Monitor Audio SoundFrame 2 On-Wall

725  / kpl

Korkealaatuisen kaiuttimen ei tarvitse olla ”tylsän” näköinen laatikko. Monitor Audio SoundFrame 2 on-wall on seinäkaiutin jonka visuaalinen ilme on helposti muokattavissa aina tarpeen vaatiessa.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio SoundFrame 2 On-Wall

Korkealaatuiset kaiuttimet muunneltavalla ilmeellä – Monitor Audio SoundFrame 2 on-wall

Monitor Audio SoundFrame 2 mahdollistaa kaiuttimen visuaalisen ilmeen muuttamisen muun sisustuksen tai ihan fiiliksen pohjalta. Kaiuttimen etukangas on helposti irrotettavissa ja vaihdettavissa uuteen. Samoin kaiuttimen etukangasta kiertävä kehys on helppo ja nopea vaihtaa tarpeen vaatiessa. Voit halutessasi optiona valita myös etukankaan joka kiertää kehyksen yli, jolloin kehys ei jää ollenkaan näkyviin.

Kaiuttimen etukankaaseen voidaan painaa mikä tahansa digitaalisena tiedostona saatavissa oleva kuva, voit toimittaa myös omaa kuvamateriaalia etukankaan kuva-aiheeksi.

Mikäli sinulla ei ole omaa kuvamateriaalia jota haluaisit hyödyntää, niin Monitor Audio tarjoaa kattavan valikoiman valmiita kaiuttimien mittoihin sovitettuja kuvia joiden lisäksi voit tutustua vaikka www.istockphoto.com kuvapalvelun laajaan valikoimaan. Etukankaat voidaan toki toteuttaa myös yksivärisinä. Kaiuttimien mukana toimitetaan vakiona kaiuttimen kotelon värinen etukangas.

Ei vain koriste.

Vaikka SoundFrame tuotteet mahdollistavatkin monenlaisten visuaalisten ilmeiden luomisen on kyse kuitenkin lähtökohtaisesti korkealuokkaisesta kaiuttimesta joka soveltuu käytettäväksi niin julkisissa kohteissa kuten ravintoloissa, hotellien aulatiloissa yms, kuin perinteisissä kodeissa.

SoundFrame kaiuttimien pohjalle voit helposti luoda näyttävän ja korkealaatuisen äänentoistojärjestelmän on sitten kyse monikanavaisesta kotiteatterijärjestelmästä tai ihan perinteisestä 2-kanava järjestelmästä.

SoundFrame 1 & 2 ovat käytännössä identtisiä kaiuttimia. Kaiuttimien erottavana tekijänä on ainoastaan kotelon muoto. SoundFrame 3 on malliston pienin malli joka soveltuu loistavasti pienempien tilojen pääkaiuttimeksi tai surroundkaiuttimeksi kotiteatterijärjestelmissä.

Monitor Audio SoundFrame 1 on kaiutin joka tarjoaa korkealaatuisen äänenlaadun ja luokkansa monipuolisimman visuaalisen muunneltavuuden kohtuulliseen hintaan.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Huippuluokan viimeistely ja luokkansa muunneltavin visuaalinen ilme.

  • Ei vain koriste, vaan aidosti hyvin soiva kaiutin.

  • Soveltuu vain seinäsijoitukseen.

  • Melko alhainen herkkyys. Suositeltava vahvistinteho alk 50w.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

55 – 35 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

86 dB

Suositeltu vahvistinteho

35 – 120 w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 1 x 4" C-CAM keskiääninen, 1 x 6.5 bassoelementti.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

790 x 240 x 87.5 mm (kork x lev x syv)

Paino

7.1 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, kiiltovalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio SoundFrame 2 On-Wall | Ideaali.fi

AudioVideo.fi – Suomi

“Jos kotisi kaipaa hyvää ääntä musiikilla ja ehkä elokuvillakin, Monitor Audio SoundFrame SF1 ja SF2 ovat varsin mainio ratkaisu. Vain 8,5 senttiä syvät kaiuttimet asentuvat ääriyksinkertaisesti kahden ruuvin varaan aivan seinää vasten.”

