Monitor Audio Platinum 100 3G jalustakaiutin

5 500  / pari

Monitor Audio Platinum 100 3G on premium segmentin jalustakaiutin joka tarjoaa huippuluokan äänenlaadun niin 2-kanava kuin kotiteatterijärjestelmiin.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Platinum 100 3G

Suoraan premium segmentin kärkikahinoihin

Monitor Audion uusi Platinum 100 3G on valmistajan uuden lippulaivasarjan jalustakaiutin. Uudessa Platinum 3G sarjassa kulminoituu Monitor Audion 50-vuoden kokemus korkealaatuisten ja teknisesti huoliteltujen kaiuttimien valmistuksesta. Uudet Platinum sarjan kaiuttimet tarjoavat silmiä hivelevän hienon viimeistelyn ja hymyn kasvoille nostattavan äänenlaadun.

Monitor Audio Platinum 100 3G:n bassotoistossa on kompaktiksi jalustakaiuttimeksi yllättävää auktoriteettia. Bassot toistuvat dynaamisesti ja napakasti, eikä kaiutin säikähdä hieman suurempiakaan äänenvoimakkuuksia. Keskiäänet toistuvat puhtaasti tarjoten erinomaisen läpileikkauksen ihmiskorvan kannalta herkimmällä kuuloalueelle, solistien äänensävyt toistuvat käsinkosketeltavan aidosti ja läsnäolevasti. Kokonaisuuden kruunaa erotteleva ja heleästi soiva diskantti joka ei kuitenkaan kaadu kylmän kliinisen ja elottoman puolelle sävyltään.

Jämäkkä rakenne ja teknisiä innovaatioita.

Platinum 100 3G hyödyntää sarjaan kehitettyä RDT III basso/keskiäänistä ja MPD III diskanttia. Nämä elementit edustavat markkinoiden ehdotonta kärkeä ominaisuuksiensa ja suorituskykynsä puolesta.

RDT III on komposiittimateriaali joka tarjoaa äärimmäisen jäykän ja kevyen kartion, suhteessa edeltävän sukupolven RDT II elementteihin uuden RDT III elementin säröarvot ovat laskeneet entisestään samalla kun elementin herkkyys ja tehonkesto on kasvanut. RDT III on hunajakenno muotoa hyödyntävän hiilikuiturungon  ja pinnalle ruiskutetun C-CAM metalliseoksen muodostama kartio joka toimii optimaalisen männän tapaan. Kevyt ja jäykkä rakenne mahdollistaa dynaamisen, nopean ja säröttömän toiston myös suuria äänenvoimakkuuksia käytettäessä.

Monitor Audio Platinum 100 3G jalustakaiutin | Ideaali.fi    Monitor Audio Platinum 100 3G jalustakaiutin | Ideaali.fi

MPD III diskantin massa on murto-osan perinteisen kalottidiskantin massasta, tästä huolimatta siinä on samalla huomattavasti suurempi toiminnallinen pinta-ala (noin 8x suurempi kuin perinteisessä tuuman kalotissa). Diskantin toisto ulottuu aina 60kHz saakka ja kaikki toistolle negatiiviset toiston värittymät on saatu työnnettyä pitkälle ihmisen kuulorajan yläpuolelle, diskantin muoto yhdistettynä sen eteen sovitettuun suuntaimeen takaa johdonmukaisen suuntakuvion ja erinomaisen sovituksen kaiuttimen basso/keskiäänielementtiin. Suuren toiminnallisen pinta-alansa johdosta MPD III diskantti kykenee myös tuottamaan suuria äänenpaineita ilman kompressiota ja korkeaa säröä.

Monitor Audio Platinum 100 3G jalustakaiutin | Ideaali.fi

 

Huippuluokan viimeistely ja rakenteen laatu.

Platinum sarjan kaiuttimissa hyödynnetään monikerroksista ja vahvasti tuettua kotelorakennetta jolla saavutetaan erinomaisen jäykkä ja akustisesti kuollut kotelo. Kun kotelovärähtelyt eivät väritä toistettavaa signaalia on lopputulos äänitteelle uskollisempi. Upeat aidot puuviilut ja monikerroksiset pianolakkaukset tuottavat viimeistelyn joka kestää esittelyn hieman premeammissakin ympäristöissä. Suhteellisen kompaktista koostaan huolimatta Monitor Audio Platinum 100 3G painaa 15.2kg kappaleelta.

Myös kotiteattereihin.

Platinum III sarjasta löytyy myös keskikaiutin korkealaatuisen kotiteatterijärjestelmän toteuttamiseen.

 

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Rasittamaton, puhdas ja neutraali sointi.

  • Kaiuttimen fyysistä kokoa uhmaava bassotoiston ulottuvuus ja dynamiikka

  • Huippuluokan viimeistelyn ja rakenteen laatu.

  • Hiukan alhainen herkkyys.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

37 – 60 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

85 dB

Suositeltu vahvistinteho

60 – 300w

Elementit

1 x MPD III diskantti, 1 x 6.5" RDT III basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

398 x 225 x 325 mm

Paino

15.2 kg

Viimeistely

Ebony, Kiiltomusta, Mattavalkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.