UUTUUS

Monitor Audio Silver 300 7G lattiakaiutin

2 200  / pari

Monitor Audio Silver 300 7G lattiakaiutin tarjoaa luokkansa johtavan äänenlaadun lisäksi huippuluokan viimeistelyn joka kestää vertailun premium-luokan huonekaluihin. Tilaa suoraan verkkokaupastamme.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Silver 300 7G

Aitoihin koteihin, aitoihin huoneisiin – Monitor Audio Silver 300 7G

Silver 300 7G on muotoilultaan pelkistetyn tyylikäs lattiakaiutin jonka akustisessa suunnittelussa on panostettu kaiuttimen toimivuuteen tilanteissa joissa kaiutin sijoittuu lähelle rajapintoja, tosiasia kun on, että pääsääntöisesti kaiuttimet sijoitetaan lopulta lähelle seinäpintoja vaikka se joidenkin kaiuttimien kohdalla ei takaakaan parasta äänenlaatua. Silver 300 kohdalla tämä tosiasia on huomioitu ja tästä syystä ne toimivatkin lähellä seinäpintoja tasapainoisemmin kuin useiden kilpailijoiden vastaavan kokoluokan kaiuttimet.

Uuden 7-sukupolven mallistossa käytetään päivitettyjä C-CAM RST II elementtejä, näiden lisäksi diskantin eteen on suunniteltu uusi suuntain jonka ansiosta kaiuttimen sointitasapaino pysyy johdonmukaisempana myös kaiuttimen keskilinjan sivusta kuunneltaessa kuin aikaisemmassa mallistossa. Silver 300 7G tarjoaa soinnin josta ei puutu erottelukykyä, mutta tästä huolimatta sointi ei ajaudu kylmän viileäsävyiseksi.

Kokonaisvaltaiset kotiteatterit Monitor Audio Silver 300 7G ympärille

Voit toteuttaa kokonaisvaltaisen kotiteatterin helposti Silver 300 7G ympärille. Silver mallistosta löytyy sarjaan sopiva keskikaiutin Silver C250, mikäli edellä mainittu on liian suuri kooltaan, niin Radius 200 sarjan keskikaiutin soveltuu myös käytettäväksi Silver sarjan keskikaiuttimena.

Surroundkaiuttimena voidaan käyttää mm. Silver sarjan jalustamalleja Silver 50 7G ja Silver 100 7G, tai seinäasenteista Silver FX mallia. Mikäli nämä vaihtoehdot ovat kooltaan liian suuria, niin surroundkaiuttimen virkaa hoitamaan käy myös Radius sarjan Radius 90 ja Radius 225 mallit. Jos olet rakentamassa Dolby Atmos järjestelmää, niin kysy meiltä suosituksia mahdollisiksi kattokaiuttimiksi, voit myös hyödyntää Silver sarjan kattoheijastusta hyödyntäviä AMS mallin Atmos moduleita.

Uutta teknologiaa – äänentoiston ehdoin.

Silver 300 mallissa hyödynnetään Monitor Audion omia C-CAM elementtejä. Kyseessä on alkujaan lentokoneteollisuuden tarpeisiin kehitetty komposiittimateriaali jonka ominaisuuksia ovat erinomainen jäykkyys ja kevyt massa. Kevyt ja jäykkä elementti liikkuu nopeasti elementin kartiota ohjaavan puhekelan vaikutuksesta, ja jäykkä kartio takaa että kartion pinta pysyy stabiilina koko liikeradan sisällä. Tämän tuloksena Silver 300 kaiuttimet kykenevät napakkaan ja yllättävän dynaamiseen bassotoistoon, sekä äänitteitä läpivalaisevaan selkeyteen ja erotteluun.

Viimeistely ei ole sivuseikka

Vaikka kaiuttimien tärkeimpänä ominaisuutena pidetään niiden äänenlaatua, mutta tosiasia on, että valtaosassa tapauksia kaiuttimen ulkonäöllä on merkitystä ostopäätöstä tehtäessä. Monitor Audio Silver sarjan kaiuttimet ovat muotoilultaan varsin konservatiiviset, mutta niiden laaja pintaviimeistelyjen valikoima ja laatu tekee kaiuttimista varsin ajattomat ja helposti monenlaisiin sisustuksiin sovitettavat.

Monitor Audio Silver 300 7G lattiakaiutin | Ideaali.fi

Vuosikymmenien kokemus

Monitor Audio on valmistanut kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio on yksi palkituimmista kaiutinvalmistajista maailmassa ja tällä hetkellä Britannian suurin kotimainen kaiutinvalmistukseen erikoistunut yritys. Monitor Audion nykyinen suunnittelutiimi sisältää yli 30 osaavaa suunnittelijaa AV-tekniikan eri osa-alueilta.

Tämänkin kaiutinmallin pääset kuuntelemaan toimitiloissamme Vantaalla.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kompaktit ulkomitat tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa.

  • Kokoisekseen yllättävän dynaaminen toisto.

  • Toimii akustisesti perinteisiä lattiakaiuttimia paremmin lähellä huoneen rajapintoja kuten seiniä.

  • Kotelon viimeistelyn laatu kestää vertailun moniin premium luokan huonekaluihin.

  • Toistaa yksityiskohdat selkeästi myös hyvin pieniä äänenvoimakkuuksia käytettäessä. Elokuvien ja TV-sarjojen dialogit erottuvat selkeästi vaikka joutuisitkin kuuntelemaan pienillä voimakkuuksilla muiden perheenjäsenten mentyä jo nukkumaan.

  • Jos tilasi on hyvin suuri ja kaipaat kaiutinta joka kykenee täyttämään tällaiset tilat voimakkaalla bassotoistolla ilman subwooferia, niin suosittelemme tutustumista malliston suurimpaan Silver 500 7G malliin.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

31 – 35 000Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 200w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 4" C-CAM RST II keskiääninen, 2 x 6.5" C-CAM RST II bassoelementtiä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1000 x 185 x 332 mm (kork x lev x syv)

Paino

20 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Musta, Pähkinä, Tammi, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Silver-tuotesarja

Seitsemännen sukupolven Monitor Audio Silver-sarjassa yhdistyy tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty ulkoasu, huippuluokan äänenlaatu, sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Yli neljänkymmenenvuoden kokemus kaiutinvalmistuksesta ja intohimo korkealaatuista äänentoistoa kohtaan ovat kantavia voimia Monitor Audion kaiutinsuunnittelun takana.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Silver-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja mattavalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Silver-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot

Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

Monitor Audio Silver 300 7G lattiakaiutin | Ideaali.fi