Monitor Audio Apex A40 keskikaiutin

975  / kpl

Monitor Audio Apex A40 on huippuluokan kompakti seinä / keski / jalustakaiutin. Tämä kaiutin on mm. kotimaisen Hifimaailma julkaisun teettämän kattavan ryhmätestin voittaja.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Apex A40

Hifimaailma lehden ryhmätestin voittaja kaiutin, niin tasolle kuin seinälle – Monitor Audio Apex A40

Apex A40 on mallisarjan kahdesta passiivikaiuttimesta suurempi. Kaiuttimen mukana tulevalla kiinnikkeellä kaiutin voidaan tarpeen mukaan kiinnittää myös seinälle. Kiinnike mahdollistaa myös kaiuttimen suuntaamisen niin pysty kuin vaaka-akselilla. Kompaktista koostaan huolimatta Apex A40 tarjoaa dynaamisen ja kokoluokassaan yllättävän alhaalta kouraisevan bassotoiston. Kaiuttimen erotteleva mutta silti rasittamaton toisto tekee Apex A40:stä erinomaisen yleispätevän toistimen, joka soveltuu niin elokuvien ääniraitojen kuin musiikin toistoon. Apex A40 soveltuu käytettäväksi sellaisenaan tai vaikka Apex A10:n kanssa järjestelmän keskikaiuttimena.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi korkean äänenlaatunsa lisäksi tuotteiden erinomaisesta viimeistelystä ja rakenteen laadusta. Apex A40:n tyylikäs ja tinkimättömästi toteutettu kotelo kertoo jo itsessään valmistajan asenteesta ja omistautumisesta. Näkymättömillä magneeteilla varustettu etukangas kruunaa kokonaisuuden.

Myös kotiteattereihin.

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja voit luoda Apex A40 mallin ympärille kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän. Apex kaiuttimia myydään kappaleittain joten halutessasi voit toteuttaa koko järjestelmän Apex A40 kaiuttimilla tai yhdistellä Apex A40 ja Apex A10 malleja tarpeen mukaan. Kaiuttimien sointi on sovitettu toisiinsa joten yhdisteleminen on helppoa. Halutessasi ulottuvuutta ja voimaa bassotoistoon voit lisätä järjestelmään jonkin tarjoamistamme subwoofereista.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Huippuluokan viimeistelyn & rakenteen laatu.

  • Erotteleva mutta rasittamaton sointi.

  • Luokkansa johtava äänenlaatu.

  • Suuntauksen mahdollistava seinäkiinnike.

  • Melko alhainen herkkyys. Suositeltava vahvistinteho min. 50w.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

50 – 35000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

50 – 150w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 5,25" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2 1/2-tie

Mitat

610 x 140 x 100 mm (kork x lev x syv)

Paino

6.9 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Kiiltovalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Apex A40 keskikaiutin | Ideaali.fi

Hifimaailma - Suomi

“Kokonaisuutena Monitor Audio Apex 40 on tämän testin paras seinäkaiutin..”

“Selkeä ja erotteleva toistobalanssi ei liioittele mitään osa-aluetta. Diskantissa on juuri sopivasti eloa peltien säkenöintiin, ja yläpään sävyt toistuvat kauniisti… Hyvä kokonaisuus.”

Monitor Audio Apex A40 keskikaiutin | Ideaali.fi

Trusted Reviews - USA

“Olemme viimeaikoina kuunnelleet useita eri satelliittikaiutinsarjoja, verrattuna näihin Apex on aivan omassa luokassaan. Järjestelmän hinnasta johtuen tätä voidaan pitää odotettavana, mutta silti emme olleet valmistautuneet siihen kuinka hyvältä Apex sarja todella kuulosti.”

“..ällistyttävän nopea ja erotteleva sointi.”

“Kaiuttimet toistavat ääniraitojen pienimmätkin yksityiskohdat joita et mahdollisesti ole koskaan ennen kuullut..”

“Apex järjestelmä toimii yhtä hienosti niin musiikilla kuin elokuvilla, vokaalit toistuvat elävästi ilman värittymiä.”

“Apex järjestelmä on tyylikkäiden ja kompaktien kaiutinjärjestelmien Graalin malja.. järjestelmä joka kykenee huippuluokan toistoon valloittamatta suurta osaa huoneesi pinta-alasta.”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

Apex-tuotesarja

Monitor Audio Apex-sarjan kehitystyön lähtökohtana on ollut ajatus kompaktista kaiutinsarjasta, jolla olisi huippuluokan äänenlaatu, kokoluokkaansa uhmaava toiston dynamiikka ja ulottuvuus sekä tinkimätön rakenne. Useat ”luokkansa paras”-voitot lehdistössä todistavat – Tässä on onnistuttu.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä. Apex sarjan satelliittikaiuttimet on toteutettu alumiiniseen akustisesti kuolleeseen koteloon. Näin koteloresonanssit eivät pääse aiheuttamaan toistoon vääristymiä. Viimeistelyinä on tarjolla kiiltovalkoinen ja kiiltomusta.

Tekniset ratkaisut

Useat Apex-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien, Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

Monitoimijalusta

Apex satelliittikaiuttimien mukana toimitettava jalusta hakee monikäyttöisyydessään vertaistaan. Jos tavoitteena on mahdollisimman yksinkertainen ilme, kaiutin voidaan asentaa tasolle ilman jalustaa pystyyn tai kyljelleen.

Jalustan avulla kaiuttimen voi asentaa tasolle (Apex A10), seinälle tai kattoon. Se mahdollistaa kaiuttimen suuntaamisen niin pysty kuin vaaka-akselilla. Lisäksi jalustan käyttäminen tasoasennuksissa vähentää kaiuttimen ja tason välisiä resonansseja sekä heijastumia, johtaen puhtaampaan toistoon.

C-CAM kartiot

Monitor Audio hyödyntää kaiuttimiensa elementeissä C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.