Gallo Acoustics Adiva Habitat ulkokaiutin

400  / kpl

Hyvin kompakti, sympaattisesti muotoiltu kaiutin, jonka äänenlaatu yllättää. Kaiutin soveltuu ulkona seinä-, taso- ja kattoasennuksiin niin yksityis- kuin julkiskohteissakin.

Poista

Kuvaus

Gallo Acoustics Adiva Habitat

Tasapainoisen miellyttävästi soiva designkaiutin, joka on helppo sijoittaa ulkona monenlaisiin ympäristöihin – ja soi säässä kuin säässä.

Gallo Acoustics Habitat-kaiutinmallit ovat juuri sitä, mitä ulkoilmalääkäri määrää. IP66-luokitus, käyttöalue pakkasesta helteeseen (-20 -> +50 astetta), kaatosateesta kauneimpaan auringonpaisteeseen. Habitat tuo sinulle lempimusiikkisi täysin riippumatta siitä, mitä taivas kaataa niskaan.

Habitat-mallit ovat halkaisijaltaan nelituumainen Habitat Micro ja viisituumainen Habitat A’Diva. Koska kaiuttimet on suunniteltu toimimaan karuimmissakin ulko-olosuhteissa, ne on suunniteltu täysin uusiksi vaikka ulkoasu näyttääkin tutulta Microlta ja A’Divalta. Kuori on ruostumatonta terästä (marine grade stainless steel), kaiutinelementti on tarkoitukseen räätälöity vesitiivis kolmetuumainen laajakaistaelementti ja pisteenä i:n päällä on tyylikäs ruostumattomasta teräksestä tehty ritilä.

Sekä Micro Habitat että A’Diva Habitat -mallit on tehty tarjoamaan sama akustinen suorituskyky ja äänensävy kuin sisätiloihin suunnitellut versiotkin. Et siis kärsi minkäänlaisesta kompromissista kun viet lempimusiikkisi (ja elokuvasi?) ulkoilmaan. IP66-luokitus varmistaa, että ääniraita ei katko eikä hikkaa silloinkaan kun ulkoiset olosuhteet eivät ole hehkeimmät.

Micro Habitat ja A’Diva Habitat on saatavilla satiinimustana, mattavalkoisena ja harjatun teräksen värisinä. Seinäkiinnikkeet on saatavilla samoissa sävyissä.

Oleellinen ero Micron ja A’Divan välillä on bassotoiston ulottuvuus. A’Diva pystyy toistamaan isonkin miehen äänen luonnollisesti, jos toki subwoofer ja bassojen suodatus satelliiteilta pois lisäävät oleellisesti uskottavuutta ja potkua sekäa parantaa äänenpainevaroja. Micro-mallin kanssa suosittelemme aina subwooferia, jos halutaan täysipainoinen äänentoisto.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hyvin laajalla keilalla aukeava äänikuva täyttää tehokkaasti hiukan suuremmankin tilan tasaisella äänikentällä.

  • Kompakti koko tekee kaiuttimen sijoittelusta ja sisustukseen sovittamisesta helppoa.

  • Yllättävän dynaaminen ja tasapainoinen sointi näin pieneksi kaiuttimeksi.

  • Akustisesti kuollut metallinen kotelo ja patentoitu vaimennusaine takaavat, että kotelo ei tuota ylimääräisiä räminöitä tai haitallisia sisäisiä heijastumia.

  • Useita vakionviimeistelyjä, jonka lisäksi voit tilata kaiuttimen toimittamasi värimalln tai värikoodin pohjalta.

  • Pienen kokonsa johdosta kaiutin ei kykene toistamaan matalia bassotaajuuksia. Suosittelemme kaiuttimen kumppaniksi erillistä subwooferia.

