Monitor Audio Anthra W10 subwoofer

2 150  / kpl

Monitor Audio Anthra W10 tarjoaa yhtä suuren iskutilavuuden kuin laadukas 15-tuumainen bassoelementti, mutta kotelon koko on vain 32 cm kanttiinsa.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Anthra W10

Erittäin suorituskykyinen kompaktisubwoofer – Monitor Audio Anthra W10

Monitor Audio W10 on Anthra-mallisarjan pienin subwoofer, mutta tässä tapauksessa pienin ei todellakaan tarkoita suorituskyvyltään vaatimatonta. Vahvistin on hyvähyötysuhteinen D-luokkainen 500-wattinen ja 10-tuumaisen bassoelementin lineaarinen liikepoikkeama on hillitön 50 mm (peak – peak) eli kompaktista koostaan ja näennäisen yksinkertaisesta suljetusta rakenteestaan huolimatta Anthra W10 on todella järeä subwoofer. W10:n iskutilavuus (pinta-ala x liikepoikkeama) on yhtä suuri kuin kuin pitkäiskuiseksi mielletyssä +/-10mm liikkuvassa 15-tuumaisessa.

17 Hz alarajataajuus tarkoittaa erittäin uskottavaa bassotoistoa. Ei vain napakkaa iskua, tarkkaa sävykkyyttä vaan myös kiitettävän hyvää auktoriteettia kun toisto ylettyy selvästi vavahdusalueelle saakka.

Kotiteatterissa AV-vahvistin hoitaa subwooferin sovituksen muihin kaiuttimiin, mutta stereokäytössä subwooferin jakosuodin on kriittinen osa subbarin saumatonta integroituvuutta pääkaiuttimiin. Anthran jakosuotimessa alin jakotaajuus on poikkeuksellisen matala 20 Hz. Tällä varmistetaan, että Anthra-malleja voi käyttää järeidenkin lattiakaiuttimien seurana ja venyttää niiden bassotoistoa vielä alemmas ilman, että subbari ja pääkaiuttimet toistavat bassoa päällekäin ja tuottavat korostuman keskelle bassoaluetta. Tarvittaessa Anthra tuo vain sen viimeisen alimman basson jykevyyden mukaan sotkematta ylempää taajuusaluetta.

Monitor Audio Anthra W10 voi toimia yksin, mutta sen voi myös linkittää jopa neljään muuhun Anthra-subwooferiin kun kuuntelutilaan halutaan laajalle alueelle tasapainoinen ja väkivahva bassotoisto. Luonnollisesti useamman Anthra-subwooferin käyttö lisää kapasiteettia ja dynamiikkaa entisestään.

Subwooferin takapaneelissa on värillinen LCD-näyttö ja pyöritettävä käyttökytkin, jolla voidaan tehdä normaalit perussäädöt ja valita haluttu EQ-esiasetus. Monipuolisemmat säädöt mukaanlukien DSP:n asetukset ja useamman subwooferin kytkentä yhdessä toimiviksi hoidetaan selkeällä MaestroUnite-puhelinsovelluksella.

Ominaisuudet
-Jakotaajuuden säätö 20 – 200 Hz, jyrkkyys säädettävissä 3 – 48 dB/ oktaavi.
-Jakosuodin ohitettuna ylärajataajuus 400 Hz.
-Vaiheen säätö 0 – 360 astetta.
-Kotelo sisältä tuettu, etulevyn paksuus 36 mm, muuten 18 mm.
-Laaja äänenvoimakkuuden säätöalue varmistaa toiminnan monenlaisella sisääntulosignaalilla.
-Muokattavat EQ-asetukset: 3 kpl valmista esivalintaa ja 3 kpl joissa kussakin kahdeksan käyttäjän säädettävissä olevaa suodinta (valittavissa parametrikorjaimet, hyllykorjaimet sekä ali- ja ylipäästöt).
-Todella pienikokoinen ja helposti sijoitettava suorituskykyyn nähden.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Erittäin paljon suorituskykyä suhteessa kotelon kokoon.

  • Alarajataajuus -6 dB 17 Hz, toistaa todella alas.

  • 20 Hz minimijakotaajuus mahdollistaa sovittamisen hyvinkin järeisiin pääkaiuttimiin.

  • Tyylikkäät pintakäsittelyvaihtoehdot.
  • Perussäädöt subwooferista, edistyksellisemmät MaestroUnite-puhelinsovelluksella.

