TESTIMENESTYJÄ

Monitor Audio W380-IDC uppokaiutin

550  / kpl

Monitor Audio W380-IDC on korkealaatuinen 3-tie seinäuppokaiutin jossa hyödynnetään patentoitua IDC koaksiaalielementtiä joka tuottaa hyvin laajan ja tasaisen äänikentän.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio W380-IDC

Korkealaatuista äänentoistoa huomaamattomasti – Monitor Audio W380-IDC

W380-IDC tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen, erinomaisen äänenlaadun, roiskevesitiiviyden ja visuaalisesti minimalistisen ulkonäön. Kaiuttimen roiskevesitiiviys tekee siitä optimaalisen valinnan myös mm. suihku ja uima-allas tiloihin.

W380-IDC:n ääntä laajalti levittävä suuntakuvia on optimaalinen tilanteissa joissa yksittäisen kaiuttimen toivotaan kattavan mahdollisimman laaja kuuntelualue tasaisella äänikentällä. IDC elementin suunnattavuus mahdollistaa soinnin optimoinnin 18⁰ sisällä haluttuun kuuntelupisteeseen.

Suhteessa W200 mallistoon W300 mallisarjan mallit tarjoavat RST tekniikalla jäykistetyt C-CAM bassoelementit ja edelleen kehitetyt elementtien ripustukset. Tuloksena on entisestään parantunut soinnin resoluutio ja dynamiikka jonka lisäksi W300 malliston kaiuttimet kykenevät tuottamaan enemmän puhdasta äänenpainetta.

W380-IDC mallin visuaalinen ilme on pyritty pitämään mahdollisimman kevyenä. Asennuksen jälkeen kaiuttimesta jää näkyviin vain etuverkko joka voidaan maalata halutun sävyiseksi. Toisin kuin useissa kilpailijoiden malleissa kaiuttimen etuverkon ympärillä ei asennuksen jälkeen näy suurta kaulusta.

W380-IDC sisältää säädöt diskantin tasolle sekä asennuspaikan mahdollisesti aiheuttaman bassokorostuksen kompensaatiolle. Näin kaiuttimen soinnin kirkkautta ja bassotoiston voimakkuutta voidaan hienosäätää tilan akustiikan ja kaiuttimen asennuspaikan mukaan. Diskanttitoiston ja keskiäänten säätövara +3dB/0dB/-3dB ja asennuspaikan mahdollisesti aiheuttaman bassokorostuman kompensaatio voidaan kytkeä päälle tai pois päältä.

Kokonaisuutena W380-IDC tarjoaa erottelevan mutta rasittamattoman sointitasapainon jota voit hienosäätää kaiuttimissa olevien kytkimien avulla vastaamaan omia mieltymyksiäsi sekä huoneen akustisia ominaisuuksia.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Korkealaatuiset komponentit ja äänenlaatu joka riittää jo kriittisempäänkin kuunteluun.

  • Roiskevesitiivis – voidaan käyttää myös suihku ja uima-allastiloissa.

  • Visuaalisesti kevyt ratkaisu.

  • Kaiuttimen sointitasapainoa voidaan hienosäätää kaiuttimessa olevista dippikytkimistä käsin.

  • Toimintaperiaatteensa johdosta vaatii asennusreiän tekemistä rakenteisiin.

  • Sisäseinien kaapelointi voi olla jälkiasenteisena haasteellista – uudiskohteissa ja laajoissa remonttikohteissa kaapelit on helppo vetää osana rakennustoimia.

  • Hyvin voimakasta ja pohjamutiin ulottuvaa bassotoistoa kaipaavan kannattaa harkita erillisen subwooferin lisäämistä järjestelmään.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

45 – 30 000 Hz

Impedanssi

6 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

30-150w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 4" RST C-CAM keskiääninen, 1 x 8" RST C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Asennusaukon halkaisija

387mm x 234mm (kork x lev)

Asennussyvyys

98 mm

Mitat

441mm x 288mm (kork x lev)

Paino

4.1 kg

Viimeistely

Etuverkko maalattavissa, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio W380-IDC uppokaiutin | Ideaali.fi

“Kuinka hyvältä 380:t sitten kuulostivat? Olin asentanut 380:t huoneessa olevien subwoofereilla varustettujen tornikaiuttimieni viereen kun paikalla käynyt kaveri totesi hetken niitä kuunneltuaan ‘WOW nämä lattiakaiuttimet kuulostavat todella hyvältä, kenen valmistamia ne on..’

LUE TESTI TÄSTÄ.

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.