fbpx

Monitor Audio Silver 500 lattiakaiutin

Monitor Audio Silver 500 lattiakaiutin

Alk. 2 350  / pari

Monitor Audio Silver 500 on sarjan kookkain lattiakaiutin se kykenee tuottamaan dynaamisen, ulottuvan ja äänenpainereserveiltään vakuuttavan esityksen myös isommissa tiloissa.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Silver 500

Voimaa ja auktoriteettia – Monitor Audio Silver 500

Silver 500 on Silver sarjan suurin lattiakaiutin. Kaiuttimessa hyödynnetään kahta 8″ C-CAM bassoelementtiä, jotka on aukottomasti sovitettu 4″ C-CAM keskiäänielementtiin. Korkeiden taajuuksien toistosta huolehtii 25mm C-CAM kalotti. Silver 500 on soinniltaan hyvin yleispätevä kaiutin joka toimii hienosti eri musiikkityyleistä aina elokuvien ja pelien tehosteraitoihin.

Lukuisten testimenestysten kaiutin.

Monitor Audio Silver 500 on kerännyt kansainvälisessä lehdistössä vakuuttavan määrän testimenestyksiä . Silver 500 toistossa on roppakaupalla auktoriteettia ja voimaa. Silver 500 erottelee musiikin pienet yksityiskohdat tarkasta, sortumatta kuitenkaan analyyttisen kylmään sointiin. Sopivaan elektroniikkaan yhdistettynä Silver 500 voi olla monen harrastajan lopullinen kaiutinvalinta.

Teknologiaa äänentoiston ehdoilla.

Silver 500 mallissa hyödynnetään Monitor Audion omaa tuotantoa olevia C-CAM elementtejä. Kyseessä on alkujaan lentokoneteollisuuden tarpeisiin kehitetty komposiittimateriaali jonka ominaisuuksia ovat erinomainen jäykkyys ja kevyt massa. Kevyt ja jäykkä elementti liikkuu nopeasti elementin kartiota ohjaavan puhekelan vaikutuksesta, ja jäykkä kartio takaa että kartion pinta pysyy stabiilina koko liikeradan sisällä. Tämän tuloksena Silver 500 kaiuttimet kykenevät napakkaan ja hyvin dynaamiseen bassotoistoon, sekä äänitteitä läpivalaisevaan selkeyteen ja erotteluun.

Huippuluokan viimeistely

Monitor Audion tuotteet ovat niittäneet mainetta korkealaatuisella viimeistelyllään joka kestää vertailun kilpailijoiden huomattavasti kalliimpiin malleihin. Kaiuttimien optimaalista sijoittelua helpottaa osaltaan se, että ne eivät ole sysi rumat, jolloin niitä ei tarvitse vängän väkisin pyrkiä piilottamaan kukkaruukkujen tms taakse.

Vuosikymmenien kokemus

Monitor Audio aloitti kaiutinvalmistuksen vuonna 1972. Nykyään Monitor Audio on yksi palkituimmista kaiutinvalmistajista maailmassa. Kaiuttimien korkea laatu ja valmistajan panostus asiakaspalveluun on siivittänyt Monitor Audion yhdeksi Euroopan suurimmista kaiutinvalmistajista luokassaan.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Dynaaminen, napakka ja ulottuva bassotoisto.

  • Selkeä ja erotteleva ilman kylmän kliinistä sointisävyä.

  • Kykenee huomattaviin äänenpaineisiin.

  • Sarjaan saatavissa sovitut keski- ja surroundkaiuttimet.

  • Toistaa yksityiskohdat selkeästi myös hyvin pieniä äänenvoimakkuuksia käytettäessä. Elokuvien ja TV-sarjojen dialogit erottuvat selkeästi vaikka joutuisitkin kuuntelemaan pienillä voimakkuuksilla muiden perheenjäsenten mentyä jo nukkumaan.

  • Fyysisesti melko kookas. Tämä kaiutin ei “katoa” sisustukseen.

  • Silver 500 voi olla bassotoistoltaan turhan tuhti suurimpaan osaan kerrostaloasuntoja ja pienempiä huonetiloja. Näihin suosittelemme sarjan pienempiä kaiuttimia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

30 – 35000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 250w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 4" C-CAM keskiääninen, 2 x 8" C-CAM bassoelementti.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

1050 x 230 x 329mm (kork x lev x syv)

Paino

22 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Musta, Pähkinä, Ruusupuu, Tammi, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

AudioVideo.fi – Suomi

“Silver 500 toimii hyvin monenlaisella materiaalilla. Se toistaa tasapainoisen hienosti ihmisäänen, oli siinä sitten tihkuvaa intiimiyttä tai roiskuvaa räkää, piirtää stereokuvan hyvin suureksi ja ilmavaksi pitäen solistin kuitenkin paikoillaan stereokannan keskellä ja murahtaa tarvittaessa bassoilla niin, että ikkunat heilahtavat karmeissaan.”

“Monitor Audio Silver 500 tarjoaa huomattavan paljon kaiutinta hintalappunsa vastineeksi, ei asetu hankalasti normaalielämän tielle ja on saatavilla hyvin monella pintakäsittelyllä. Vaikea keksiä oleellisia toiveita, joita Silver 500 ei täyttäisi.”

Lue testi tästä

NOVO - Kanada

“Monitor Audio Silver 500 on todellinen monitaituri. Se kykenee toistamaan äänitteiden pieniä yksityiskohtia kuulostaen samalla musikaaliselta. Tämän lisäksi se omaa todella vakuuttavan dynamiikan toistokyvyn. Se on kaiutin joka luontevasti toistaa niin kamarimusiikkia, jazzia kuin rankempaa hevi musiikkiakin.”

Lue testi tästä

Audio Visual Magazine - Brasilia

“Monitor Audio jatkaa perinteitään loistavien kaiuttimien valmistamistajana joiden hinta ei karkaa tähtitieteelliseksi.”

Lue testi tästä

Home Cinema Choice - Englanti

“.. kun olet viettänyt tovin tämän järjestelmän kanssa, et halua luopua siitä.”

“Monitor Audio kaiuttimet tarjoavat erinomaisen viimeistelyn laadun.”

“Järjestelmä kaivaa erinomaisesti äänitteiden pieniä yksityiskohtia.”

Best Buy suositus!

Hi-Fi Voice Magazin - Tsekki

“Silver 500:t soivat upeasti. Äänessä on kokoa, voimaa ja täyteläisyyttä, mutta missään vaiheessa nämä seikat eivät peitä äänitteiden pienempiä nyansseja alleen.”

“Voimme suositella Silver 500:sia vilpittömästi.”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Silver-tuotesarja

Kuudennen sukupolven Silver-sarjassa yhdistyy tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty ulkoasu, huippuluokan äänenlaatu, sekä erinomainen hinta-laatusuhde. Yli neljänkymmenenvuoden kokemus kaiutinvalmistuksesta ja intohimo korkealaatuista äänentoistoa kohtaan ovat kantavia voimia Monitor Audion kaiutinsuunnittelun takana.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Silver-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja mattavalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Silver-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot

Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.

Ideaali