  • Tämä on uskottava vasta kun basso alkaa soida.
  • Hurjasti suorituskykyä pienestä paketista ei tule halvalla.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

17 – 400 Hz

Teho

500 W

Sisääntulot

Stereo RCA, LFE RCA, LFE XLR

Elementit

10" RST II -C-CAM-bassoelementti.

Kaiutin tyyppi

Subwoofer

Mitat

321 x 321 x 321 mm

Paino

22,2 kg

Viimeistely

Kiiltomusta, Satiinivalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

 

Radius-sarja

Alkuperäisellä Radius-sarjallaan Monitor Audio käytännössä loi käsitteen Life Style/Design-kaiutinsarjoista. Kun muiden valmistajien kaiuttimet olivat suuria suorakaiteen muotoisia laatikoita, Monitor Audio loi sarjan kompakteja ja tyylikkäästi viimeisteltyjä kaiuttimia useilla viimeistelyvaihdoilla.

Nyt Radius-sarja on saavuttanut jo kolmannen sukupolvensa. Uudet mallit tarjoavat entistä ulottuvamman, dynaamisemman ja puhtaamman soinnin, monipuolista käytettävyyttä ja joustavaa asennuttavuutta unohtamatta.

Tyylikkäästi ja tinkimättömästi viimeistelty

Monitor Audio tunnetaan laajasti kaiutinvalmistajana, joka panostaa tuotteidensa valmistuslaatuun ja viimeistelyyn. Usein kansainväliset testaavat julkaisut kiinnittävätkin huomiota Monitor Audio tuotteiden rakenteen ja viimeistelyn laatuun, joka edustaa poikkeuksetta luokkansa ehdotonta kärkeä.

Monitor Audion tuotteet on viimeistelty aidolla puuviilulla samoissa hintaluokissa, joissa kilpailijat ajavat vinyylipäällysteisillä koteloilla. Lisäksi elementtien kiinnitys on hoidettu kotelon takaa, jotta kaiuttimen etulevyn ilme olisi mahdollisimman huoliteltu. Pienimmätkin yksityiskohdat siis otetaan huomioon kaiuttimen ilmettä luotaessa.

Radius-sarjan kaiuttimien saa usealla eri pintaviimeistelyllä. Vaihtoehdot ovat kiiltomusta, kiiltovalkoinen sekä pähkinäviilu.

Tekniset ratkaisut

Useat Radius sarjan teknisistä ratkaisuista on tuote Monitor Audion kalliimpien Platinum ja Gold-kaiutinsarjojen innovaatioista. Kalliimpien tuotesarjojen eteen tehty kehitystyö on johtanut teknisiin parannuksiin myös edullisemmissa kaiutinsarjoissa.

C-CAM kartiot

Sarjan kaiutinelementeissä elementeissä käytetään C-CAM teknologiaa. C-CAM on lyhenne sanoista Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium. Se on komposiittimateriaali, jonka lentokoneteollisuus kehitti suihkumoottoreissa käytettäviin komponentteihin.

Materiaalin ominaisuudet sopivat täydellisesti kaiutinelementtien raaka-aineeksi, sillä siitä on mahdollista valmistaa erittäin kevyitä, jäykkiä ja kestäviä kartioita. Perinteiset kartiot kärsivät kartion muodon vääristymistä ja venymisestä soidessaan. Tämä johtaa ylimääräisten häiriöäänien eli särön muodostumiseen. C-CAM kartio pysyy tehokkaasti muodossaan ja tuloksena on puhdas sekä dynaaminen toisto.

HiVe 2 porttiteknologia

Monitor Audio Apex-sarjan kaiuttimet ovat refleksiviritteisiä. Kaiuttimeen on asennettu ontto putki, joka avaa ilmayhteyden kaiutinkotelon sisään. Putken läpimitta ja pituus määrittelevät kaiuttimen resonanssitaajuuden, eli kuinka kotelo toimii bassoelementtien kanssa. Putken pituutta ja läpimittaa muuttamalla voidaan muuttaa kaiuttimen bassotoiston resonanssitaajuutta.

Refleksiputkessa liikkuu suuria määriä ilmaa. Sen seurauksena refleksiputkessa muodostuu helposti haitallisia sivuääniä. Monitor Audio on kehittänyt HiVe 2 teknologian sivuäänien estämiseksi. Sen avulla ilma liikkuu nopeammin ja samalla minimoi turbulenssin.