MK Sound MP950 seinä/jalustakaiutin

995  / kpl

MK Sound MP950 on referenssiluokan kaiutinmalli vaativalle kuuntelijalle valmistajalta jonka tuotteisiin luottavat johtavat Hollywood elokuvastudiot.

Poista

Kuvaus

MK Sound MP950 THX Select 2

Elokuvastudioiden luottotoimittajan kompakti monitorikaiutin – MK Sound MP950

MP950 THX on on huippuluokan kaiutinratkaisu harrastajalle joka hakee erittäin dynaamista, neutraalia ja erottelevaa toistoa ilman kliinisen rasittavaa sointisävyä. Useat 950 mallin teknisistä ratkaisuista on johdettu valmistajan palkitusta ja Hollywood studioiden laajasti käyttämästä S150-sarjan kaiuttimesta. MP950 THX on soinnillaan vakuuttanut useat kansainvälisen lehdistön testaajat, jonka seurauksena järjestelmälle on annettu useita ostosuosituksia.

Tämän kaiuttimen parissa pitkätkin kuuntelutuokiot sujuvat mukavasti ilman kuunteluväsymystä. Lisäksi kaiutin toimii erinomaisesti myös lähellä rajapintoja, eli kaiuttimen sijoittaminen lähelle seinää ei aiheuta yhtä pahoja vääristymiä toistoon kuin useiden kilpailijoiden malleissa.

Harvinaisen tasapainoiseen ja tarvittaessa hyvinkin voimakkaaseen toistoon kykenevä kaiutin on tulosta vuosikymmenien kokemuksesta: M&K Soundin suunnittelufilosofiassa jätetään syrjään mystiset, koristeelliset aspektit ja keskitytään tärkeimpään – itse ääneen.

Elementti- ja jakosuodinkomponenttien valinta suoritetaan siten, että kokonaisuus saadaan toimimaan mahdollisimman pienillä vaihesiirroilla. Esimerkiksi diskantti- ja bassoelementtien välillä ilmenee monessa kilpailevassa tuotteessa harmillista vaihe-eroa, viivettä näiden kahden elementin tuottamien äänten välillä. Tämän tapahtuessa usein korvamme kannalta herkimmällä taajuusalueella, syntyy toistoon oleellisia virheitä. MK Soundin tuotteissa tämä ongelma on saatu monikymmenvuotisen tutkimustyön ansiosta minimoitua uskomattoman hienosti. Lisäksi juuri elokuvissa vaadittavaan laajamittaiseen dynamiikan toistokykyyn on kiinnitetty erityistä huomiota, joten voit olla varma elokuvateatterielämyksen toteutumisesta kotonasi, jopa suurilla äänenvoimakkuuksilla ilman tunnelmaa pilaavaa kompressiota ja säröä.

MK Sound MP950 seinä/jalustakaiutin | Ideaali.fi

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Optimoitu toimimaan suoraan seinäpintaan asennettuna.

  • Erotteleva mutta rasittamaton sointi.

  • Erinomainen dynamiikan toistokyky.

  • Erinomainen hinta-laatusuhde.

  • Tarvitsee subwooferin toistamaan matalimmat taajuudet.

Lisätiedot

Tuotemerkki

MK Sound

Taajuusalue

80 – 20 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

90 dB

Suositeltu vahvistinteho

25 – 400 w

Elementit

1 x 1" tekstiilikalotti diskantti, 2 x 5.25" basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

500 x 175 x 100 mm (kork x lev x syv)

Paino

6.6 kg

Viimeistely

Musta, Valkoinen

Takuu

3 vuotta

MK Sound MP950 seinä/jalustakaiutin | Ideaali.fi

What Hi-Fi? - Englanti

“Mukaansatempaava, poikkeuksellisen nopealla, dynaamisella ja iskevällä soinnilla varustettu kokonaisuus.”

“Ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen järjestelmä.”

“Poikkeuksellisen kyvykäs järjestelmä. Pääkaiuttimet ovat riittävän kompaktit sulautuakseen visuaalisesti monenlaisiin ympäristöihin, mutta soinnillisesti tämä järjestelmä on kaikkea muuta kuin pieni tai vaatimaton.”

Lue testi

MK Sound MP950 seinä/jalustakaiutin | Ideaali.fi

L.A. Audio File - USA

“Vietettyäni useita kuukausia MK Sound 950-järjestelmän kanssa voin helposti suositella järjestelmää henkilöille jotka hakevat voimakasäänistä monikanavajärjestelmää niin musiikin kuin elokuvien ääniraitojen toistoon. MkSound 950 järjestelmän äänenlaatu on vähintäänkin vakuuttava.”

“Naisvokalistit, kuten Bonnie Raitt albumillaan Road Tested DTS 5.1, osoittivat kuinka hyvin tämä kaiutinjärjestelmä kykeni toistamaan musiikkia suurillakin äänenvoimakkuuksilla aiheuttamatta kuunteluväsymystä ja pysyen samalla toistosävyltään kontrollissa.”

