Tee se itse -tarvikepaketti – akustisesti läpinäkyvä valkokangas

Alk. 35 

Tee se itse -tarvikepaketti – akustisesti läpinäkyvä valkokangas on mainio vaihtoehto rakentamisesta pitäville. Korkealuokkainen kangaspinta toimii hyvin 4K-projektoreilla ja vaikutus taakse jäävien kaiuttimien äänenlaatuun on hyvin pieni.

Poista

Kuvaus

Tee se itse -tarvikepaketti - akustisesti läpinäkyvä valkokangas

Akustisesti läpinäkyvän valkokankaan voi rakentaa myös itse tekemällä tukevan rungon esimerkiksi kertopuusta, esimerkkikuvien tavoin MDF-soiroista tai muusta vastaavasta vääntyilemättömästä materiaalista ja asentamalla laadukkaan projisointipinnan siihen.

Tarvikepakettimme sisältää 240x135cm valkokankaaseen riittävän 250 x 150 cm -palan akustisesti läpinäkyvää valkoista kangasmateriaalia ja 4 kpl 200 cm pitkiä pingotuslistoja, joihin kangas on sujuvaa asentaa. Muovisia pingotuslistoja on sujuvaa leikata rautasahalla, japaninsahalla tai listasaksilla. Halutessasi voit ostaa mukaan mustan taustakankaan, joka maksimoi kontrastin ja värien runsauden estämällä heijastukset kankaan takana olevasta seinästä.

Valkokangasmateriaalin struktuuri on hyvin hienoa ja se toimii mainiosti myös 4K-projektorien kanssa. Lisäksi kangas on hyvin ohutta, jolloin siihen ei tule sisäisiä heijastuksia, mitkä heikentäisivät kuvan terävyyttä. Jos toki valkoinen kangas ei olekaan Screen Excellence -tasoisesti väripuhtaan valkoista, kangas ei tuota häiritseviä värivirheitä kuvaan ja sen mitattu vaikutus äänenlaatuun on tasainen vain noin yhden desibelin vaimennus. Taajuusvastemittauksessa musta käyrä on jakosuotimeton diskanttielementti kaiutinkotelossa ja vihreä käyrä on sama mittaustilanne, mutta valkokangasmateriaali 10 cm kaiuttimen edessä. Tämän valkokankaan taakse kehtaa laittaa paremmankin highend-kotiteatterikaiutinpaketin.

Jos tarvitset isomman kuin 240 x 135 -senttisen valkokankaan, ota meihin yhteyttä. Valkokangasrullan leveys on 250 cm joten siitä saa maksimissaan 240 cm korkean screenin, vähintään 5 cm per puoli täytyy jättää varaa pingotuslistoihin asennusta varten. Voit peittää vaikka koko olohuoneen etuseinän, piilottaa kankaan taakse kolme etukaiutinta, subwooferin ja akustointia. Kuvan saat perinteisellä projektorilla tai sitten ultraläheltä kuvan tuottavalla UST-projektorilla. Ei näkyvää elektroniikkaa, mutta mainio äänenlaatu ja valtava kuva projektorin virtakytkimen painalluksella.

Rakennusohje:

Tee runko niin, että pystyosia on neljä. Näin tuet eivät ole keskikaiuttimen tiellä ja kehikko on riittävän tukeva. Kiinnitä sopivan mittaisiksi leikatut pingotuslistat 15 – 20 cm välein ruuveilla kehikon ulkoreunaan. Leikkaa pingotuslistat nurkissa jiiriin.

Aloita pingotus mustasta taustakankaasta, jos sitä käytät. Paina kangas ensin asennustyökalulla kunkin sivun puoliväliin kevyesti kiinni hieman kiristäen. Älä vedä koko nuoruuden innolla ja apinan raivolla, kevyt kiristys riittää. Jatka kankaan asennusta pingotuslistaan tasaisesti joka kohdasta kohti nurkkia, älä pingota yhtä reunaa kerralla valmiiksi vaan tee kiristystä mahdollisimman tasaisesti.

Jos nurkkaa lähestyessä kankaassa näkyy vekki, vedä kangasta vähän matkaa pingotuslistasta ulos vekin läheltä ja kiristä uudelleen aavistuksen kireämmälle. Kun kangas on pingotettu siististi, leikkaa ylimääräinen kangas pois niin, että kangasta jää 5 – 10 mm listan ulkopuolelle. Tämän jälkeen voit painella työkalulla loppukankaan pingotuslistan uraan.

Kun aloitit mustalla taustakankaalla, sait kokemusta ja tuntumaa kankaan asennuksesta ja voit nyt pingottaa samalla tavalla itse valkokangasmateriaalin mustan päälle.

Kiinnitä kangaskehikko haluamallasi tavalla, lisää halutessasi valkokankaalle kehys (mustalla sametilla päällystetty on kuvanlaadullisesti paras) ja nauti lempielokuvista, -tv-sarjoista ja -peleistä upealla isolla kuvalla ja erinomaisella äänentoistolla.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hyvin edullinen ratkaisu suhteessa kuvanlaatuun ja minimaaliseen vaikutukseen kaiuttimiesi äänenlaatuun.

  • Neutraalin valkoinen projisointipinta ei vääristä värejä.

  • Ohuen valkokangasmateriaalin kanssa musta taustakangas kuultaa aavistuksen taustalta läpi ja parantaa kontrastia normaalissa olohuoneessa.

  • Itse tekeminen ei ole kaikille sopiva ratkaisu.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Ideaali

Heijastuspinta

Mattavalkoinen

Kuvasuhde

Vapaasti muokattavissa

Versio

Ilman mustaa taustakangasta, Mustan taustakankaan kanssa, Asennustyökalu