  • Pieni koko rajoittaa kaiuttimen maksimi äänenpainevaroja. Mikäli tilasi on hyvin suuri ja haluat kuunnella musiikkia hyvin suurilla äänenvoimakkuuksilla, suosittelemme tutustumista suuremmalla elementtipinta-alalla varustettuihin kaiuttimiin.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Gallo Acoustics

Taajuusalue

80 – 20 000 Hz

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

85 dB

Elementit

3" kokoäänialueen elementti

Kaiutin tyyppi

Kokoäänialue ulkokaiutin

Mitat

125mm halkaisija

Paino

1 kg

Kaiuttimien viimeistely

Mattavalkoinen, Satiinimusta, Harjattu teräs

Takuu

5 vuotta

Gallo Acoustics Adiva Habitat ulkokaiutin | Ideaali.fi

Gallo Acoustics

Gallo Acousticsin perustaja Anthony Gallo syntyi vuonna 1963. Lapsuudestaan alkaen häntä kiinnosti, miten erilaiset koneet ja laitteet toimivat, ja tämän mysteerin selvittämiseksi hän purkikin osiin valtavan määrän erilaisia laitteita.

Täyttäessään 13 vuotta Anthony kiinnostui kaiuttimien toimintaperiaatteista ja 14-vuotiaana hän rakensi jo elektrostaattisia kaiuttimia. Omien sanojensa mukaan hän sai ”kynsilleen miljoonia kertoja.” Anthony kertoo, että häntä miellytti aina elektrostaattisten kaiuttimien soinnin aineettomuus ja puhtaus, mutta tämän tekniikan ongelmaksi tuntui aina muodostuvan hyvin rajallinen dynamiikantoistokyky.

Kokeiluja seuranneet kokeet nauhaelementeillä osoittautuivat hankaliksi tuohon aikaan saatavilla olleiden elementtien kehnon herkkyyden ja dynamiikan toistokyvyn johdosta. Näistä päivistä on kulunut nyt jo yli 50 vuotta, ja tänä aikana Anthony Gallo on kehittänyt mm. oman CDT-diskanttiteknologian (Strada 2 kaiutin). Teknologia mahdollistaa elektrostaattisten kaiuttimien toiston aineettomuuden yhdistettynä parhaiden dynaamisten elementtien toiston dynamiikkaan.

Gallon ensimmäiset kaupalliset kaiuttimet olivat kooltaan valtavia ja painoivat 140 kiloa kappaleelta! Vaikka kyseisen kaiuttimen äänenlaatu saikin osakseen paljon kehuja, teki kaiuttimen fyysinen koko ja korkea hinta siitä kaupallisesti liian pienten piirien tuotteen.

Nykyään Gallo Acousticsin suosituimmiksi tuotteiksi ovat nousseet valmistajan Micro- ja A’Diva-nimellä kulkevat noin appelsiinin kokoiset sateliittikaiuttimet. Niiden äänenlaatu tuntuu uhmaavan fysiikan lakeja, ja useat kansainväliset julkaisut ovatkin antaneet Micro ja A’Diva -sarjan kaiuttimille ostosuosituksiaan.

Kaikissa Anthony Gallon kaiuttimissa hyödynnetään valmistajan patentoimaa ja kehittämää S2-nimellä kulkevaa teknologiaa. Sen avulla kaiuttimet pystyvät toistamaan merkittävästi matalampia taajuuksia pienemmistä koteloista käsin kuin perinteisillä tekniikoilla on saavutettavissa. Tämä onkin yksi merkittävistä tekijöistä Anthony Gallon Micro- ja A’Diva-kaiuttimien suosion taustalla.

Micro- ja A’Diva-kaiuttimien pyöreä muoto on akustisesti erinomainen muoto kaiuttimen koteloksi. Pyöreässä kotelossa ei juurikaan pääse muodostumaan kotelon sisäisiä seisovia aaltoja – haitallisia akustisia heijastumia. Koteloiden valmistus korkealaatuisesta metallista ja täyttäminen patentoidulla S2-vaimennusaineella takaa resonoimattoman ja jäykän akustisen kotelon. Se saa kaiutinelementin toimintaympäristön pysymään vakiona kuunteluvoimakkuuksista ja toistettavasta äänimateriaalista riippumatta. Tuloksena saavutetaan puhtaampi toisto ilman koteloperäisiä värittymiä.