Monitor Audio Apex A10 jalustakaiutin

600  / kpl

Monitor Audio Apex A10 on huippuluokan sateliitti/jalustakaiutin. Apex A10 asettaa uuden referenssin äänenlaadulle kompaktien sateliittikaiuttimien luokassa.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Apex A10

Palkittua suorituskykyä kompaktissa kotelossa – Monitor Audio Apex A10

Apex A10 on mallisarjan pienin kaiutin. Kaiuttimen mukana tulevalla jalustalla kaiutin voidaan tarpeen mukaan kiinnittää myös seinälle tai kattoon. Jalusta mahdollistaa myös kaiuttimen suuntaamisen niin pysty kuin vaaka-akselilla. Mikäli et pidä jalustan ilmeestä voit myös kokonaan irrottaa sen ja asentaa kaiuttimen tasolle tai hyllyyn sellaisenaan – tällöin tosin suosittelemme kaiuttimen alle asennettavan pieniä kumitassuja. Kompaktista koostaan huolimatta Apex A10 tarjoaa dynaamisen ja kokoluokassaan yllättävän kokonaisvaltaisen bassotoiston. Kaiuttimen erotteleva mutta silti rasittamaton toisto tekee Apex A10:stä erinomaisen yleispätevän toistimen, niin elokuvien ääniraitojen kuin musiikin toistoon.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi korkean äänenlaatunsa lisäksi tuotteiden erinomaisesta viimeistelystä. Apex A10:n tyylikäs ja tinkimättömästi toteutettu kotelo huokuu laatua. Näkymättömillä magneeteilla varustettu etukangas kruunaa kokonaisuuden. Optiona saatavilla lattiajalustoilla saat kaiuttimet optimaaliselle kuuntelukorkeudelle.

Myös kotiteattereihin.

Mikäli olet kotiteatteriharrastaja voit luoda Apex A10 mallin ympärille kokonaisvaltaisen kotiteatterijärjestelmän. Apex kaiuttimia myydään kappaleittain, joten halutessasi voit toteuttaa koko järjestelmän Apex A10 kaiuttimin. Apex on myös oiva valinta erilaisten Atmos järjestelmien kattokaiuttimeksi.  Halutessasi ulottuvuutta ja voimaa bassotoistoon voit lisätä järjestelmään jonkin tarjoamistamme subwoofereista. Apex A10 on hienosti soiva ja tinkimättömästi viimeistelty kompakti kaiutin vaativalle harrastajalle.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Huippuluokan viimeistelyn & rakenteen laatu.

  • Erotteleva mutta rasittamaton sointi.

  • Luokkansa johtava äänenlaatu.

  • Mukana toimitettava jalusta mahdollistaa monipuoliset asennusmahdollisuudet seinälle ja kattoon.

  • Melko alhainen herkkyys. Suositeltava vahvistinteho min 50w.

  • Kompakti koko rajoittaa matalimpien bassotaajuuksien toistoa.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

60 – 35000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

87 dB

Suositeltu vahvistinteho

40 – 140w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 5,25" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

250 x 140 x 140mm (kork x lev x syv) ilman jalustaa.

Paino

4 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Kiiltovalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Apex A10 jalustakaiutin | Ideaali.fi

Trusted Reviews - USA

“Erinomainen hinta-laatusuhde..”

“Olemme viimeaikoina kuunnelleet useita eri satelliittikaiutinsarjoja, verrattuna näihin Apex on aivan omassa luokassaan. Järjestelmän hinnasta johtuen tätä voidaan pitää odotettavana, mutta silti emme olleet valmistautuneet siihen kuinka hyvältä Apex sarja todella kuulosti.”

“..ällistyttävän nopea ja erotteleva sointi.”

“Kaiuttimet toistavat ääniraitojen pienimmätkin yksityiskohdat joita et mahdollisesti ole koskaan ennen kuullut..”

“Apex A10 toistavat matalia taajuuksia sellaisella voimalla ja auktoriteetilla, jota ei yksinkertaisesti odottaisi näin kompakteista kaiuttimista.”

“Apex järjestelmä toimii yhtä hienosti niin musiikilla kuin elokuvilla, vokaalit toistuvat elävästi ilman värittymiä.”

