Cabasse Baltic 5 On-base -kaiutin

3 990  / kpl

Cabasse Baltic 5 on highend-kaiutin, jonka ulkonäkö ihastuttaa ja pysäyttää. Perustana on maailman ainoa kolmetie-koaksiaalielementti, jolla saadaan erittäin suuri ja ilmava äänikuva ja superlaaja kuuntelualue.

Poista

Kuvaus

Cabasse Baltic 5 On-base -kaiutin

Cabasse Baltic 5 On-base, highend-laatu ja hitech-rakenne elegantissa pakkauksessa

Cabasse Baltic 5 on maailman ainoa kolmitierakenteinen yhdestä pisteestä säteilevä koaksiaalikaiutin. Rakenteen etuina ovat valtavan suuri kuuntelukulma ilman äänenlaadun heikkenemistä, erinomaisen yhtenäinen ja aito stereokuva eikä vähimpänä upean uniikki ulkonäkö. Satiinimustana ja satiinivalkoisena saatavaa ranskalaista highend-kaiutinta on sekä omalle jalustalleen asetettava Baltic 5 On-stand että tasoilla ja seinällä toimiva Baltic 5 On-base. On-base-mallin magneettijalusta mahdollistaa kaiuttimien vaivattoman kääntämisen ja kiinnitys seinään hoituu helposti vain yhdellä ruuvilla.

Kolmiteinen koaksiaalinen TCA-kaiutinelementti

Viidennen sukupolven Baltic-kaiuttimessa haluttiin pitää 27-senttinen ulkohalkaisija ennallaan ja kuitenkin parantaa suorituskykyä entisestään. Tämä vaati suunnitteluosastolta täysin uuden koaksiaalisen kolmetiekaiutinelementin tekemistä. Tuloksena on ultrakevyestä aramidkuidusta Cabassen valmistamat basso- ja keskiäänielementtien säteilevät pinnat. Kartioitahan näissä ei ole vaan keskiäänielementti jatkaa diskantin ympäriltä kaiuttimen muotona olevan pallon kehää ja bassoelementti vastaavasti keskiäänisen ympäriltä. Tällä estetään ääntä sotkevat kotelodiffraktiot erittäin tehokkaasti.

Yhden pisteen ympärille kaartuvat keskiääni- ja bassosäteilijät saadaan näin pinta-alaltaan mahdollisimman suuriksi ilman, että ne kasvattavat kaiuttimen kokoa yhtään. Lisäksi kaiuttimen säteilykuvio ei ole taajuudesta riippuva vaan äänensävy pysyy tasapainoisena erittäin laajalla alueella.

Kaiutinelementtien jäykkyyden lisääntyminen ilman massan lisääntymistä tarkoittaa, että magneetteina voidaan käyttää tehokkaita neodyymimalleja ja kaiuttimen niin herkkyys kuin tehonkestokin ovat parantuneet eli tarvittaessa Baltic 5:stä saadaan huomattavan paljon puhdasta ääntä. Keskiääni ja bassosäteilijät tehdään Cabassella yhtä aikaa automatisoidulla tuotantolinjalla, mikä takaa niin korkean laadun kuin myös minimaaliset yksilöerot.

HDSE-suotimet

Cabasse käyttää kaiuttomassa huoneessa mittausjärjestelyä, joka huomioi sekä suoraan eteenpäin lähtevän äänen että sivuille ja taaksepäinkin lähtevän äänen. Näin suunnittelussa voidaan ottaa huomioon kaiuttimen kokonaisäänisäteily ja tasapainottaa äänensävy niin, että kaiutin kuulostaa miellyttävältä ja luonnolliselta normaaleissa kotioloissa. Koaksiaalirakenne auttaa pitämään kuuntelualueen todella laajana, käytännössä 360 asteisena. Cabasse HDSE eli Homogeneous Distribution of the Sonic Energy on juuri sitä, että äänensävy pysyy lähes identtisenä joka suuntaan. Ja kun suoraan lähtevä ääni ja huoneen pinnoista tulevat heijastukset ovat äänensävyllisesti samanlaisia, äänikenttä on yhtenäinen, vakaa ja valtavan suuri.

Muista subwoofer!

Baltic 5 on suunniteltu käytettäväksi subwooferin kanssa. Stereojärjestelmässä selkein seuralainen on valmistajan oma Cabasse Pearl Sub, jossa jakosuotimet ja vahvistimet pääkaiutinparillekin, huonekorjain, monihuonetuki ja kaikki oleelliset streamausmahdollisuudet. Vaihtoehtona on käyttää jakosuotimella varustettua vahvistinta ja kytkeä siihen haluttu määrä Cabassen pallomalleja sekä sopiva subwoofer.

Katso lisätietoja valmistajan sivuilta klikkaamalla tästä.

Cabasse Baltic 5 On-base -kaiutin | Ideaali.fi

Cabasse kaiuttimiin on saatavissa myös tyylikäs lattiajalusta, sekä seinäkiinnike.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Upea highend-kaiutin ja järeä subwoofer yhdessä paketissa.

  • Erinomainen viimeistely ja hämmentävän hieno äänenlaatu.

  • Vain 22cm halkaisijaltaan.

  • Jos pidät MDF-laatikoista, tämä ei sitten ole sitä.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Cabasse

Taajuusalue

75 – 25 000 Hz

Tehonkesto

250 W jatkuvaa, 1 210 W hetkellistä.

Sisääntulot

Kaiutinliitäntä

Elementit

25 mm diskantti, 100 mm keskiäänielementti ja 200 mm bassoelementti kaikki samankeskeisinä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

Halkaisija 273 mm

Paino

6,5 kg

Viimeistely

Musta, Valkoinen

Takuu

2 vuotta