39 %
39 %
39 %
39 %

Monitor Audio Studio jalustakaiutin

1 390 850  / pari

Lukuisia testimenestyksiä kahminut Monitor Audio Studio on kompakti 2-tie jalustakaiutin joka tarjoaa läpileikkauksen äänitteiden yksityiskohtiin.

Poista

Kuvaus

Monitor Audio Studio

Lukuisten testimenestyn jalustakaiutin – Monitor Audio Studio

Studio kaiuttimessa hyödynnetään useita Monitor Audion lippulaiva Platinum mallistoon alkujaan suunniteltuja teknisiä ratkaisuja ja materiaaleja. Studio malli on mm. ensimmäinen Platinum sarjan ulkopuolinen malli joka hyödyntää uutta MPD diskanttielementtiä, joka tuottaa ääntä toimimalla hiukan samaan tapaan haitarin kanssa. Elementti laskostuu ja aukeaa siihen ohjatun signaalin mukaan – normaaliin kalottiin verrattuna MPD diskantti omaa merkittävästi suuremman ääntä säteilevän pinta-alan ollen silti massaltaan perinteisiä kalotteja kevyempi. Tämän tuloksena saavutetaan entistä dynaamisempi ja laajakaistaisempi korkeiden äänten toisto.

Basso/keskiäänielementeissä hyödynnetyt RDT II elementit edustavat Monitor Audion C-CAM komposiittimateriaalin viimeisintä kehitysversiota. Tässä versiossa C-CAM materiaalilla on pinnoitettu hunajakennorakenteinen Nomex runko. Tämän rakenteen tuloksena saavutetaan merkittävästi paremmat säröarvot yli 300 Hz taajuuksilla kuin perinteisillä C-CAM elementeillä. Kyseessä onkin pienimmillä säröarvoilla varustettu elementti Monitor Audion historiassa.

Aitoihin huoneisiin, aidoissa asunnoissa. 

Monitor Audio Studio kaiuttimien suunnittelussa on kiinnitetty huomiota kaiuttimen toimintaan lähellä rajapintoja kuten seiniä. Tosiasi kun on, että hyvin harvoissa asunnoissa ja huoneissa kaiuttimet voidaan sijoittaa jopa metrin päähän ympäröivistä seinistä. Todennäköisempää on, että kaiuttimet päätyvät suhteellisen lähelle ainakin niiden takana olevaa seinäpintaa. Monitor Audio Studio kaiuttimen sointitasapainoa on viilattu tämä seikka mielessä pitäen. Onkin todennäköistä, että Studio soi tasapainoisemmin kun sijoitat ne lähelle niiden taustapuolelle jäävää seinää, kuin jos sijoittaisit ne 25+ cm  päähän siitä.

Tuotteen viimeistely ei ole sivuseikka.

Studio mallin kaiuttimien viimeistely on koruttoman asiallinen. Kotelon väriksi voit valita harmaan, valkoisen tai mustan. Kaiutinelementtien eteen ei ole tarjolla erillistä etuverkkoa. Studio malleille on olemassa myös oma lattiajalusta johon kaiutin kiinnittyy pultein. Voit asentaa kaiuttimen myös muiden valmistajien jalustoille, tai perinteisesti erilaisille tasoille tai hyllyyn.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Erinomainen yksityiskohtien erottelukyky.

  • Akustisessa suunnittelussa huomioitu toimivuus lähellä huoneen rajapintoja. Kaiuttimen sointitasapaino on todennäköisesti parempi kun kaiutin on sijoitettu suhteellisen lähelle niiden takana olevaa seinää, kuin etäällä seinästä.

  • Useita viimeistelyvaihtoehtoja.

  • Studio malli on soinniltaan hyvin tarkka ja paljastaa helposti sitä syöttävän elektroniikan ominaisuudet. Oheiselektroniikaksi kannattaa valita vahvistin jonka sointisävy on neutraali tai diskanttitoistoltaan hiukan lämpimään päin kallellaan.

  • Sointi saavuttaa lopullisen tasonsa noin 100-150 tunnin käyttöiän jälkeen kun elementtien jäykät ripustukset hiukan notkistuvat.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Monitor Audio

Taajuusalue

48 – 60 000 Hz

Impedanssi

4 ohm

Herkkyys

86 dB

Suositeltu vahvistinteho

40 – 150w

Elementit

1 x MPD diskantti, 2 x 4" RDT II basso/keskiääninen.