“Apex järjestelmä on tyylikkäiden ja kompaktien kaiutinjärjestelmien Graalin malja.. järjestelmä joka kykenee huippuluokan toistoon valloittamatta suurta osaa huoneesi pinta-alasta.”

Pisteet: 10/10 suorituskyvystä.

Monitor Audio Apex A10 jalustakaiutin | Ideaali.fi

Home Cinema Choice - Englanti

“Järjestelmän kaiuttimet saattavat ajatuksena tuntua kalliilta, mutta ne ovat hintansa arvoiset. Rakenteen laatu on erinomainen..”

“Apex tarjoilee elokuvien ääniraidoilla mestaritason suorituskyvyn.. ja musiikilla tämä järjestelmä kykeni välittämään musiikin sisältämän tunteen ja energian. Puhdas ja täyteläinen vokaalien toisto, metronomin tarkka ajoitus ja upea yksityiskohtien erottelu takasi hiuksia nostattavan kuuntelukokemuksen..”

“Nämä kaiuttimet ovat ehkä pieniä, mutta niiden toistossa ei ole mitään pientä.”

“Voimme todeta, että tulee olemaan hyvin haastavaa löytää mitään parempaa kompaktia kaiutinjärjestelmää.”

Monitor Audio Apex A10 jalustakaiutin | Ideaali.fi

What Hi-Fi? - Englanti

Puolesta: Erinomainen äänenlaatu, hieno visuaalinen ilme, huippuluokan tekninen rakenne.

Vastaan: Ei mitään mainitsemisen arvoista.

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

Apex-tuotesarja

Monitor Audio Apex-sarjan kehitystyön lähtökohtana on ollut ajatus kompaktista kaiutinsarjasta, jolla olisi huippuluokan äänenlaatu, kokoluokkaansa uhmaava toiston dynamiikka ja ulottuvuus sekä tinkimätön rakenne. Useat ”luokkansa paras”-voitot lehdistössä todistavat – Tässä on onnistuttu.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä. Apex sarjan satelliittikaiuttimet on toteutettu alumiiniseen akustisesti kuolleeseen koteloon. Näin koteloresonanssit eivät pääse aiheuttamaan toistoon vääristymiä. Viimeistelyinä on tarjolla kiiltovalkoinen ja kiiltomusta.

Tekniset ratkaisut

Useat Apex-sarjan teknisistä ratkaisuista on johdettu Monitor Audion kalliimpien, Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

Monitoimijalusta

Apex satelliittikaiuttimien mukana toimitettava jalusta hakee monikäyttöisyydessään vertaistaan. Jos tavoitteena on mahdollisimman yksinkertainen ilme, kaiutin voidaan asentaa tasolle ilman jalustaa pystyyn tai kyljelleen.

Jalustan avulla kaiuttimen voi asentaa tasolle (Apex A10), seinälle tai kattoon. Se mahdollistaa kaiuttimen suuntaamisen niin pysty kuin vaaka-akselilla. Lisäksi jalustan käyttäminen tasoasennuksissa vähentää kaiuttimen ja tason välisiä resonansseja sekä heijastumia, johtaen puhtaampaan toistoon.

C-CAM kartiot

Monitor Audio hyödyntää kaiuttimiensa elementeissä C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

RST teknologia

RST on lyhennelmä sanoista Rigid Surface Technology. Teknologian kehityksen inspiraationa on japanilainen origami taide. Origamien taittelu on osoittanut, kuinka hyvin kevyttä ja hentoa materiaalia, kuten paperia voidaan vahvistaa ja karkaista tekemällä sen pintaan hyvin pieniä ja tarkoituksenmukaisia taitoksia.

Monitor Audio on hyödyntänyt tätä periaatetta Gold ja Silver kaiuttimien RST/C-CAM elementtien suunnittelussa ja toteutuksessa. Hyvin kehittyneillä mallinnusohjelmilla onnistuttiin löytämään pintamuotoja, joiden tuloksena kartioiden jäykkyys ja rakenteellinen kestävyys parantuivat entisestään.

Tuloksena kartioiden C-CAM kalvojen paksuutta ja painoa voitiin entisestään pienentää. Se johti kasvaneeseen dynamiikantoistokykyyn, parempaan elementtien kontrolliin ja täten puhtaampaan sekä säröttömämpään toistoon. RST teknologia minimoi myös elementin pinnalle muodostuvat seisovat aallot.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.