tilan akustiikan ja omien mieltymysten mukaan. Diskanttitoiston säätövara +3dB/0dB/-3dB.

Kokonaisuutena C380-FX tarjoaa erottelevan mutta rasittamattoman sointitasapainon jota jaksaa kuunnellaan mielikseen pidempiäkin aikoja.

Suhteessa C200 mallistoon C300 mallisarjan mallit tarjoavat paremman soinnin resoluution ja dynamiikan, täten ne soveltuvat paremmin tilanteisiin joissa taustakuuntelun lisäksi musiikkia kuunnellaan toisinaan keskittyen äänityksen sisältämiin pieniin vivahteisiin.

C380-FX mallin visuaalinen ilme on pyritty pitämään mahdollisimman kevyenä. Asennuksen jälkeen kaiuttimesta jää näkyviin vain etuverkko joka voidaan maalata halutun sävyiseksi. Kaiuttimet toimitetaan vakiona pyöreällä etuverkolla, mutta niihin on erikseen ostettavissa myös neliönmuotoiset etuverkot tai alumiininen design etuverkko. Toisin kuin useissa kilpailijoiden malleissa kaiuttimen etuverkon ympärillä ei asennuksen jälkeen näy suurta kaulusta.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Huippuluokan äänenlaatu.
  • Kaiuttimen sointitasapainoa voidaan hienosäätää sopimaan tilan akustiikkaan tai henkilökohtaisiin mieltymyksiin, kaiuttimessa olevista dippikytkimistä käsin.

  • Visuaalisesti kevyt ratkaisu — optiona myös neliönmuotoinen etuverkko.

  • Optimoitu suuntakuvioltaan surroundkaiuttimeksi.
  • Toimintaperiaatteensa johdosta vaatii asennusreiän tekemistä rakenteisiin.

  • Sisäseinien kaapelointi voi olla jälkiasenteisena haasteellista – uudiskohteissa ja laajoissa remonttikohteissa kaapelit on helppo vetää osana rakennustoimia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

45 – 30 000 Hz

Impedanssi

6 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 150w

Elementit

2 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 8" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Asennusaukon halkaisija

247 mm

Asennussyvyys

156 mm

Mitat

Halkaisija 285 mm

Paino

3.2 kg

Viimeistely

Valkoinen etuverkko – maalattavissa. Maksullisena optiona saatavissa alumiininen etuverkko, sekä valkoinen neliön muotoinen etuverkko.

Takuu

Elinikäinen

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.