Monitor Audio CF230 uppokaiutin

425  / kpl

Monitor Audio CF230 on ultra kompakti kattouppokaiutin jonka halkaisija on vain 112mm. Yhdistettynä esim. Monitor Audio ICS-8 subwooferiin käytössäsi on soinniltaan korkealaatuinen mutta hyvin huomaamaton kokonaisuus.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 2-10 arkipäivää.

Kuvaus

Monitor Audio CF230

Pieni ja huomaamaton silmälle, vaikuttava korvalle – Monitor Audio CF230

Monitor Audio CF230 on ultra kompakti kattouppokaiutin kohteisiin joissa kaiuttimet halutaan piilottaa osaksi sisustusta mahdollisimman tehokkaasti. Kaiuttimen lopullinen halkaisija on vain 112 mm. CF230 voidaan asentaa joko samaan tasoon kattopinnan kanssa tai osittaisena pinta-asennuksena jolloin kaiuttimen elementin peittävä etuverkko jää n. 2 mm kattopinnan päälle.

Hyvin pienen kokonsa johdosta CF230 ei käytännössä toista matalia taajuuksia, tästä syystä järjestelmää tulisi täydentää erillisellä subwooferilla. Yksi potentiaalinen vaihtoehto on Monitor Audion oma ICS-8 subwoofer jonka bassotoisto johdetaan haluttuun tilaan CF230:n kanssa saman läpimitan omaavan putken kautta. Kyseinen putken läpivienti viimeistellään etuverkolla joka on identtinen CF230 kaiuttimien etuverkon kanssa. Näin tuloksena saavutetaan hyvin huomaamaton äänentoistojärjestelmä jonka soinnissa on kuitenkin mukavasti potkua.

Mukana toimitettava valkoinen eturitilä voidaan maalata halutun sävyiseksi spray maalia käyttäen.

.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Super kompaktit kaiuttimet sulautuvat tehokkaasti kattopintaan.

  • Tuottaa laaja-alaisen äänikentän.
  • Erinomainen äänenlaatu.

  • Visuaalisesti kevyt ratkaisu — optiona myös neliönmuotoinen etuverkko.

  • Toimintaperiaatteensa johdosta vaatii asennusreiän tekemistä rakenteisiin.

  • Sisäseinien kaapelointi voi olla jälkiasenteisena haasteellista – uudiskohteissa ja laajoissa remonttikohteissa kaapelit on helppo vetää osana rakennustoimia.

  • Pienen kokonsa johdosta tämä malli ei käytännössä toista matalia taajuuksia. Tästä syystä suosittelemme kaiuttimien kumppaniksi erillistä subwooferia. Kysy meiltä eri vaihtoehdoista.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

100 – 25 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

83 dB

Suositeltu vahvistinteho

30 – 120w (bassotaajuudet suodatettuna)

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 3" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Asennusaukon halkaisija

120 mm flush / 90mm retrofit

Asennussyvyys

84 mm

Mitat

Halkaisija 112 mm

Paino

0.5 kg

Viimeistely

Etuverkko maalattavissa, Valkoinen

Takuu

Elinikäinen

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.