Lue testi

MK Sound MP950 seinä/jalustakaiutin | Ideaali.fi

Secrets of Home Theater and High Fidelity - USA

“Tämän testin valmiiksi saattaminen otti enemmän aikaa kuin useimpien testien johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, että en halunnut luopua MK Sound 950 -sarjan kaiuttimista. Niitä kuvaavat kaikki ne seikat, jotka tekevät MK Sound -kaiuttimista niin suosittuja studioissa: jäsentynyt ja tarkka äänikuva, nopea transienttien toisto sekä avoin ja laaja äänikuva. Kaikki tämä yllättävän kohtuulliseen hintaan, ottaen huomioon 950:n suorituskyvyn. Ehdottomasti suosituksen arvoinen kaiutinsarja.”

“Aloitettuani stereokuuntelun huomasin välittömästi kaksi asiaa liittyen 950-kaiuttimiin. Ensinnäkin ne luovat todella yhtenäisen äänikuvan. Tästä johtuen kävin useita kertoja tarkistamassa, että keskikaiutimesta ei todella kuulunut mitään. Toiseksi MK Sound 950 -pari loi paljon suuremman äänikuvan kuin lähtökohtaisesti odottaisi näin kompakteilta kaiuttimilta.”

Lue testi

MK Sound MP950 seinä/jalustakaiutin | Ideaali.fi

Sound & Vision - USA

“Kaiuttimet loivat leveän äänikuvan, jossa yksittäiset elementit erottuivat omikseen laserin tarkkuudella, tämän lisäksi äänikuva pysyi johdonmukaisesti kasassa riippumatta siitä, istuinko aivan sohvani keskellä vai keskipisteen oikealla tai vasemmalla puolella. Äänensävy pysyi stabiilina myös kuuntelukorkeudesta riippumatta.”

“Järjestelmän soinnissa on jotain sanoinkuvaamatonta keveyttä ja avoimuutta jota on vaikea sanoin kuvailla. Voin ymmärtää miksi elokuvien äänisuunnittelijat käyttävät MK Sound -kaiuttimia studioissaan – näiden kaiuttimien soinnissa on sellaista eloa ja energiaa, joka tekee koko järjestelmän kuuntelemisesta hyvin miellyttävää.”

“On vaikea löytää riittävästi superlatiiveja kuvailemaan MK Soundin 950THX -järjestelmää. Yksinkertaisesti sanottuna kenen tahansa henkilön, joka suhtautuu vakavasti kotiteatterijärjestelmien äänenlaatuun tulisi vakavasti harkita tätä järjestelmää.”

“Tulos: 5/5 tähteä suorituskyvystä”

Lue testi

MK Sound MP950 seinä/jalustakaiutin | Ideaali.fi

MK Sound

Jo yli 40v ajan MK Sound on valmistanut referenssitason kaiuttimia musiikki- ja elokuvateollisuuden käyttöön. Sittemmin MK Sound tuotteet ovat löytäneet tiensä myös yhä useampien Hi-Fi ja kotiteatteriharrastajien laitteistoihin. Kuluttaja-asiakkaiden kiinnostuksen kasvun myötä MK Sound on julkaissut uusia paremmin perinteisiin kotien huonetiloihin visuaalisesti istuvia kaiutinmalleja joiden suorituskyvyssä ei kuitenkaan ole tingitty.

Lukuisat Hollywoodin elokuvastudiot, sekä musiikkistudiot ympäri maailman käyttävät MK Sound kaiuttimia, niiden poikkeuksellisen selkeän, dynaamisen ja luonnonmukaisen soinnin takia. MK Sound kaiuttimilla toteutat kotiisi huippuluokan kotiteatteri- ja musiikkijärjestelmät, jotka eivät vie runsaasti tilaa, soivat upeasti ja ovat kohtuuhintaisia. Jos haluat kokea elokuvien ja TV-sarjojen ääniraidat mahdollisimman autenttisesti, ohjaajan tarkoittamalla tavalla, teet itsellesi kathunpalveluksen jos et tutustu MK Sound tuotteisiin ennen ostopäätöstä.

MKSound tuotteisiin luottavat mm. sellaiset elokuvateollisuuden jättiläiset kuin:

20th Century Fox
Sony Pictures
Warner Brothers
Lucasfilm
Universal Pictures
Walt Disney
HBO
Paramount

Elokuvatuotannot ovat yksi haastavimmista ympäristöistä kaiuttimia ajateltaessa. Elokuvat ja TV-sarjat sisältävät musiikkia, puhetta, luonnon ääniä, sekä keinotekoisia tehosteita, joiden keskinäiset suhteet luovat elokuviin ja TV-sarjoihin tarinan kannalta tärkeän latauksen. Parhaillaan satoja miljoonia euroja maksavissa elokuvatuotannoissa ei ole varaa virheisiin. Samat kaiuttimet, joita useat Hollywood-studiot ovat hankkineet näiden valtavien tuotantojen toteuttamiseen, voit hankkia nyt omaan järjestelmääsi yllättävän kohtuullisin kustannuksin.

