fbpx

Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin

10 %
10 %
10 %
10 %
10 %
10 %
10 %

Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin

Alk. 1 500 1 350  / pari

Vuoden kaiuttimeksi valittu Monitor Audio Silver 200 kuulostaa kokoistaan suuremmalta. Toisin kuin useat muut lattiakaiuttimet Silver 200 toimii harvinaisen hyvin myös lähellä seiniä.

Poista
Näytä ostoskori

Kuvaus

Monitor Audio Silver 200

Aitoihin koteihin, aitoihin huoneisiin – Monitor Audio Silver 200

Silver 200 on varsin kompakti lattiakaiutin jonka akustisessa suunnittelussa on huomioitu kaiuttimen toiminta lähellä huoneen rajapintoja kuten seiniä. Tosiasia kun on, että harvassa kodissa kaiuttimet voidaan asentaan 50-100cm päähän kaikista seinäpinnoista, vaikka se joissain tapauksissa takaisikin parhaan äänenlaadun. Silver 200 kaiutin kestää sijoituksen hyvinkin lähelle seinäpintoja, ilman kaiuttimen sointitasapainon merkittävää heikentymistä, näin ollen se on oiva valinta mm. useisiin kerrostaloasuntoihin.

 

Myös kotiteatteriin

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja niin voit toteuttaa kokonaisvaltaisen kotiteatterin helposti Silver 200 kaiuttimien ympärille. Silver mallistosta löytyy kaksi potentiaalista keskikaiutinta, pienempi Silver C150 mahtuu useiden TV kalusteiden sisään, kun taas suurempi Silver C350 tarjoilee sitten tinkimätöntä äänentoistoa tilanteissa joissa keskikaiuttimen suhteellisen suuri koko ei ole ongelma. Mikäli kumpikin edellä mainituista vaihtoehdoista on edelleen liian suuri kooltaan, niin Radius 200 sarjan keskikaiutin soveltuu myös käytettäväksi Silver sarjan keskikaiuttimena.

Surroundkaiuttimena voidaan käyttää mm. Silver sarjan jalustamalleja Silver 50 ja 100, tai seinäasenteista Silver FX mallia. Mikäli nämä vaihtoehdot ovat kooltaan liian suuria, niin surroundkaiuttimen virkaa hoitamaan käy myös Radius sarjan Radius 90 ja Radius 225 mallit. Jos olet rakentamassa Dolby Atmos järjestelmää, niin kysy meiltä suosituksia mahdollisiksi kattokaiuttimiksi.

 

Lukuisten testimenestysten kaiutin.

Monitor Audio Silver 200 on kerännyt kansainvälisessä lehdistössä vakuuttavan määrän testimenestyksiä ja ”vuoden kaiutin” mainintoja. Silver 200:n kompaktit ulkomitat saattavat alkuun hämätä, suhteellisen sirosta olemuksestaan huolimatta toistossa on yllättävää auktoriteettia ja voimaa. Silver 200 erottelee musiikin pienet yksityiskohdat tarkasta, sortumatta kuitenkaan analyyttisen kylmään sointiin. Sopivaan elektroniikkaan yhdistettynä Silver 200 voi olla monen harrastajan lopullinen kaiutinvalinta.

Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin | Ideaali.fi Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin | Ideaali.fi   Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin | Ideaali.fi

 

Teknologiaa äänentoiston ehdoilla.

Silver 200 mallissa hyödynnetään Monitor Audion omaa tuotantoa olevia C-CAM elementtejä. Kyseessä on alkujaan lentokoneteollisuuden tarpeisiin kehitetty komposiittimateriaali jonka ominaisuuksia ovat erinomainen jäykkyys ja kevyt massa. Kevyt ja jäykkä elementti liikkuu nopeasti elementin kartiota ohjaavan puhekelan vaikutuksesta, ja jäykkä kartio takaa että kartion pinta pysyy stabiilina koko liikeradan sisällä. Tämän tuloksena Silver 200 kaiuttimet kykenevät napakkaan ja yllättävän dynaamiseen bassotoistoon, sekä äänitteitä läpivalaisevaan selkeyteen ja erotteluun.

 

Huippuluokan viimeistely

Monitor Audion tuotteet ovat niittäneet mainetta korkealaatuisella viimeistelyllään joka kestää vertailun kilpailijoiden huomattavasti kalliimpiin malleihin. Kaiuttimien optimaalista sijoittelua helpottaa osaltaan se, että ne eivät ole sysi rumat, jolloin niitä ei tarvitse vängän väkisin pyrkiä piilottamaan kukkaruukkujen tms taakse.

