Cabasse Murano -jalustakaiutin

3 500  / pari

Cabasse Murano on tinkimättömän upea highend-jalustakaiutin. Huomattavan puhdasta sointia saa kiittää paljolti erinomaisesti koaksiaalielementistä, jota käytetään aina La Sphere -lippulaivaa myöten.

Poista

Kuvaus

Cabasse Murano

Cabasse Murano, kompakti superkaiutin jalustalle

Murano on koaksiaaliseen kaiutinelementtiin ja erilliseen bassoelementtiin perustuva upeasti tyylitelty ja viimeistelty erittäin korkealuokkainen hylly/jalustakaiutin, pienin Cabassen isoon BC13-koaksiaalielementtiin perustuvista kaiutinmalleista. Koaksiaali tarkoittaa, että diskantti on keskiäänielementin keskellä, molemmat ovat samalla keskiakselilla (co-axial) ja näin äänilähde on optimaalinen pistemäinen.

Sama BC13-koaksiaalielementti on ytimenä häikäisevän hienoissa La Sphere, The Pearl Pelegrina ja Baltic 5 -kaiuttimien TC23-kolmitie-koaksiaalielementeissä. Cabassen tehtaalla Ranskassa valmistettava koaksiaali varmistaa oikean äänensävyn ilman kuunteluväsymystä tai ylimääräisiä resonansseja. Rakenteen ansiosta stereokuva on poikkeuksellisen koherentti ja realistinen, lisäksi kuuntelualue on hyvin laaja. Muranossa BC13 on varustettu alumiinisella suuntaimella, jolla sen suuntakuvio sovitetaan optimaalisesti bassoelementtiin.

Bassona Muranossa on nimenomaan tähän kaiuttimeen kehitetty uusi 17ND36-bassoelementti. Jotta kompaktista kaiuttimesta saadaan alas ulottuva ja kuitenkin sävykkään napakka bassotoisto, Cabassen suunnittelijat käytännössä miniatyrisoivat La Sphere -mallin 55-senttisen bassoelementin. Kovera hunajakennokartio on sekä erittäin jäykkä että todella hyvin vaimennettu. Tämä mahdollistaa suuretkin liikepoikkemat ilman notkumista. Basson puhekela on tämän kokoiselle elementille valtava 45-millinen ja superjäreän moottorin massa hurjat 4 kg. Kiitos tämän varta vasten kehitetyn bassoelementin, Muranon basssotoisto on jalustakaiuttimeksi äärimmäisen uskottava ja tarkka.

Jotta kaikki kolme kaiutinelementtiä, BC13-koaksiaalin diskantti ja keskialue sekä bassoelementti toimivat saumattomasti yhdessä, jakosuodinsuunnittelussa on onnistuttava nappiin. Cabasse mittaa kaiuttimien toiminnan kuunteluakselin lisäksi 360 astetta kaiuttimen ympäri ja huomioi kaiuttimen kaikkiin suuntiin säteilemän energian eri taajuuksilla. Näin saadaan tehtyä kaiutin, jossa huoneen vaikutus on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Tulos on, että suora ääni ja huoneheijastukset ovat äänensävyllisesti yhteneviä, äänikuva suuri ja vakaa.

Cabasse Murano -jalustakaiutin | Ideaali.fi

Katso lisätietoja valmistajan sivuilta klikkaamalla tästä.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • BC13-koaksiaalielementti tarjoaa poikkeuksellisen puhtaan äänensävyn ja realistisen koherentin stereokuvan.

  • Hyvin tyylikäs ulkoasu ja erinomainen viimeistely.
  • Todella kovan luokan kaiutin kompaktissa jalustakoossa.

  • Jos kaipaat rintalastassa tuntuvaa bassotoistoa, niin suosittelemme kaiuttimen kumppaniksi erillistä subwooferia.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Cabasse

Taajuusalue

48 – 24 000 Hz

Tehonkesto

150 W jatkuvaa, 1 000 W hetkellistä.

Sisääntulot

Kaiutinliitäntä

Elementit

27 mm diskantti ja 120 mm bassokeskiääninen samankeskeisinä, 170mm basso

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

38,5 x 24,8 x 30 cm

Paino

14 kg

Viimeistely

Kiiltävä musta, Kiiltävä valkoinen, Kiiltävä mahonki

Takuu

2 vuotta