EISA VUODEN KAIUTIN

Monitor Audio Silver 500 7G lattiakaiutin

2 800  / pari

Monitor Audio Silver 500 7G on sarjan kookkain lattiakaiutin se kykenee tuottamaan dynaamisen, ulottuvan ja äänenpainereserveiltään vakuuttavan esityksen myös isommissa tiloissa.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Silver 500 7G

Voimaa ja auktoriteettia – Monitor Audio Silver 500 7G

Monitor Audio Silver sarja on saavuttanut mainetta kaiutinsarjana joka tarjoaa optimaalisen tasapainon suorituskyvyn ja hinnan suhteen. Silver sarjan kaiuttimet eivät vielä maksa henkilöauton vertaa, mutta niiden suorituskyky kuuluu jo luokkaan joka riittää kriittisemmällekin kuuntelijalle.

Silver 500 7G on Silver malliston lippulaivamalli. Kaiuttimen kaksi 8″ C-CAM RST II elementtiä tuottavat ulottuvan ja dynaamisen bassotoiston joka riittää täyttämään suuremmatkin tilat dynaamisella ja napakalla bassotoistolla. 4″ C-CAM RST II keskiääninen hoitaa taas kuuloalueen herkimälle alueelle osuvien taajuuksien toiston puhtaasti ja käsin kosketeltavan realistisesti, korkeimpien äänien toistosta huolehtii taas 25mm C-CAM kalotti jonka eteen toteutettu suuntain takaa aukottoman akustisen sovituksen muuhun kokonaisuuteen. Tuloksena on kaiutin joka on saanut osakseen mm. EISA järjestön “vuoden kaiutin” palkinnon, sekä Hi-Fi News lehden “outstanding” maininnan.

Viimeistely ei ole sivuseikka

Vaikka kaiuttimen tärkein ominaisuus on niiden tuottama äänenlaatu, niin tosiasia on, että myös kaiuttimen ulkonäöllä on monesti suuri merkitys käytännön tilanteissa. Monitor Audion Silver sarjan tuotteiden muotoilussa ei ole mitään ihmeellistä, mutta niiden viimeistely on todella huoliteltua. Useat viimeisteluvaihtoehdot taas helpottavat kaiuttimen sisustukseen sovittamista. Monitor Audio kaiuttimet kestävät myös monia muita kaiuttimia paremmin sijoituksen lähelle seiniä äänenlaadun tästä kärsimättä. Tämä ominaisuus myös itsessään tekee niiden sijoittelusta helpompaa.

Luokkansa ehdotonta kärkeä

Silver 500 7G edustaa luokkansa ehdotonta kärkeä niin äänenlaadultaan kuin viimeistelynsä puolesta. Tästä osoituksena on lukuisten kansainvälisten julkaisujen ylistävät testiraportit. Mutta tärkeintä on kuitenkin miltä kaiutin kuulostaa juuri sinun korviisi, tule ja tutustu siis kaiuttimen suorituskykyyn toimitiloissamme. Klikkaa alla olevia kuvakkeita lukeaksesi viimeisimpiä testiraportteja kaiuttimista.

Monitor Audio Silver 500 7G lattiakaiutin | Ideaali.fi            Monitor Audio Silver 500 7G lattiakaiutin | Ideaali.fi

Monitor Audio Silver 500 7G lattiakaiutin | Ideaali.fi

Myös kotiteatteriin

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja niin voit toteuttaa kokonaisvaltaisen kotiteatterin helposti Silver 500 7G kaiuttimien ympärille. Silver mallistosta löytyy soinnillisesti pääkaiuttimien sointiin istuva keskikaiutin Silver C250, mikäli edellä mainittu on liian suuri kooltaan, niin Radius 200 malli soveltuu myös käytettäväksi Silver sarjan keskikaiuttimena.

Surroundkaiuttimena voidaan käyttää mm. Silver sarjan jalustamalleja Silver 50 7G ja Silver 100 7G, tai seinäasenteista Silver FX mallia. Mikäli nämä vaihtoehdot ovat kooltaan liian suuria, niin surroundkaiuttimen virkaa hoitamaan käy myös Radius sarjan Radius 90 ja Radius 225 mallit. Jos olet rakentamassa Dolby Atmos järjestelmää, niin voit hyödyntää Silver AMS kaiuttimia pääkaiuttimien päällä tai jos haluat optimoida järjestelmän kattoasenteisilla Atmos tehostekaiuttimilla, niin kysy meiltä suosituksia mahdollisiksi kattokaiuttimiksi.

Pitkä kokemus korkealuokkaisten kaiuttimien valmistuksesta.

Monitor Audio on valmistanut kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audion kaiuttimet ovat keränneet kymmenittäin testimenestyksiä ja “vuoden kaiutin” palkintoja niin Suomessa kuin kansainvälisessä lehdistössä. Parhaiten kaiuttimien kyvyistä pääset kärryille tulemalla ja kuuntelemalla malleja itse.

Linkki valmistajan tuotesivulle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Dynaaminen, napakka ja ulottuva bassotoisto.

  • Selkeä ja erotteleva ilman kylmän kliinistä sointisävyä.

  • Kykenee huomattaviin äänenpaineisiin.

  • Sarjaan saatavissa sovitut keski- ja surroundkaiuttimet.

  • Toistaa yksityiskohdat selkeästi myös hyvin pieniä äänenvoimakkuuksia käytettäessä. Elokuvien ja TV-sarjojen dialogit erottuvat selkeästi vaikka joutuisitkin kuuntelemaan pienillä voimakkuuksilla muiden perheenjäsenten mentyä jo nukkumaan.

  • Fyysisesti melko kookas. Tämä kaiutin ei “katoa” sisustukseen.

  • Silver 500 voi olla bassotoistoltaan turhan tuhti suurimpaan osaan kerrostaloasuntoja ja pienempiä huonetiloja. Näihin suosittelemme sarjan pienempiä kaiuttimia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

27 – 35000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 250w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 4" C-CAM RST II keskiääninen, 2 x 8" C-CAM RST II bassoelementti.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1050 x 230 x 332mm (kork x lev x syv)

Paino

22 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Musta, Pähkinä, Tammi, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.