Monitor Audio Climate 80 säänkestävä kaiutin

760  / pari

Monitor Audio Climate 80 on ympärivuotiseen ulkokäyttöön soveltuva kotelokaiutin. Kaiutin soveltuu hienosti myös mm. suihku ja uima-allas tiloihin.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Climate 80

Ympärivuotiseen ulkokäyttöön ja vaativiin olosuhteisiin sisälle – Monitor Audio Climate 80

Climate 80 on Monitor Audion ulkokaiutinsarjan suurin malli. Climate 80 äänenpainevarat riittävät täyttämään jo hiukan suuremmankin piha-alueen. Kaiuttimen mukana toimitetaan seinäkiinnike joka mahdollistaa kaiuttimen monipuolisen suuntaamisen. Kaiutin voidaan kiinnikkeellä asentaa joko pystyyn tai vaakaan. Kaiuttimen takaa löytyy myös paikka turvaketjulle, joka estää kaiuttimen tippumisen mikäli kaiuttimen oma seinäkiinnike jostain syystä pettäisi.

Climate 80 hyödyntää Monitor Audion kehittämiä C-CAM elementtejä. C-CAM on komposiittimateriaali joka alkujaan kehitettiin lentokoneiden suihkumoottoreiden materiaaliksi. C-CAM elementtien suuri jäykkyys ja mekaaninen kestävyys mahdollistaa kevyiden mutta kestävien kaiutinelementtien valmistuksen. Tuloksena on nopeampi ja dynaamisempi toisto.

Climate 80:n hyödyntämä ABR passiivisäteilijä mahdollistaa ulottuvan, dynaamisen ja voimakkaan bassotoiston. Alumiinista valmistettu etuverkko ei ruostu vuosienkaan saatossa. Kaiuttimen mukana toimitetaan myös etuverkon/elementtien maalaussuojat henkilöille jotka haluavat maalata kaiuttimet. Vakiona kaiuttimia saa mustana ja valkoisena.

Monitor Audio Climate 80 on hienosti soiva ja hyvin säävaihteluita kestävä kaiutin korkealaatuista äänenlaatua arvostavalle. Suhteessa pienempiin Climate 50 ja Climate 60 malleihin tarjoaa Climate 80 enemmän puhdasta äänenpainetta sekä dynaamisemman, ulottuvamman ja voimakkaamman bassotoiston.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Kestää ympärivuotista ulkokkäyttöä ja soveltuu käytettäväksi myös sisätiloissa – käyttökohteina mm. suihku- ja uima-allastilat, sekä saunat (asennus lauteiden alle).

  • Hyvä äänenlaatu jolla kuuntelee jo mielikseen musiikkia.

  • Mukana toimitettava kiinnike mahdollistaa kaiuttimen monipuolisen suuntaamisen.

  • Muotoilultaan hiukan mielikuvitukseton?

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

50 – 30 000Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

89 dB

Suositeltu vahvistinteho

20 – 150 w

Elementit

1 x 25mm C-CAM diskantti, 8" C-CAM basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

405 x 230 x 221 mm (kork x lev x syv)

Paino

6.5 kg

Viimeistely

Musta, Valkoinen

Takuu

Elinikäinen

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.