TESTIMENESTYJÄ

Monitor Audio Monitor 50 jalustakaiutin

/ pari

Monitor Audio Monitor 50 on sympaattinen kuutio joka on suunniteltu toimimaan lähellä seinäpintoja sekä mm. kirjahyllyissä, se tarjoaa erinomaisen lähtökohdan musiikin kuunteluun.

Saatavuus: Poistunut valikoimista

Kuvaus

Monitor Audio Monitor 50

Palkittu ja pirteä pikkujättiläinen – Monitor Audio Monitor 50

Monitor 50:stä voisi kutsua pieneksi musiikki kuutioksi. Tämä noin 20cm kanttiinsa kokoinen kaiutin on kompaktin kokonsa puolesta helppo sijoittaa tasolle tai hyllyyn, kaiuttimen takana on myös paikka Monitor Audion seinätelineelle. Kaiuttimen oranssi elementti (uusimmissa musta) jakaa varmasti mielipiteitä, mutta perinteisempää ilmettä arvostavat voivat jättää kaiuttimen etuverkon paikalleen, jolloin kaiuttimesta tulee varsin sympaattinen tai huomaamaton osa huoneen sisustusta.

Palkittu suorituskyky.

Edullisesta hinnastaan ja pienestä koostaan huolimatta Monitor 50 kykenee varsin viihdyttävään ja korkealaatuiseen toistoon. Monitor 50 on erinomainen lähtökohta mm. makuuhuoneiden ja pienten olohuoneiden kaiuttimeksi, sekä suurempien kotiteatterikokonaisuuksien surroundkaiuttimeksi. Englantilainen AVForums antoikin kaiuttimelle ”Highly Recommended” palkinnon.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kompakti koko ja kuutio muotoilu tekee kaiuttimesta helposti sijoitettavan.

  • Tarjoaa erinomaisen äänenlaadun hintaluokassaan.

  • Helposti kiinnitettävissä myös seinä ja kattopintoihin Monitor Audion omalla kiinnikkeellä.

  • Useita viimeistely vaihtoehtoja.

  • Pieni koko rajoittaa kaiuttimen maksimi äänenpainevaroja.

  • Pieni koko rajoittaa kaiuttimen bassotoiston ulottuvuutta. Jos kaipaat hyvin matalalta kouraisevaa bassotoistoa, niin suosittelemme tutustumista sarjan kookkaampiin kaiutinmalleihin, tai erillisen subwooferin lisäämistä järjestelmään.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

55 – 30000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

87 dB

Suositeltu vahvistinteho

25 – 100w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 5,25" MMP II basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

206 x 206 x 238mm (kork x lev x syv)

Paino

3.6 kg

Viimeistely

Musta, Pähkinä, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Monitor 50 jalustakaiutin | Ideaali.fi

AV Forums - Englanti

“Olen aikaisemmin puhunut paljon ilosta. Sitä on vaikea mitata ja siksi se kuuluu subjektiivisten kokemusten joukkoon, mutta Monitor 50 sointi omaa roppakaupalla iloa… Monitor 50 on erittäin viihdyttävä kaiutin. Kyseessä on ominaisuus joka saa sinut jatkuvasti nostamaan äänenvoimakkuutta ja miettimään mitä kuuntelisit seuraavaksi.”

“Monitor 50 toimii yhtälailla myös elokuvilla.. mikäli etsit kaiutinta joka kykenee toimimaan hienosti niin musiikilla kuin elokuvilla, niin Monitor 50 on hyvä lähtökohta.”

Monitor Audio Monitor 50 jalustakaiutin | Ideaali.fi

Hifi Choice - Englanti

“Erittäin viihdyttävästi soiva kaiutin..”

“Tämän hintaiseksi ja kokoiseksi kaiuttimeksi Monitor 50:n bassotoisto ansaitsee erityis maininnan. Kuten saatat kuvitella, niin tämän kokoluokan kaiuttimen bassotoiston ulottuvuudella on rajansa, mutta tapa jolla Monitor 50 jatkaa harvinaisen tasapainoisen keskialueen toistoa kontrolloidulla ja erottelevalla bassotoistolla on varsin vakuuttavaa. Tuloksena on kaiutin joka saa kuuntelijan keskittymään toistettuun musiikkiin.”

“.. hintaisekseen Monitor 50 on hämmästyttävän kyvykäs ja houkutteleva pikkukaiutin.”

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.