“Varsinaisia harrastajia varmasti kuumottaa kysymys, miten hyvä se on verrattuna saman hintaluokan tavallisiin kaiuttimiin? No, vastaus on itseasiassa hyvin yksinkertainen – aivan yhtä hyvä. Paitsi, että yhtä tuhtia ja ulottuvaa bassopäätä harvoin löytää saman hintaluokan jalusta- tai edes lattiamalleista.”

“Suoraan sanottuna, minua häiritsi SoundFramessa vain yksi asia. Se, että minulla ei ole sopivaa tilaa, joihin olisin voinut rakentaa niistä hienon “näkymättömän” leffahuoneen.”

Lue testi

Monitor Audio SoundFrame 2 On-Wall | Ideaali.fi

Trusted Reviews - USA

“SoundFrame kaiuttimien vertaaminen useimpiin muihin pienellä syvyydellä varustettuihin seinäkaiuttimiin on melko turhaa – nämä pahat pojat asettavat monet lattiakaiuttimet häpeään. Niiden äänenlaatu on sensaatiomaisen hyvä..”

“Kyseessä on todellinen voittaja tuote, parempi kuin aikaisemmin testaamamme Kef T205 järjestelmä.”

“Monitor Audion SoundFrame sarjan tuotteissa ei ole kyse vain innovaatioista ja tyylistä vaan myös loistavasta suorituskyvystä joka asettaa monet täyskokoiset perinteiset kaiuttimet häpeään.”

Lue testi

Monitor Audio SoundFrame 2 On-Wall | Ideaali.fi

What Hi-Fi? - Englanti

“Kaiuttimet yllättävät bassotoistonsa ulottuvuudella ja sävykkyydellä. Samanaikaisesti kaiuttimen hyödyntämä nerokas elementti asettelu takaa erinomaisen äänikuvan muodostumisen vaikka kaiuttimet sijaitsisivatkin istumapaikkaa korkeammalla.”

“Emme näe mitään syytä miksi SoundFrame1 ei olisi hyvä valinta.”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

SoundFrame-tuotesarja

Monitor Audio SoundFrame on kolme mallia sisältävä seinäkaiutinmallisto. Kustakin SoundFrame-mallista on olemassa pinta ja uppoasennukseen soveltuva malli.

SoundFrame-kaiuttimien helposti muunneltava ilme tekee kaiuttimesta saumattomasti sisustukseen istutettavan komponentin. Lisäksi kaiuttimen sijoitus seinälle vapauttaa lattiatilaa muuhun käyttöön.

SoundFrame-mallit muodostavat laajan ja yhtenäisen äänikentän, joten julkisissa kohteissa jo muutamalla kaiuttimella saadaan hyvin tasainen ja tilan kattava toisto.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty
Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä. Pienimmätkin yksityiskohdat otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

SoundFrame-kaiuttimien pintaviimeistelyinä on tarjolla valkoinen, musta ja pohjamaalattu versio.

Tekniset ratkaisut
Useat SoundFrame-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Näin kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot
Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia
RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

IDC
Nerokas IDC-koaksiaalielementti on käänteinen 4” kartio, jonka keskellä sijaitsee 25mm C-CAM diskanttielementti. IDC-elementin keilaa voidaan suunnata 18 astetta haluttuun suuntaan, jonka avulla saadaan parempi stereokuva kuuntelupisteessä.

Useat perinteiset seinäkaiuttimet eivät mahdollista elementtien erillistä suuntaamista. Tällöin stereokuva jää monesti puutteelliseksi kuuntelupisteessä.

IDC-elementillä saadaan myös hyvin laaja ja tasainen äänikenttä. Myös kaiuttimien keskipisteestä sivussa istuvat pääsevät siis nauttimaan korkealaatuisesta toistosta.