NÄKYMÄTÖN

Monitor Audio IV140 näkymätön uppokaiutin

785  / kpl

Tässä se nyt on Monitor Audio IV140 on näkymättömiin asentuva kaiutin kaikille niille joiden mielestä kaiuttimet ovat poikkeuksetta rumia.

Saatavuus: Varastossa (nouto tai toimitus)

Kuvaus

Monitor Audio IV140

Näkymätöntä äänentoistoa.

Monitor Audio IV140 kuuluu mutta ei näy. Yhden käden sormet eivät riitä laskemaan niitä kertoja kun olemme kuulleet pariskunnan toisen osapuolen esittävän kommentin, että kaiuttimet eivät saisi näkyä. Nyt Monitor Audiolla on ratkaisu tällaisiin tilanteisiin. IV140 on täysin näkymättömiin asentuva kaiutin joka kuuluu, mutta ei näy. Rakenteensa ja toimintaperiaatteensa johdosta IV140 soveltuu pääasiallisesti uudis- ja remonttikohteiden kaiutinratkaisuksi. Myös uusia media seiniä rakennettaessa IV140 on markkinoiden huomaamattomin ratkaisu äänentoiston toteuttamiseen.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Rasittamaton ja yleispätevä sointisävy toimii monenlaisella materiaalilla.

  • Täysin näkymättömiin asentuva kaiutin.

  • Jälkiasennus mahdollista, mutta varsin työläs projekti.

  • Sisäseinien kaapelointi voi olla jälkiasenteisena haasteellista – uudiskohteissa ja laajoissa remonttikohteissa kaapelit on helppo vetää osana rakennustoimia.

  • Ei äänenlaadultaan kykene kilpailemaan vastaavasti hinnoiteltujen perinteisten kaiutinmallien kanssa.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

75 – 18 000 Hz (suljettuna), 55 – 18 000Hz (ilman integroitua taustakoteloa).

Impedanssi

8 ohm

Herkkyys

82 dB

Suositeltu vahvistinteho

30-80w

Elementit

1 x matalat taajuudet, 2 x korkeat taajuudet

Kaiutin tyyppi

2-tie

Asennusaukon halkaisija

591mm x 350mm (kork x lev)

Asennussyvyys

84 mm

Mitat

642mm x 402mm (kork x lev)

Paino

9 kg

Viimeistely

Etuverkko maalattavissa, Valkoinen

Takuu

15 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.