Kaiutin tyyppi

2-tie

Mitat

340 x 156 x 361 mm (kork x lev x syv)

Paino

7.6 kg

Viimeistely

Harmaa, Musta, Valkoinen

Takuu

5 vuotta

Monitor Audio Studio jalustakaiutin | Ideaali.fi

Hifi Choice - Englanti

Studio ei ole täysin tyypillinen Monitor Audio tuote, vaan erilaisuudessaan hienosti muuta valikoimaa täydentävä malli. Lähikentästä kuunneltuna se tarjoaa yhden kaikista johdonmukaisimmista soinneista johon tässä hintaluokassa olemme törmänneet, jonka lisäksi Studion kyky pureutua äänitteiden yksityiskohtiin lukeutuu luokkaan johon törmää usein huomattavasti kalliimmissa kaiuttimissa…

Lue testi tästä

Monitor Audio Studio jalustakaiutin | Ideaali.fi

Audio Magazin - Saksa

Turhan usein katseemme kohdistuu isoihin kaiuttimiin. Pienistä kaiuttimista löytyy joitakin todellisia helmiä. Monitor Audiolla on Studio mallillaan esitellyt todellisen helmen hintaluokassaan. Olisimme helposti voineet kuvitella Studion olevan huomattavasti kalliimpi. Tässä tuotteessa vakuuttava mekaaninen rakenne ja äänenlaatu kohtaavat hienosti.

Monitor Audio Studio jalustakaiutin | Ideaali.fi

Hifi.nl - Alankomaat

Testasimme kaiuttimia useilla vahvistimilla: Naimin Uniti Star ei toiminut kovinkaan mairittelevasti Studioiden kanssa. Roksanin Blak, Micromega M-150 ja Hegel Röst toimivat selkeästi paremmin.

Studiot rakastavat Rock musiikkia. Onpa kyse akustisista kappaleista kuten REM:in ‘Drive’ tai rankemmasta raidasta kuten ‘First is Giveth’ niin Monitor Audion toiston nopeus ja resoluutio pääsevät oikeuksiinsa.

Monitor Audio kaiuttimissa on luonnetta. Ne eivät toimi optimaalisesti aivan jokaisen vahvistimen kanssa, mutta suhteellisen moni korkeilla tehoreserveillä varustettu neutraali vahvistin toimii Studioiden kanssa. Kun sovitus osuu kohdalleen on lopputuloksena sointi joka kuuluu ylempään kastiin..

Hifi Class

Monitor Audio Studio kaiuttimien viimeistely ei jätä toivomisen varaa. Kaikki seikat logoja myöten on toteutettu huolella.

Kaiuttimien sointi on tasapainoinen ja vaivaton.

Studiot toistavat poikkeuksellisen hyvin äänitteiden transientteja ja dynaamisia vaihteluita.

Kokonaispisteet: 5/5 tähteä

 

Monitor Audio Studio jalustakaiutin | Ideaali.fi

“Voin lämpimästi suositella näitä kenelle tahansa joka etsii ensimmäistä suurempaa päivitystä äänentoistoon, kenelle tahansa jota miellyttää pelkistetyn tyylikäs muotoilu, kenelle tahansa joka etsii loistavaa äänenlaatua…”

Lue testi tästä

Monitor Audio

Englantilainen Monitor Audio on valmistanut korkealaatuisia kaiuttimia jo vuodesta 1972. Monitor Audio onkin Englannin suurin täysin kotimaisessa omistuksessa oleva kaiutinvalmistaja. Toisin kuin monien kasvottomien monikansallisten sijoitusyhtiöiden omistamissa yrityksissä, kaikki Monitor Audion omistajat ovat aktiivisesti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa henkilötasolla.

Monitor Audio on tullut tunnetuksi valmistajana, jonka tuotteet tarjoavat erinomaisen äänenlaadun lisäksi hintaluokkansa ehdotonta kärkeä edustavan viimeistelyn laadun. Monitor Audion tuotteet ovatkin voittaneet lukuisan määrän "vuoden kaiutin" palkintoja ja testivoittoja eri maiden julkaisuissa. Monitor Audion laajasta valikoimasta on helppo löytää useisiin käyttötarpeisiin ja budjetteihin soveltuva malli, niin perinteiseen 2-kanava kuunteluun kuin monikanavaisiin kotiteatterijärjestelmiin ja ulkotiloihin asennettaviin säänkestäviin vaihtoehtoihin asti.

Monitor Audion jatkuva panostus kehitystyöhön on tehnyt yrityksestä mm. metallipohjaisten kaiutinelementtien #1 asiantuntijan maailmassa. Metalli ei ole helposti työstettävä kartiomateriaali, mutta materiaalina sillä on selkeitä etuja oikein toteutettuna. Monitor Audio kaiuttimissa hyödynnetään laajalti C-CAM elementtejä. Sana C-CAM on lyhennelmä sanoista Ceramic-Coated Aluminium Magnesium driver. Kyseessä on komposiittimateriaali jonka etuina on hyvin kevyt paino yhdistettynä korkeaan jäykkyyteen ja mekaaniseen kestävyyteen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat hyvin dynaamisen, erottelevan ja nopean toiston minimaalisin säröarvoin.

Kokonaisuutena voidaan sanoa Monitor Audion olevan valmistaja, jonka intohimona on luoda autenttisesti muusikkojen työn tulokset toistavia tuotteita kotiisi. Monitor Audion korkealaatuiset kaiuttimet tarjoavat miellyttäviä kuunteluhetkiä vuosikymmeniksi eteenpäin.