Monitor Audio Gold C250 keskikaiutin

/ kpl

Monitor Audio Gold C250 on referenssiluokan 3-tie keskikaiutin tilanteisiin joissa äänitteestä halutaan irti pienimmätkin yksityiskohdat. Useita viimeistelyvaihtoehtoja.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Gold C250

Tinkimättömiin kotiteattereihin – Monitor Audio Gold C250

Gold Centre 250 on fyysisesti melko kookas 3-tie rakenteella toteutettu keskikaiutin premium luokan kotiteattereihin.

Gold Centre 250 tarjoaa läpileikkauksen äänitteen pienimpiinkin yksityiskohtiin, mutta ei silti sorru kliinisen kovasävyiseen ja elottomaan toistoon. Keskikaiuttimen kautta toistetaan jopa yli 70% elokuvien ääniraidoista, etenkin dialogi miksataan yleisesti keskikaiuttimeen, tästä syystä keskikaiutin on perustellusti kotiteatterijärjestelmän tärkein kaiutin ja väärä paikka kompromisseille.

Monitor Audion MPD diskantti kykenee toistamaan korkeat taajuudet aina 50kHz asti, bassotoiston ulottuessa 40Hz:iin.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi korkean äänenlaatunsa lisäksi tuotteiden erinomaisesta viimeistelystä. Gold Centre 250:n tyylikäs ja tinkimättömästi toteutettu kotelo kertoo omaa kieltään mallisarjan yleisestä laadusta. Useat pintaviimeistelyvaihtoehdot tekevät kaiuttimen sisustukseen sovittamisesta helpompaa. Näkymättömillä magneeteilla varustettu etukangas kruunaa kokonaisuuden.

Toisin kuin tabletteja, tietokoneita ja kännyköitä ei Monitor Audion kaiuttimia tarvitse olla vaihtamassa joka toinen vuosi – korkealaatuinen kaiutin toistaa musiikkia korkealaatuisesti vielä vuosikymmeniä sen jälkeen kun nykyisiä mobiililaitteita löytyy enää museoista.

Gold Centre 250 on upeasti soiva ja tinkimättömästi viimeistelty keskikaiutin referenssitason toistoa edellyttävälle harrastajalle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • 3- tie rakenne takaa tasaisemman toistovasteen myös selkeästi keskiakselin sivusta kuunneltaessa.

  • Jykevä, ulottuva ja dynaaminen bassotoisto erinomaisella erottelulla varustettuna.

  • Mukaansatempaava ja erotteleva mutta rasittamaton sointi.

  • Tinkimätön viimeistely ja useita pintaviimeistelyvaihtoehtoja.

  • Melko suuri fyysinen koko voi tehdä kaiuttimen sijoittelusta haastavampaa.

  • Ei mattamustaa viimeistelyvaihtoehtoa.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

40 – 50 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

88 dB

Suositeltu vahvistinteho

80 – 200w

Elementit

1 x MPD diskantti, 1 x 2.5" C-CAM keskiääninen, 2 x 6.5" RDT II bassoelementtiä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

205 x 537 x 330.6 mm (kork x lev x syv)

Paino

14.5 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

Gold-tuotesarja

Viidennen sukupolven Gold sarja sai ensi-iltansa vuoden 2019 alussa. Seitsemän kaiuttimen vahvuinen mallisto sisältää tarvittavat komponentit niin perinteisen 2-kanava järjestelmän kuin kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän luomiseksi.

Kehitystyön tuloksena Gold-sarjaa on parannettu useilla osa-alueilla. Uuden sarjan basso- ja keskiäänet on päivitetty Platinum II sarjasta tutuilla RDT II-teknologiaa hyödyntävillä C-CAM kartioilla. Korkeiden äänten toistosta huolehtii MPD diskantti.

Muutosten ansiosta Gold-sarjan kaiuttimien sointi on entistä läpikuultavampi, dynaamisempi ja äänikuvaltaan jäsentyneempi sekä suurempi.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Gold-sarjan kaiuttimien pintaviimeistelyksi on tarjolla useita eri puuviiluvaihtoehtoja. Lisäksi kaiuttimet saa kiiltomustana ja kiiltovalkoisena.

Tekniset ratkaisut

Useat Gold sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion Platinum sarjan kehityksessä tehdyistä teknisistä läpimurroista ja havainnoista. Näin kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

RDT-II kartiot

RDT-II kartiot saivat ensi-iltansa Monitor Audion lippulaivamallisto Platinum II kaiuttimissa. Nyt sama teknologia on otettu käyttöön uusissa Gold sarjan kaiuttimissa. Kyseessä on komposiittimateriaali, jossa hyödynnetään C-CAM materiaalia elementin päällimmäisenä kerroksena. C-CAM pinnan taustana toimii kerros hiilikuitua ja tämän rakenteen tukirankana toimii hunajakennon muotoon toteutettu NOMEX:sta valmistettu kartio.

C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

RDT-II komposiittirakenteen ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. RDT-II kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

MPD diskantti

Korkeiden taajuuksien toistosta huolehtii Monitor Audion omaa suunnittelua oleva MPD diskanttielementti. Ääntä tuottavan C-CAM elementin pinta-ala on kahdeksan kertaa suurempi kuin perinteisen kalottidiskantin, elementin massan pysyessä silti pienempänä. Diskanttielementin nopeus ja dynamiikantoisto on tämän ansiosta omaa luokkaansa. Tuloksena on huippuluokan transienttitoisto, joka avaa uusia ulottuvuuksia musiikin pienimpiin yksityiskohtiin.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.