 

Kuule enemmän, kuule tarkemmin – myös pienillä äänenvoimakkuuksilla

Toisin kuin huippuammattilaisten studioissa, kodeissa tilan akustiikka, kaiutin sijoittelu ja käytettävät äänenvoimakkuudet ovat monesti riippuvaisia itse asunnon, sekä muiden perheenjäsenten asettamista rajoitteista ja toiveista. Kaiutinsijoitteluun vaikuttaa suuresti mm. kulkuväylien ja ikkunoiden paikat, ja kuunteluvoimakkuuksiin muiden perheenjäsenien toiveet ja mahdolliset seinänaapurit.

MK Sound kaiuttimet sisältävät useita teknisiä ratkaisuja jotka auttavat sinua nauttimaan korkealaatuisesta äänentoistosta myös pienemmillä äänenvoimakkuuksilla, sekä tiloissa joiden akustiset ominaisuudet eivät vastaa huippuluokan studioita.

Siirtyessäsi käyttämään MK Sound kaiuttimia, saatat yllättyä kuinka paljon ennen kuulumattomia pieniä yksityiskohtia tutut äänitteesi sisältävätkään. Toisin kuin monet kilpailijoiden kaiuttimet joiden toisto “aukeaa” kunnolla vasta lujempaa soitettaessa, MK Sound kaiuttimet toistavat äänitteiden pieniä yksityiskohtia selkeästi jo matalilla äänenvoimakkuuksilla. Tästä ominaisuudesta on hyötyä mm. televisiota iltaisin katseltaessa, jolloin perheen muut jäsenet saattavat olla jo nukkumassa. Harva myöskään uskoo, kuinka paljon puhdasta äänenpainetta MK Sound kaiuttimet kykenevät tarvittaessa tuottamaan, kompakteista mitoistaan huolimatta.

MK Sound kaiuttimien jakosuotimen ja elementtien toiminta on optimoitu tuottamaan suuri ja vakaa äänikenttä laajalle kuuntelualueelle, jolloin useampi perheenjäsen voi nauttia korkealaatuisesta toistosta samanaikaisesti. MK Sound kaiuttimet toimivat myös keskimääräistä paremmin hiukan kaikuisemmissakin tiloissa, joka on seurausta kaiuttimien hallitusta suuntaavuudesta ja johdonmukaisesta taajuuskäyttäytymisestä myös kaiuttimen keskilinjan sivuilla.

 

Kompaktit kaiuttimet – suuri ääni

MK Sound valikoimista et löydä suurikokoisia lattiakaiuttimia. Itse asiassa MK Sound sai alkunsa vuonna 1976, kun MK Sound julkaisi maailman ensimmäisen kompakteihin sateliittikaiuttimiin ja erilliseen subwooferiin pohjautuvan kaiutinjärjestelmän, joka lanseerattiin markkinoille David & Goliath nimikkeellä.

Seuraavana vuonna MK Sound julkaisi maailman ensimmäisen sisäisellä vahvistimella ja ohjauselektroniikalla varustetun subwooferin, tästä alkoi uusi aikakausi, joka muutti perinteisiä ajatusmalleja joissa järjestelmät olivat pohjautuneet “ruumisarkun” kokoisiin kaiuttimiin. MK Soundin pienten pääkaiuttimien ja erillisen matalia taajuuksia toistavan subwooferin yhdistäminen mahdollisti korkealuokkaisen ja suuriin äänenpaineisiin kykenevien järjestelmän toteuttamisen sisustus ystävällisellä ja tilankäytön kannalta tehokkaalla tavalla. Tämä uusi lähestymistapa alkoi nopeasti saada jalansijaa, niin studioissa kuin kodeissa.

 

MKSound - ammattilaisten valinta jo yli 40v ajan.

MKSound kaiuttimilla on miksattu sadoittain elokuvia joihin lukeutuu myös lukuisia äänimaailmastaan Oscar palkittuja teoksia. Tämän lisäksi lukuisat menestyneet TV-sarjat, konserttitaltioinnit ja musiikkialbumit on miksattu MKSound kaiuttimin.  Joka päivä äänitysstudiossa tehdään satoja ratkaisuja pohjautuen MKSound kaiuttimien sointiin.

Samat tuotteet jotka toimivat alansa huippujen työkaluina äänitysstudioissa, ovat kauttamme myös kuluttajien saatavilla. MKSound tarjoaa kattavan valikoiman huippuluokan kaiuttimia eri koko ja hintapisteissä.

Kaikki MKSound tuotteet on kehitetty toimimaan niin 2-kanava kuin kotiteatterijärjestelmissä.

Tutustu valikoimaamme tästä.