Klipsch Forte IV lattiakaiutin

3 599  / kpl

Klipsch Forte IV on ehkä helpoin Heritage-sarjan Klipsch. Ulottuva bassotoisto ja mahtava slämmi sekä herkkyys. Mutta hifistyneesti ja kohtuukokoisena.

Poista

Kuvaus

Klipsch Forte IV

Klipsch Forte IV – Heritage malliston helpoin?

Klipsch Forte IV on Heritage-malliston toiseksi pienin passiivikaiutin. Silti sen herkkyys on kiitettävä 99dB ja bassotoisto ulottuu alle 40 hertsiin kiitos takaseinän 15-tuumaisen passiivielementin. Kolmitierakenteessa on erillinen 1.75-tuumainen kompressiodriveri Mumps-teknologialla terästettyssä Tractrix-suuntaimessa keskialueelle, tuumainen kompressiodriveri omalla Tractrix-suuntaimellaan diskantille ja nopeasti reagoiva 12-tuumainen bassona.

Neljännen sukupolven Forte on ulkoasultaan, teknisiltä yksityiskohdiltaan ja ääneltään entistä pidemmälle kehitetty, mutta perustuu vahvasti niihin lähtökohtiin, jotka Fortesta alunperin tekivät niin suositun: vielä kohtuullisen helppo koko, erinomainen herkkyys, innostava soundi ja uskottava bassotoisto. Kaikki kotelot on käsityönä tehtyjä, kaiutinparin viilut ovat peilikuvat ja aitoa puuta.

Klipsch Forte IV:n soinnissä on roppakaupalla auktoriteettia, ison kaiuttimen uskottavuutta. Läsnäoloa on väkevästi, dynamiikkaa hillittömästi ja elävyyttä niin, että kylmät väreet vain virtaavat selkäpiissä.

Made in U.S.A.

Vahvuudet ja rajoitteet

  • Hurjasti dynamiikkaa, läsnäoloa ja live-fiilistä.

  • Klassisen hieno viimeistely.

  • Toimivat melko lähellä seinää.

  • Leveämmät kuin “modernit” kaiuttimet.

Lisätiedot

Tuotemerkki

Klipsch

Taajuusalue

38 – 20 000 Hz

Impedanssi

8 ohm yhteensopiva

Herkkyys

99 dB

Suositeltu vahvistinteho

jatkuva 100 W, hetkellinen 400 W

Elementit

1” -titaanidiskantti torvella, 1.75” -titaanikeskiääni torvella, 12” -komposiittibasso ja 15” -passiivisäteilijä.

Kaiutin tyyppi

3-tie

Mitat

908 x 422 x 330 mm (kork x lev x syv)

Paino

32,7 kg

Viimeistely

Musta, Pähkinä, Kirsikka, Valkotammi

Takuu

1 vuosi

Klipsch Forte IV lattiakaiutin | Ideaali.fi

Stereophile - USA

Torvikaiuttimien hyveet ovat kyky toistaa ajoitus tasan oikein, välittää rytminen energia ja veren kohisemaan saava live-esityksen tunnelma.

Puhtaasti riemuitsemiseen, innostuneeseen tanssimiseen ja mukana kiljahteluun, hifistä innostumiseen ja musiikin sisällön avaamiseen Klipsch Forte III on omaa luokkaansa. Se nosti minut hurmioon ja välitti musiikin sielun.”

Lue testi tästä

Klipsch Forte IV lattiakaiutin | Ideaali.fi

AudioVideo.fi – Suomi

Forte III:n kyky hurjaan dynamiikkaan, kompressoimattomaan iskuäänten toistoon, on yhtä lailla innostavaa niin akustisella kuin sähköisesti prosessoidulla ja vahvistetulla musiikilla. Hyvässä kokonaisuudessa Klipsch Forte III -pari saa kuuntelijan unohtamaan niin todellisuuden kuin ajantajunkin ja jumiutuvan kuuntelemaan vain albumin toisensa jälkeen.”

Lue testi tästä

“Suosittelen sydämellisesti Klipsh Forte III:a musiikinrakastajille, jotka haluavat kestävän ja tyydyttävän suhteen musiikkikokoelmaansa. Klipsch Forte III hengittää eloa musiikkiisi.”