Monitor Audio CLG160 ulkokaiutin

515  kpl

Monitor Audio CLG160 on 8 ohm tai 70/100v linjaan asennettava sateliittikaiutin ympärivuotiseen ulkokäyttöön. Kaiutin voidaan juntata maahan tai asentaa seinä yms. pintoihin erillisillä kiinnikkeillä.

Saatavuus: Tilattavissa. |Arvioitu toimitusaika: 2-10 arkipäivää.

Kuvaus

Monitor Audio CLG160

Korkealaatuinen äänentoisto puutarhaan ja puistoalueille – Monitor Audio CLG160

CLG160 on ympärivuotiseen ulkokäyttöön soveltuva sateliittikaiutin 70/100v linja-asennuksiin. CLG160 on lähtökohtaisesti suunniteltu toimimaan kokonaisuutena Monitor Audion ulkokäyttöön soveltuvien subwooferien (CLG-W12) parina.

70/100v linja mahdollistaa useiden CLG160 kaiuttimien ketjuttamisen yhdestä vahvistinkanavasta käsin. Mm. Monitor Audion omaan IA800-2C vahvistimeen voidaan kytkeä jopa 80 kpl GLC160 kaiuttimia.

Useiden kompaktien ja oikein sijoiteltujen sateliittikaiuttimien ja erillisen subwooferin yhdistelmillä voidaan luoda laajoja kuuntelualueita joiden sisällä soitetun musiikin äänenpaine pysyy tasaisena kuuntelupaikasta riippumatta. Samalla äänen vuotaminen kuuntelualueen ulkopuolelle saadaan tehokkaammin rajattua kuin perinteisillä kaiutinratkaisuilla.

Yhdessä erillisen subwooferin kanssa Monitor Audio CLG160 kaiutin kykenee tuottamaan jo varsin merkittäviä äänenpaineita.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kestää ympärivuotista käyttöä ulkona.

  • Kompaktit sateliitit on helppo “hävittää” osaksi puutarhaa.

  • Useita sateliittikaiuttimia hyödyntämällä saadaan luotua rajattuja alueita joiden sisällä äänenvoimakkuus pysyy hyvin tasaisena kuuntelupaikasta riippumatta.

  • Tasapainoinen ja rasittamaton sointi.

  • Edellyttää käytännössä erillisen subwooferin hankintaa jos järjestelmän halutaan toistavan myös bassotaajuuksia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

80 – 30 000 Hz

Herkkyys

89 dB

Suositeltu vahvistinteho

10 – 40 w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 6" MMP II basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

190 x 220 mm (halkaisija x syvyys – ilman kiinnikkeitä)

Paino

2.8 kg

Viimeistely

Ruskea

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.