 

Vuosikymmenien kokemus

Monitor Audio aloitti kaiutinvalmistuksen vuonna 1972. Nykyään Monitor Audio on yksi palkituimmista kaiutinvalmistajista maailmassa. Kaiuttimien korkea laatu ja valmistajan panostus asiakaspalveluun on siivittänyt Monitor Audion yhdeksi Euroopan suurimmista kaiutinvalmistajista luokassaan.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

 

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kompaktit ulkomitat tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa.

  • Kokoisekseen yllättävän dynaaminen toisto.

  • Toimii akustisesti perinteisiä lattiakaiuttimia paremmin lähellä huoneen rajapintoja kuten seiniä.

  • Kotelon viimeistelyn laatu kestää vertailun moniin premium luokan huonekaluihin.

  • Toistaa yksityiskohdat selkeästi myös hyvin pieniä äänenvoimakkuuksia käytettäessä. Elokuvien ja TV-sarjojen dialogit erottuvat selkeästi vaikka joutuisitkin kuuntelemaan pienillä voimakkuuksilla muiden perheenjäsenten mentyä jo nukkumaan.

  • Kaiuttimen kompakti koko rajoittaa aivan matalimpien bassotaajuuksien voimakkuutta ja ulottuvuutta.

  • Hyvin suurissa tiloissa äänenpainevarat voivat loppua kesken mikäli tavoitteena on konserttitason äänenpaineet. Tällöin suosittelemme tutustumista malliston 300 ja 500 malleihin.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

38 – 35 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

89 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 170 W

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 2 x 5,25" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2 1/2-tie

Mitat

885 x 165 x 269mm (kork x lev x syv)

Paino

14.6 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Musta, Pähkinä, Ruusupuu, Tammi, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin | Ideaali.fi

WhatHiFi? - Englanti

“Monitor Audio Silver 200 on valintamme vuoden kaiuttimeksi kategoriassaan.”

“Silver 200 ovat mukavan kuunneltavat kaiuttimet.”

“Kaiuttimien sijoituksella ei ole kovinkaan dramaattista vaikutusta sointitasapainoon. Basson määrä vaihtelee sijoituksen mukaan, mutta ei niin paljon, että soinnin luonne muuttuisi merkittävästi.”

“Uskomattoman nopea toisto liikkeissään. Selkeä ja hyvin balanssissa koko taajuusalueella.”

“Negatiivista: Ei mitään mainitsemisen arvoista.”

What Hifi palkitsi Monitor Audion 5.1 kokonaisuuden “vuoden AV-kaiutinsarja luokassaan” tunnustuksella.

Kokonaisuuteen kuului:
Silver 200 pääkaiuttimet
Silver C150 keskikaiutin
Silver FX surroundkaiuttimet
Silver W12 subwoofer

Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin | Ideaali.fi

Son & Image - Kanada

“Poikkeuksellinen tuota joka onnistuu niin monella osa-alueella riippumatta toistetusta musiikkityylistä.”

“Pidämme: Hyvin balanssissa oleva toisto, erotteleva ja elävä sointi.”

“Emme pidä: Emme keksi mitään.”

Lue testi tästä

Monitor Audio Silver 200 lattiakaiutin | Ideaali.fi

HTGP Awards - Kiina

Monitor Audio Silver 200 saavutti tavoitellun “Gold Award” tunnustuksen.

“Mielestäni Monitor Audio osoittanut ammattitaitonsa parhaalla mahdollisella tavalla Silver 200:n muodossa. Silver 200 omaa miellyttävän sointibalanssin. Erottelevan, selkeän ja rasittamattoman ylärekisterin, luonnollisen ja rikkaan keskialueen, sekä bassoalueen joka toimii poikkeuksellisen uskottavasti kun kyse on näinkin kompaktista kaiuttimesta. En ole vielä törmännyt kilpailevaan kaiuttimeen samassa hinta- tai kokoluokassa joka kykenisi vastaavaan..”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

Silver-tuotesarja

Kuudennen sukupolven Silver-sarjassa yhdistyy tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty ulkoasu, huippuluokan äänenlaatu, sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Yli neljänkymmenenvuoden kokemus kaiutinvalmistuksesta ja intohimo korkealaatuista äänentoistoa kohtaan ovat kantavia voimia Monitor Audion kaiutinsuunnittelun takana.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Silver-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja mattavalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Silver-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot

Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

Ideaali