Monitor Audio Platinum C250 keskikaiutin

4 750  / kpl

Monitor Audio Platinum C250 on keskikaiutin vaativimpiin kotiteatteriasennuksiin. Rasittamaton, elävä ja aito sointi, todella upea viimeistely ja useita värivaihtoehtoja.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Platinum C250

Kun teatterissasikin vain paras riittää – Monitor Audio Platinum C250

Monitor Audio Platinum C250 on fyysisesti melko kookas 3-tierakenteella toteutettu keskikaiutin vaativimpien käyttäjien kotiteattereihin.

Platinum C250 tarjoaa vielä hienosta Gold-mallistostakin miellyttävämmän, erottelevamman ja luonnollisemman toiston eikä sorru kliinisen kovasävyiseen ja elottomaan toistoon. Keskikaiuttimen kautta toistetaan jopa yli 70% elokuvien ääniraidoista, etenkin dialogi miksataan yleisesti keskikaiuttimeen ja tästä syystä keskikaiutin on perustellusti kotiteatterijärjestelmän tärkein kaiutin ja väärä paikka kompromisseille.

Monitor Audion kolmannen sukupolven MPD-diskantti kykenee toistamaan korkeat taajuudet aina 60kHz asti, RDT III -bassoelementeillä ja erittäin tukevalla kotelolla aikaansaadun basson ulottuessa 30Hz:iin. Alas ulottuva bassotoisto keskikaiuttimessakin auttaa huomattavan paljon esimerkiksi Dirac Live ART -huonekorjauksen kanssa.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi korkean äänenlaatunsa lisäksi tuotteiden erinomaisesta viimeistelystä. Platinum C250:n näyttävä ja tinkimättömästi toteutettu kotelo kertoo omaa kieltään mallisarjan yleisestä laadusta. Useat pintaviimeistelyvaihtoehdot tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa. Näkymättömillä magneeteilla varustettu etukangas kruunaa kokonaisuuden.

Toisin kuin tabletteja, tietokoneita ja kännyköitä ei Monitor Audion kaiuttimia tarvitse olla vaihtamassa joka toinen vuosi – korkealaatuinen kaiutin toistaa musiikkia korkealaatuisesti vielä vuosikymmeniä sen jälkeen kun nykyisiä mobiililaitteita löytyy enää museoista.

Monitor Audio Platinum C250 on käsittämättömän kauniisti soiva ja tinkimättömästi viimeistelty keskikaiutin referenssitason toistoa edellyttävälle harrastajalle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • 3- tie rakenne takaa tasaisemman toistovasteen myös selkeästi keskiakselin sivusta kuunneltaessa.

  • Jykevä, ulottuva ja dynaaminen bassotoisto erinomaisella erottelulla varustettuna.

  • Luonnollisen elävä ja erotteleva, mutta rasittamaton sointi.

  • Tinkimätön viimeistely ja useita pintaviimeistelyvaihtoehtoja.

  • Melko suuri fyysinen koko voi tehdä kaiuttimen sijoittelusta haastavampaa.

  • Ei mattamustaa viimeistelyvaihtoehtoa.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

30 – 60 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

150 – 600 W

Elementit

1 x MPD III -diskantti, 1 x 2.5" RDT III -keskiääninen, 2 x 6" RDT III bassoelementtiä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

225 x 630 x 326 mm

Paino

25,4 kg

Viimeistely

Ebony pianolakka, Musta pianolakka, Satiinivalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.